Vakantie in de Auvergne

Een landschap gecreëerd door vulkanen. Miljoenen jaren geleden. Uitgesleten en uitgeslepen door gletsjers, smeltwater en rivieren. Door erosie afgeplat. En nu een prachtig landschap van groene heuvels, ruige rotsen en schitterende dalen. Een vakantie in de Auvergne is een vakantie voor natuurliefhebbers!

Reisverhalen Auvergne

Wil je op vakantie in de Auvergne? Klik hier voor mijn reisplan voor de Auvergne!

Abonneer je hier op voorpret, gemak en ontspanning!

Wandelen in de Auvergne

Vakantie in de Auvergne. Dan zijn prachtige vergezichten gegarandeerd! Het is een schitterende streek om doorheen te rijden. Een roadtrip is een aanrader! Zelfs een must.

En natuurlijk is het op en tussen al die vulkanen fantastisch wandelen. Lees daarvoor deze blog over de Monts-Doré en de Puy de Sancy. Of dit reisverhaal over de Monts du Cantal.

Vakantie in de Auvergne: stadjes en bezienswaardigheden

De Auvergne is ook een streek waar veel te zien is dat mensen hebben gemaakt. Mooie kastelen, leuke dorpjes en prachtige kerken. De School van de Auvergne is zelfs een begrip in de cultuurhistorie.

Klik hier voor tips over bezienswaardigheden in de Auvergne. Of hier voor één van de mooiste stadjes in de Auvergne.

Streken voor een vakantie in de Auvergne

De Auvergne valt uiteen in verschillende gebieden. Ik vind de meest interessante gebieden die van de Monts-Doré (bij de Puy de Sancy). En in het zuiden van de Auvergne de Monts-du-Cantal. In deze gebieden is de natuur op zijn mooist. In beide streken liggen ook veel mooie bezienswaardigheden.

Klimaat van de Auvergne

De Auvergne is een streek met een wisselend klimaat. Wisselend in die zin dat het in het noorden rondom de Monts-Doré en het Sancy-massief regelmatig kan regenen. En ook wisselend in de zin dat het in het zuiden over het algemeen mooi en zonnig weer is. Overweeg dus goed waar je naartoe gaat.

Campings in de Auvergne

In mijn reisverhalen over deze streek geef ik bij elk reisverhaal en dus ook bij elke streek een tip voor een camping. Kijk bijvoorbeeld naar dit reisverhaal.

Vakantie in de Auvergne: gezellige stadjes zoals hier in Salers
4 leukste dingen om te doen in de Auvergne: Lac Pavin

Streken in de buurt

Verwante thema's