Vakantie in Bretagne

Een land van mythes en legenden. Van de wilde oceaan die diep in het binnenland doordringt. Van rotskusten en oerbossen. Dit is Bretagne. Een magische streek vol van licht en ruimte. Een perfect plek voor een vakantie met kinderen. Hier kan je elke dag wat anders doen. Schelpen zoeken of zonnen aan het strand, wandelen langs een ruige kust, een mooi kasteel, kathedraal of stad bezoeken, of gewoon een mooie roadtrip maken; het kan allemaal op een vakantie in Bretagne.

 

Reisverhalen Bretagne

Wil je op vakantie in Bretagne? En wil je het gemak van een volledig uitgewerkt reisplan?

Klik dan hieronder voor mijn reisplan voor Bretagne!

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning!

Klimaat Bretagne

Het klimaat van Bretagne is iets om rekening mee te houden. We hebben het hier wel eens erg warm gehad.

En toch is het weer in Bretagne meestal wat minder goed. Zonnig is het in de zomer wel vaak. Houdt wel rekening met lagere temperaturen van tussen de 20 en 25 graden. Zeker in het westen en dichtbij zee.

De kust!

De kust is natuurlijk de grote trekker voor een vakantie in Bretagne. En die is er in veel varianten. Van prachtige stranden die onder invloed van de getijden continu van gezicht veranderen. Tot ruige kapen en rotskusten op verlaten locaties. Voor elk wat wils! Ontdek ze hier langs de Côte de Granit Rose of hier langs de Côte d’Émeraude. En hier rondom de Golfe du Morbihan.

Korte rondreis of roadtrip tijdens een vakantie in Bretagne

Ja! Daar leent die prachtige kust zich uitstekend voor. En niet alleen de kust; ook het binnenland van Bretagne is prachtig. Wat het Argoat wordt genoemd; een land van mythes en legenden. Erg leuk om te ontdekken. Zoals we hier hebben gedaan.

Steden en bezienswaardigheden

Wanneer je dit toch allemaal achter elkaar ziet: een prachtige kust, mooie vergezichten, wat wil je dan nog meer? Nou, leuke steden, stadjes en andere bezienswaardigheden.

En die zijn er natuurlijk ook zat. Zoals het beroemde Mont Saint-Michel. (Technisch net in Normandië, maar wel op de grens…). In hetzelfde reisverhaal vertel ik ook over het indrukwekkende kasteel van Fougères op de rand van Bretagne.

En natuurlijk zijn er mooie steden zoals Saint-Malo en Dinan. Of Vannes in het zuiden van Bretagne. Aan de Golfe du Morbihan.

Aan de Golfe du Morbihan vind je ook de grootste concentratie van ‘Site des Mégalithes‘. Lees via de link de blog voor een voorbeeld van zo’n restant uit de prehistorie.

Camping of vakantiehuis in Bretagne

Wil je op vakantie in Bretagne met jouw gezin? Ik geef je een heleboel tips in mijn reisverhalen over mooie plekken, gave wandelingen en natuurlijk ook over een goede camping of leuk vakantiehuis. Bijvoorbeeld in dit reisverhaal over de Côte de Goëlo, waar we in een vakantiehuis aan zee zaten.

Vakantie in Bretagne: de ruige kust van Presqu'Île de Quiberon
Vakantie in Bretagne: zonsondergang in zee aan Cote de Goëlo

Streken in de buurt

Verwante thema's