De mooiste stranden van West-Europa

De mooiste stranden van West-Europa. Tenminste, voor zover ik er ben geweest. Laat ik meteen die disclaimer maar maken. Want er zijn ongetwijfeld baaitjes waar ik nog niet ben geweest. En die wellicht veel mooier zijn. En toch: hier ben ik geweest en daardoor heb jij de garantie dat het mooi is. En allemaal op de eigen manier. Soms is het gewoon een heerlijk groot strand met veel zon. Soms is het prachtige baai waar de zon wat minder vaak schijnt.

De mooiste stranden van West-Europa

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat je zelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

De mooiste stranden…

De reisverhalen die hierboven staan, gaan vaak niet primair over dat strand. Daarvoor moet je meestal even naar beneden scrollen. Bij de ‘Praktische informatie’ over dat reisverhaal vertel ik dan vaak meer over het strand dat erin de buurt zit.

Zon en zee

Dat is toch de primaire associatie met strand. En dat is ook waar ik mij in eerste instantie op richt met dit thema.

Vaak bevinden die zich in Italië, Frankrijk of in de bereikbare delen van Spanje.

In Italië houd ik meer van de Toscaanse en Umbrische stranden. Dan van de stranden aan de andere kant van Italië. Want hoewel de Marken prachtig zijn, vind ik die stranden langs de Adriatische Zee met hun eindeloze colonne van ligbedden niet echt wat.

Maar vlak ook Nederland niet uit. En dan kijk ik vooral naar de Waddeneilanden. Wat heb je daar prachtige, brede en oneindige stranden!

En ook Zeeland gooit voor wat betreft Nederland hoge ogen. Zeker de stranden bij Domburg en Zoutelanden. Lees daarover binnenkort mijn blogs!

Ruige baaien

En die spelen bij mij, voor dit thema ook een rol. Soms is een mooi strand ook een afgesloten strandje tussen de hoge rotsen. En vaak zijn dat de plekken die net wat ruiger zijn. Ik ben fan!

De mooiste stranden van West-Europa: meertjes!

Maar stranden kunnen ook langs een meertje liggen. Sommige meren in de bergen of in bergachtige streken, kunnen prachtig zijn. Zoals deze in de Marken van Italië: Lago di Fiastra.

 

 

De mooiste stranden van West-Europa: de zon op het strand van Terschelling
Wandelen van Lantic Bay naar Fowey: terugblik op Lantic Bay

Verwante thema's