Vakantie in de Pyreneeën

De bergen in! Dat kan in Frankrijk eigenlijk maar op twee plekken. In de Alpen en in de Pyreneeën. Kan je ze met elkaar vergelijken? Eigenlijk niet. En ik doe het toch. De Alpen zijn ruig en hoger. Ergens tussen die hoge toppen zijn er nog gebieden waar mensen niet komen. Dat is anders in de Pyreneeën. Relatief zijn de bergen lager. Dat betekent niet dat je overal maar op kan klimmen. De Pyreneeën voelen daardoor wel dichterbij. Dat gevoel wordt versterkt doordat het er groener is. De toppen zijn rotsig en ruig. Kort daaronder wordt het groen en glooit het meer dan in de Franse Alpen. Ik heb daarom ook een lichte voorkeur voor een vakantie in de Pyreneeën. Ten opzicht van de Alpen dan. Hieronder leg ik verder uit waarom. En wat er allemaal te zien en te doen is.

Wil jij op vakantie in de Pyreneeën? En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt? Ontdek dan het gemak van mijn reisplannen!

Dan heb je ook alvast wat voorpret voor de vakantie! En heb je gegarandeerd een ontspannen vakantie met jouw gezin.

Abonneer je via de link hieronder!

Wanneer je hieronder op de link klikt, krijg je:

  • Toegang tot alle reisplannen die ik geschreven heb.
  • Elk reisplan bestaat uit een kant-en-klaar reisschema, waarin ik je van dag tot dag vertel wat jij kan doen.
  • Van alle activiteiten geef ik een uitgebreide beschrijving.
  • Elk reisplan bevat tips voor restaurants, campings, huisjes en/of hotels in de streek.

Ik doneer 10% van al het geld dat ik binnen krijg aan goede doelen voor natuur- en cultuurbehoud en -ontwikkeling.

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning!

Reisverhalen Pyreneeën

La nature

Veel van wat er in de Pyreneeën te doen, is verbonden met de natuur. Het is vóór alles een wandelwalhalla. Daarnaast zijn er ook andere natuurfenomenen. Zoals de grotten bij Niaux. Erg de moeite waard. Klik hier voor meer informatie!

In het Parc National de Pyrénées wordt ook op andere manieren een bijdrage geleverd aan de natuur. Natuurfenomenen als de Cirque de Gavarnie worden daar in stand gehouden.

En aan de randen van dit park is de Donjon des Aigles een aanrader.

Wandelen in de Pyreneeën

Een vakantie in de Pyreneeën is niet compleet, wanneer je geen mooie bergwandeling hebt gemaakt. Ik heb daarom een paar mooie wandelingen beschreven. Die wij zelf hebben gemaakt.

In de Oostelijke Pyreneeën en de Ariège hebben we schitterende wandelingen gemaakt in het gebied van Ascou en in het dal van Orlu.

En meer in het westen is de Cirque de Gavarnie echt een geweldig natuurfenomeen om naartoe te lopen.

Bezienswaardigheden in de Pyreneeën

Het gaat niet alleen om de bergen en om de natuur in de Pyreneeën. Er is hier veel meer te beleven. In het oosten in het gebied de Ariège hebben de Katharen veel kastelen achter gelaten. Die zijn bijzonder om te bezoeken. En zeker om daarvan de historie te weten. Die behoorlijke invloed heeft gehad op dit deel van Frankrijk.

Rondreis en roadtrips

Een mooie weg om delen van te rijden is de Route des Cols. Zeker wanneer je de Tour de France interessant vindt. Op deze route komen alle mooie en heroïsche cols voorbij. De Aspin, Tourmalet, Aubisque, noem ze maar op. Lees daarover meer in mijn reisverhalen.

Camping in de Pyreneeën

Wij hebben op onze vakanties in deze streek op een paar supermooie campings gezeten. Daar wil ik je graag deelgenoot van maken. Scroll daarvoor in mijn blogs naar beneden!

Vakantie in de Pyreneeën: het duizelingwekkende katharenkasteel van Peyrepertuse
Vakantie in de Pyreneeën: wandelen bij de Cirque de Gavarnie

Streken in de buurt

Verwante thema's