Kamperen in Frankrijk

Kamperen! Eén van mijn favoriete bezigheden! En zeker kamperen in Frankrijk; een perfect kampeerland. En laat ik daarbij meteen aantekenen: ik ben geen back-to-basic-type. Enig comfort met kamperen vind ik wel prettig. Een paar jaar geleden was dat een grote, eigen tent, op een ruime plek met elektra en liefst ook een koelkast. Tegenwoordig is dat een camper. En in de jaren dat we een beetje aan het twijfelen waren (omdat de oudste nu niet bepaald een goede slaper was) was een huurtent heel fijn. Hieronder vind je mijn favoriete locaties in Frankrijk, waar wij gekampeerd hebben of waar kamperen eigenlijk de beste of leukste optie is. Daarna geef ik ook de nodige tips. Waar wij rekening mee houden, wanneer we gaan kamperen in Frankrijk.

Kamperen in Frankrijk

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat je zelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Tips voor het kiezen van de juiste camping

  • Zoom in op de streek van jouw keuze via Maps van Apple of Googlemaps en type ‘campings’ in, zodat je alle campings in de omgeving krijgt.
  • Selecteer alleen campings met een score boven de 4 (op een schaal van 5, anders boven de 8).
  • Kijk op de foto’s om te bepalen of de camping aan één van de criteria voldoet, die ik hieronder heb genoemd.
  • Kies een camping aan het water. Zoals bij deze camping in de Auvergne. Bij voorkeur een riviertje dat mooi kabbelt en niet als een gek stroomt. Dat is hier bij deze camping in de Aveyron bijvoorbeeld het geval. Niets is zo rustgevend als opstaan en met uitzicht op een riviertje met de zon erop koffie drinken. In dit reisverhaal vind je ook zo’n camping in de Bourgogne. Zorg dat je dan wel aan het water zit!
  • Lukt bovenstaande niet, dan is het volgende in ieder geval een vereiste:

Zoover

Zoek eventueel de camping nog op, op Zoover. Laat je dan niet afleiden door de hele slechte recensies. Loop die even door, om te bepalen of er iets bij staat dat ook in de goede recensies terugkomt. Dan is het iets om rekening mee te houden. Bij alle campings die ik aanbeveel zet ik ook een link naar de camping op Zoover.

Enne…

…vergeet niet: uiteindelijk gaat het erom dat je samen met je gezin een ontspannen vakantie hebt gehad, vol van inspiratie. De plek is van belang. En toch telt uiteindelijk alleen dat je samen bent geweest en het goed hebt gehad!

Kamperen in Frankrijk: uitzicht vanaf camping Pyrénées Natura in de Vallée d'Estaing in de Pyreneëen
Kamperen in Frankrijk: Uitzicht vanuit de tent in het dal van de Ubaye in de Franse Alpen

Verwante thema's