Vakantie in Normandië

Van de hoge krijtrotsen van de Côte d’Âlbatre. Via de groene heuvels van de landingsstranden van D-day en de ruige kapen van de Cotentin en Manche. Tot de moerassen van Basse-Normandie. Normandië is een streek met vele gezichten. Die met elke draai van de kust veranderd van gezicht en vaak ook van kleur. En dat is ook het geval in het binnenland. Daar gaat het van de glooiende heuvels achter de Côte d’Âlbatre, via de groene boomgaarden van de Calvados tot de verrassende, rotsige heuvels van Suisse Normande. Het is duidelijk: vakantie in Normandië is gegarandeerd afwisselend. Hieronder vind je mijn reisverhalen van Normandië. En daaronder geef ik je nog wat meer informatie over deze diverse streek van Frankrijk.

Reisverhalen Normandië

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Vakantie in Normandië: D-Day en Operation Overlord

Normandië is misschien wel het meest beroemd vanwege D-day. De landingsstranden en de musea die daaraan zijn gewijd, zijn de moeite meer dan waard. Een vakantie in Normandië is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan deze historisch, belangwekkende plekken.

Het is bovendien ook nog eens een streek met een prachtige natuur.

Natuur, kust en stranden van Normandië

Over de natuur gesproken: die laat zich in Normandië op meerdere plekken op een prachtige manier zien.

De witte krijtrotsen van de Côte d’Âlbatre zijn misschien wel het mooiste voorbeeld. En tussen al die hoge rotsen liggen prachtige baaien en stranden waar je heerlijk in zee kan zwemmen. Mits de temperatuur het toelaat.

Minder bekend zijn de mooie kusten van Basse-Normandie. Het zuidelijk deel van Normandië. En dan specifiek de kapen van Cotentin in het westen. Ook daar liggen mooie stranden bij!

Daartussen ligt de mooie kust en het zeker zo mooie achterland van de Calvados. Dat zich vooral rondom Honfleur en Deauville van zijn mooiste kant laat zien.

Een uniek stukje Normandië vind je ook in de Suisse Normande. Lees daarover meer via de link.

Steden en bezienswaardigheden in Normandië

Normandië heeft een groot cultureel aanbod. Allereerst heeft het een paar mooie en oude steden. Waaronder Bayeux, Caen en Rouen. Dan heeft het nog een keur aan kleinere stadjes en pittoreske dorpjes. Ik noem er een paar: Honfleur, Étretat en Granville.

Ook is Normandië goed bedeeld op het gebied van kathedralen. Die van Bayeux is een bijzonder en hoge. Rouen is een beroemde. De kathedraal van Coutances heeft een mooie binnenkant.

In het zuidoosten van Normandië is de mooi gelegen abdijruïne van Hambye ook een trip waard.

En natuurlijk is daar Mont Saint-Michel. Vanwege de ligging schaar ik deze prachtige abdijkerk onder Bretagne. Lees daarover meer via de link.

Een bezienswaardigheid van geheel andere aard is de Pont de Normandie. Die vlakbij Le Havre, Haut- en Basse- Normandie met elkaar verbindt. Altijd een belevenis om overheen te rijden.

Of de wat meer naar het oosten gelegen Pont de Tancarville, waarachter de witte krijtrotsen ook zichtbaar zijn.

Weer in Normandië

Het klimaat van Normandië is iets om rekening mee te houden. We hebben het hier wel eens erg warm gehad. Vaker was het weer wat minder. Van regenachtig tot aan de frisse kant.

Houdt daarom rekening met lagere temperaturen van tussen de 20 en 25 graden. Zeker dichtbij zee!

Vakantiehuis, camping en gîte in Normandië

Ik geef je een heleboel tips in mijn reisverhalen over mooie plekken, gave wandelingen en natuurlijk ook over een goede camping of leuk vakantiehuis in Normandië. Of een gîte zoals ze dat in Frankrijk noemen.

De landingsstranden van D-day in Normandië: het American War Cemetery
Vakantie in Normandië: de Cap de la Hague vanaf de Nez de Jobourg

Streken in de buurt

Verwante thema's