Vakantie in Engeland

Ik heb een enorme klik met Engeland. Vanaf het eerste moment dat ik voet aan wal zette, nu bijna 20 jaar geleden, was dat aanwezig. Sindsdien hebben we tijdens onze vakantie in Engeland,  Devon, Cornwall, The Lake District en nog veel meer ontdekt. Prachtige blauwe zeeën, hoge groene peaks, kleine, volledig afgesloten baaien, gezellige pubs, scones, weergaloze tuinen.En natuurlijk prachtige steden. Bath, Londen in het klein. Het openlucht museum dat Oxford is. Een kunstenaarsstadje zoals St Ives in Cornwall. Tenslotte heeft Engeland natuurlijk een roemruchte en rijke historie en was het ooit het rijkste en machtigste land ter wereld. Daarvan is bijna om de 50 kilometer wel een bewijs van in de vorm van een schitterend landhuis met net zo’n mooie tuin. Hieronder vind je de verschillende streken waarover ik reisverhalen heb geschreven. Daaronder geef ik jullie nog wat tips en informatie over vakantie in Engeland.

Streken in Engeland

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Vakantie met kinderen

Engeland is een uitstekend land voor een vakantie met kinderen. Het heeft gewoon heel veel te bieden.

Van prachtige natuur voor wandelingen tot mooie steden om te bekijken en eventueel te winkelen.

Met de boot op vakantie in Engeland

Wij gaan de laatste jaren altijd met de boot op vakantie naar Engeland. Dat is een fijne manier om er te komen. De vakantie begint dan al op de avond dat je vertrekt en je hebt de volgende dag de hele dag om te reizen.

En dan kom je eigenlijk met gemak overal in Engeland. Met als voordeel dat je een leuke tussenstop kan maken.

Kijk hier voor meer informatie over de boot naar Engeland vanuit Hoek van Holland.

Weer in Engeland

O ja, dan is er nog het weer in Engeland. De meeste kans op zon heb je in de West County; Devon en Cornwall. Daar is het klimaat ook mild vanwege de warme Golfstroom. Zelfs dan kan je het beste rekening houden met een paar mindere dagen.

Meer naar het oosten en vooral naar het noorden neemt de kans op regen toe. En zeker in het Lake District moet je rekening houden met een paar dagen regen. Maar, niet getreurd, je bent hier om te wandelen en op de regen kan je je dus kleden.

Wandelen in Engeland

Engeland is een prachtig land om te wandelen. Dat kan zowel langs de kust, zoals in Cornwall of in Exmoor in Devon. En dat kan ook in de bergen, zoals in het weergaloze Lake District of in de North Pennines.

Toch zijn er ook in het minder dramatische zuidoosten volop wandelmogelijkheden.

Bijvoorbeeld bij Beachy Head en de Seven Sisters in het South Downs National Park. En nog wat minder dramatisch, maar heel Engels is wandelen in de High Weald in Kent.

Stedentrips en bezienswaardigheden

Oneindig. Dat is het woord dat hierbij in mij opkomt. Engeland heeft zoveel moois wat mensen gemaakt hebben. Zoals prachtige steden als Bath, Cambridge en Oxford.

Of prachtige kastelen en landhuizen. Zoals Saint Michael’s Mount in Cornwall. Of Muncaster Castle in het Lake District. Maar ook Lanhydrock in het oosten van Cornwall is prachtig.

In het oosten heeft Kent ook een paar mooie troeven in handen met Leeds Castle en Hever Castle. Iets meer naar het westen ligt in West-Sussex Arundel. Een leuk dorpje met een fantastisch kasteel.

En dan al die mooie kathedralen! Zoals Christ Church Cathedral in Oxford of de absolute topper van Gloucester Cathedral. Je komt gegarandeerd oren en ogen tekort!

Als laatste zijn er dan ook nog de natuurlijke bezienswaardigheden. Dan denk je in Engeland natuurlijk meteen aan Stonehenge. En dat is ook prachtig en bijzonder.

Wat verder naar het westen ligt de Jurassic Coast. Met bijzondere fenomenen als Durdle Door en Lulworth Cove.

In Devon moet ik dan denken aan de Valley of Rocks in Exmoor.

Tuinen van Engeland

Iets wat ik zelf nooit had gedacht, dat leuk zou zijn: tuinen bekijken. Dat klinkt een beetje suf. Het is het niet!

In Cornwall hebben wij onze eerste tuin bezocht. Dat was bij Trebah Gardens. En doen het nu standaard één of meerdere keren. Ook voor kinderen erg leuk!

Hier vind je mijn reisverhaal over de beroemdste tuinen van Engeland: Eden Project en de Lost Gardens of Heligan.

Vakantiehuis in Engeland

Bij elk reisverhaal geef ik tips voor een vakantiehuis. Of beter: cottage 🙂 Wij hebben op hele mooie plekjes gezeten! Zoals in dit reisverhaal over Cornwall!

Klik daarvoor hieronder op één van de reisverhalen en scroll helemaal naar beneden.

Kamperen in Engeland?

Dik vraagteken! Durf jij het aan? Wij hebben het inmiddels een hele zomervakantie gedaan. En dat beviel heel goed.

Dat begon in East Anglia. En ook in de Yorkshire Dales en in het Lake District hebben we op supercampings gestaan!

Meer informatie vind je ook in het thema dat ik hieraan heb gewijd: kamperen in Engeland.

Reisplannen voor Engeland

Voor diverse streken in Engeland heb inmiddels reisplannen geschreven. Klik op de link voor het reisplan voor het Lake District, Zuid-Engeland of Cornwall.

Vakantie in Engeland: The Roman baths in Bath
Vakantie in Engeland: Trebah Garden op The Lizard Peninsula

Reisverhalen Engeland

Verwante thema's