Vakantie in Frankrijk

Frankrijk is bij mij synoniem met vakantie. Op het moment dat ik de Franse tolwegen oprij of de Franse verkeersborden zie, dan is daar altijd weer het bekende vakantiegevoel. En zo zal dat wellicht ook voor jou zijn. Vakantie in Frankrijk: voor elk wat wils. Van warme strandvakanties tot vakanties dichtbij de natuur in de bergen.

Streken in Frankrijk

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Met kinderen op vakantie in Frankrijk

Frankrijk leent zich bij uitstek voor een vakantie met kinderen.

En ik wil jou helpen om uit al die streken in Frankrijk, de juiste te kiezen voor de komende mei- of zomervakantie. Eentje die bij jou en jouw gezin past!

Wandelen in Frankrijk

Of jou helpen om in de streek van jouw keuze de mooie plekken te vinden. Allereerst de plekken waar je kan wandelen. Zoals hier in de Auvergne. Of zoals hier in Bretagne.

Of natuurlijk in de Pyreneeën en de Franse Alpen.

En natuurlijk zijn er in de omgeving van de Jura ook prachtige wandelingen te maken. Zoals hier in de Cirque de Consolation.

Korte rondreizen en roadtrips

Tijdens jouw vakantie is het ook leuk om af en toe een rondrit te maken. Om de streek goed te leren kennen.

Ook daarvoor leent Frankrijk zich uitstekend. Het landschap wisselt vaak snel van kleur en karakter. Zoals hier in het binnenland van Bretagne. Of hier in het zuiden van de Auvergne. Ook in de Franse Alpen heb je veel mogelijkheden.

Vakantie in Frankrijk: kastelen en kathedralen bezoeken!

Frankrijk is verder bij uitstek een land waar de mens prachtige dingen heeft gemaakt. Hier staan de mooiste kastelen van de wereld. Zoals hier in het Loiredal. Of de kastelen in de Pyreneeën van de mysterieuze Katharen.

En qua kerken en kathedralen heeft Frankrijk misschien nog wel meer te bieden! In de Bourgogne vind je prachtige kerken in Vézelay en La Charité-sur-Loire. Trouwens ook in Autun en Dijon. De meesten zijn gebaseerd op de romaanse bouwkunst van de kloosterorde van Cluny.

Diep weggestopt in de Aveyron ligt de mooie abdijkerk van Conques. Wat centraler liggen net boven de Loire ook een paar prachtige kathedralen. Met name die van Chartres is een topper.

Minder bekend zijn de kerken van de Auvergne, waar zelfs een hele traditie naar is genoemd: de School van de Auvergne.

Vanzelfsprekend hebben Normandië en Bretagne ook toppers. Allereerst de wereldberoemde kerk van Mont-Saint-Michel. Verder de hoge kathedraal van Bayeux. En ver weg aan het einde van Frankrijk in Finistère heeft Bretagne een traditie met zijn enclos paroissial.

Naar het strand tijdens een vakantie in Frankrijk!

En natuurlijk kan je tijdens een vakantie in Frankrijk ook lekker naar het strand. Ik geef bijvoorbeeld daar in deze blog over Bretagne tips over. Of in deze blog over het zuiden van Normandië.

Parijs

En we moeten natuurlijk de stedentrip in Frankrijk niet vergeten. Daarvoor heb ik een apart thema aangemaakt. Klik daarvoor op de link.

Met als bijzondere vermelding natuurlijk Parijs. De prachtige hoofdstad van Frankrijk. Die een bezoek meer dan waard is!

Camping in Frankrijk

Verder kan je in mijn reisverhalen ook lezen welke camping in de betreffende streek de moeite waard is. Ik geef onderaan mijn reisverhalen bijna altijd een tip voor een leuke camping.

Zoals hier in de Auvergne. Kijk voor meer informatie op deze site onder het thema Kamperen in Frankrijk.

Vakantiehuis in Frankrijk

Datzelfde geldt voor een vakantiehuis. Ook daarvoor geef ik regelmatig een tip. Zoals hier in Bretagne.

Vakantie in Frankrijk: wandelen bij de Puy de Sancy
Kastelen van de Loire: de beroemdste is Chambord!

Reisverhalen Frankrijk