4 leukste dingen om te doen in de Franse Alpen

Vakantie in Frankrijk, Vakantie in de Franse Alpen

De hoogste toppen van Europa. De hoogste cols. Mooie meren. Leuke stadjes. De Franse Alpen hebben het allemaal. Tenminste… het weer zal in de bergen altijd een dingetje blijven. En dat weet je wanneer je deze kant op gaat. Neem je ook voor lief. Want je wilt de natuur proeven. Ervaren. In deze blog lees je over de leukste dingen om te doen in de Franse Alpen!

4 leukste dingen om te doen in de Franse Alpen: Het beroemde stenen pad door het Lac des Vaches in de Vanoise

1. Wandelen

Het kan niet anders dan dat deze op nummer 1 staat. Dit is toch echt activiteit nummer 1. En zeker ook één van de 4 leukste dingen om te doen in de Franse Alpen!

Waar moet ik beginnen?

Vanzelfsprekend is het fantastisch om rondom de Mont-Blanc te wandelen. Mijn favoriete wandelingen liggen echter wel in de Vanoise. Dit nationaal park is prachtig. De natuur mag hier op de plekken waar niet wordt geskied volledig zijn gang gaan. En dat heeft een prachtige wandelomgeving tot gevolg.

Goede tweede is de nabij gelegen Tarentaise. En daarna volgen een heleboel andere gave opties. Zoals in het het Fôret de Boscodon bij het Lac de Serre-Ponçon.

In mijn reisplan voor de Franse Alpen heb ik de mooiste wandelingen voor je klaar staan. Gecombineerd met een heleboel andere leuke dingen om te doen! Klik daarvoor op de link!

2. Stadjes en steden

Hoewel je over het algemeen niet voor de cultuur in Frankrijk komt, zijn er zeker leuke stadjes en steden in de Alpen te vinden.

Briançon staat bij mij op nummer 1. Het oude centrum van deze stad is één groot fort. Met allemaal leuke straatjes en veelkleurig geverfde huisjes.

Grenoble is van oudsher de grote stad van de Alpen. Een stad waar alles te vinden en te doen is voor zover het een grote stad betreft.

En dan zijn er nog de andere steden die op strategische toegangswegen richting de Alpen liggen. Chambéry in het noordwesten. En Gap in het zuidwesten.

Chambéry is een stad waar je niet voor om hoeft te rijden. Wel leuk om te bekijken, wanneer je in de buurt bent. Het heeft een aantal leuke, authentieke straatjes. En de voormalige burcht van de hertogen van Savoie is mooi om te zien.

Gap is een tripje zeker waard. Het heeft een fijne sfeer en voelt al mediterraan aan.

Verder zijn er in de Franse Alpen nog een aantal kleine stadjes of dorpen die erg de moeite waard zijn. Bonneval-sur-Arc is daarvan een heel goed voorbeeld. Een volledig uit steen opgetrokken dorp. En bakken met sfeer. Op een fantastische plek aan de voet van de Col d’Iseran.

In mijn reisplan voor de Franse Alpen zorg ik natuurlijk dat jij ook in de leukste stadjes en dorpen komt!

De Grande Rue van Briançon in zuidelijke richting
De Grande Rue van Briançon in zuidelijke richting
Roadtrips door de Vanoise: mooie huisjes aan het einde van de Grande Rue in Bonneval-sur-Arc
Mooie huisjes aan het einde van de Grande Rue in Bonneval-sur-Arc

3. Roadtrips

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier van de natuur genieten. Dat is door het maken van roadtrips. En dat is in de Franse Alpen natuurlijk heel gaaf om te doen. Er zijn tal van prachtige cols om te beklimmen. En tal van schitterende wegen om te rijden.

De Col du Galibier is een hele mooie pas om te rijden. En dat geldt ook voor de Col d’Allos. De daar vlakbij gelegen, ijzingwekkende Col de Cayolle is ook een noemenswaardige. Via de link vind je een grote roadtrip om via deze pas door de Mercantour te maken. Tenslotte zijn er in de Vercors ook prachtige wegen.

Verder zijn er natuurlijk mooie dalen om doorheen te rijden. Zoals de Vallée de Véneon in de Oisans. Of de weg langs Lac de Serre-Ponçon.

In mijn reisplan voor de Franse Alpen breng ik jou en jouw gezin natuurlijk op de mooiste wegen en cols! Klik op de link voor dit reisplan!

4 leukste dingen om te doen in de Franse Alpen: Natuurfenomenen

De natuur is zoals gezegd de grote trekker in de Franse Alpen. En er zijn een heleboel natuurfenomenen die in deze streek het bezoeken waard zijn.

Zoals grotten. De Grotte de Choranche in de Vercors is daarvan een leuk voorbeeld.

Of watervallen. In de Oisans zijn een paar hele leuke.

Of gletsjers zoals in het Massif des Écrins.

Of natuurparken zoals het Géoparc in Digne-les-Bains. Lees daarover meer in mijn reisplan voor de Franse Alpen. Wanneer je dat plan volgt, kom je in aanraking met de mooiste natuurfenomenen van de Franse Alpen! Klik op de link!

Bezienswaardigheden in de Vercors: het amphitheater waarin de Grottes de Choranche zich bevinden
Het amphitheater waarin de Grottes de Choranche zich bevinden

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!