5 leukste dingen om te doen in de Pyreneeën

Vakantie in Frankrijk, Vakantie in de Pyreneeën

Frankrijk is gezegend met mooie natuur. Een groot deel van het zuiden van het land wordt in beslag genomen door prachtige heuvels en bergen. Van de hoge pieken in het oosten van de Franse Alpen, via de vulkanische resten van de Auvergne en de kalksteen brokken van de Cévennes en de Grands Causses tot de groene heuvels en rotsige pieken van de Pyreneeën. Een favoriet hieruit kiezen is lastig. Waarbij de Pyreneeën absoluut hoog op mijn lijst staan. Het gebergte voelt toegankelijker dan bijvoorbeeld het zwarte graniet van de Écrins in de Alpen. Voeg daar een aantal prachtige keteldalen (cirque’s) aan toe met nog de nodige cultuur. En je hebt een geweldige trekker te pakken voor de zomervakantie. Ik geef je in deze blog de 5 leukste dingen om te doen in de Pyreneeën!

Wandelen in de Oostelijke Pyreneeën: uitzicht vanaf de Pic de Tarbesou richting Ax-les-Thermes

1. Wandelen

Vanzelfsprekend staat deze in dit berglandschap bovenaan. Doordat de Pyreneeën in de regel wat lager zijn dan de Alpen zijn veel pieken ook te bereiken. En dat betekent dat je hier kan genieten van prachtige uitzichten.

Mijn persoonlijke favoriet is de wandeling naar de Cirque de Gavarnie. Een wandeling die heel goed te doen is met het hele gezin. En ook voor tieners die wat meer uitdaging willen met name aan het einde ook voldoende te bieden heeft.

Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de wandelingen die je bij de Port de Pailhères kunt maken. Wat meer naar het oosten in de Ariège. Ook daar kan je het zo gek maken als je wilt. Afhankelijk van hoe je gezinssamenstelling is.

In mijn reisplan voor de Pyreneeën laat ik jou en jouw gezin natuurlijk de mooiste wandelingen maken! Want het valt niet mee om de juiste keuze te maken in dit uitgestrekte gebied… Klik op de link voor meer informatie over dit reisplan!

2. Kastelen

Een bijzonder fenomeen in de Pyreneeën zijn de kastelen van de Katharen.

Met als mooiste voorbeeld de Katharen-hoofdstad Carcassonne. Dat is één grote burcht. Geweldig om te zien. En het biedt bovendien ook nog de mogelijkheid om nog een beetje te winkelen. Dat kan afhankelijk van jouw gezinssamenstelling ook nog handig zijn…

Goede 2e is het Château de Peyrepertuse. Een schitterende kasteelruïne die hoog op een heuvel ligt geplakt.

Deze katharenkastelen bekijken is zeker één van de 5 leukste dingen om te doen in de Pyreneeën.

In mijn reisplan voor de Pyreneeën breng ik jou natuurlijk ook bij de mooiste kastelen! Klik daarvoor op de link!

Bezienswaardigheden in de Pyreneeën: de vestingstad Carcassonne
De 52 torens van Carcassonne
Vakantie in de Pyreneeën: het duizelingwekkende katharenkasteel van Peyrepertuse
Het duizelingwekkende uitzicht vanaf katharenkasteel Peyrepertuse

3. Natuurfenomenen

De natuur heeft zeker in de Pyreneeën nog meer te bieden. Zo zijn er een aantal prachtige grotten te bezoeken. Lees daarover meer in mijn reisplan voor de Pyreneeën.

Nog zo’n fenomeen is de ondergrondse rivier van Labouiche. Ook een aanrader om te bezoeken!

Donjon des Aigles in de Pyreneeën
Wachten op de...
...vliegshow bij Donjon des Aigles

4. Dierentuinen

Noemenswaardig zijn ook de dierentuinen in de Pyreneeën.

Een hele leuke voor jong en oud is de Donjon des Aigles. Vlak daar in de buurt ligt het Parc Animalier des Pyrenées. Ook een aanrader.

Meer naar het oosten is het Maison des Loups in de Ariège ook de moeite waard. Lees daarover meer in het reisverhaal via de link.

Uitzicht vanaf de Col d'Aubisque
Uitzicht vanaf de Col d'Aubisque

5 leukste dingen om te doen in de Pyreneeën: roadtrips

De bergen lenen zich altijd heel goed voor een mooie roadtrip. Voor een dag. Of voor meerdere dagen.

Dwarsdoor de Pyreneeën loopt de legendarische Route des Cols. Via de link lees je daar meer over.

In mijn reisplan voor de Pyreneeën laat ik jou en jouw gezin ook een aantal prachtige routes rijden. Met mijn reisplan kom je met een geweldige rit op een aantal gave bestemmingen!

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!