Vakantie in de Vogezen

De Vogezen. Een beetje een verloren streek in Frankrijk. Iedereen kent het. En toch kom je er niet makkelijk langs. Het ligt gewoon niet zo op de route. Vakantie in de Vogezen is wel een aanrader! Dat begint al met die ‘hoofdstad’ Straatsburg. Wow! Dat is een leuke en ook mooie stad. Met als hoogtepunt die prachtige, roodroze kathedraal. En meer naar het zuiden beginnen de heuvels van de Vogezen langzaam te glooien en te groeien. Via de Route du Vin kan je die ontwikkeling prachtig volgen. Langs deze route liggen ook een keur aan mooie stadjes en dorpen met als hoogtepunt Colmar. Vanzelfsprekend valt er in deze heuvels ook heel wat te wandelen. Bijvoorbeeld in het Hohwald. En natuurlijk ook in het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges. Hieronder vind je mijn reisverhalen. En daaronder vind je nog wat meer informatie over Strasbourg en de Vogezen.

Reisverhalen Vogezen

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Stedentrip naar Straatsburg

Ja! Dat moet je tijdens een vakantie in de Vogezen zeker hebben gedaan. Wat een mooie en gezellige stad is dit! Boordevol historie. En dan zowel oude als moderne historie.

Straatsburg is altijd een vrijgevochten stad geweest. Een protestantse enclave in katholieke streken. Bovendien een grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. Waarover jarenlang gevochten is.

Strasbourg heeft als Europese hoofdstad ook heel wat meegemaakt. En dat zie je terug in de architectuur van de Europese ‘wijk’.

Roadtrip tijdens een vakantie in de Vogezen

Die Vogezen lenen zich op allerlei manieren om een roadtrip te maken. De twee mooiste manieren zijn de Route du Vin d’Alsace en de Route des Crêtes.

De Route du Vin komt door alle mooie wijngaarden en wijnstadjes van de Elzas. En gaat over de flanken van de Vogezen, waardoor je deze voortdurend prachtig ziet liggen.

De Route des Crêtes komt letterlijk en figuurlijk langs alle hoogtepunten van de Vogezen. En is eigenlijk het hoger gelegen broertje (of broer…) van de Route du Vin. Lees daarover meer via de link.

In mijn blog over de Route du Vin geef ik daarover ook nog een tip, om vanuit het zuiden van de Vogezen een deel van deze route te rijden.

Wanneer je met hotels vakantie viert of een camper hebt, kan je in een paar dagen de Route du Vin naar het zuiden rijden en over de Route des Crêtes weer terugrijden naar het zuiden.

Bezienswaardigheden tijdens een vakantie in de Vogezen

Dat zijn allereerst alle stadjes en dorpen langs de Route du Vin. Obernai, Sélestat, Riquewehr zijn allemaal de moeite van een bezoek waard.

Persoonlijk vind ik Colmar van al deze stadjes en dorpjes het hoogtepunt.

Een mooi reisdoel is het Château du Haut-Konigsbourg. Het megalomane project van Kaiser Wilhelm.

Kamperen in de Vogezen

Een vakantie in de Vogezen is meestal niet regenvrij. Kamperen is daarom wel een risico, wanneer je veel zon wilt.

Het is wel een goede streek om op doorreis aan te doen. En om dus een paar dagen of een kleine week te staan. In mijn blog over de Route du Vin geef ik hiervoor een tip.

Hotels in de Vogezen

Omdat deze streek zich zo goed leent voor rondreizen, geef ik in mijn blogs tips over hotels. Zeker om als tussenstop aan te doen op de heen- en terugreis vanuit het zuiden van Frankrijk.

Een blik terug op de kathedraal vanuit de Rue de Rohan
Collégiale Saint-Martin vanaf de Grand Rue

Streken in de buurt

Verwante thema's