Vakantie in het Lake District

Dit is zo’n streek waar ik altijd al van heb gedroomd om naartoe te gaan. En gelukkig zijn we er ook een keer geweest. En wat een gave ervaring was dat! De combinatie van bergen en meren heb ik op Schotland na nergens zo mooi gezien. De schittering van de zon op het water. En het kunnen beklimmen van die niet al te hoge bergen. Dat is allebei gewoon te mooi! Het grote verschil van een vakantie in het Lake District met Schotland is de relatieve nabijheid van het Lake District voor de Engelsen. En dat maakt het ook een toeristische trekpleister. Met als voordeel dat er een hoop te doen is. Hier vind je goede pubs, heel veel vakantiehuizen en campings. En een hoop bezienswaardigheden.

Reisverhalen Lake District

Wil jij op vakantie in het Lake District? En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt? Klik dan op de link hieronder voor mijn reisplan voor het Lake District!

Klik hier voor ontspanning, gemak en voorpret!

Vakantie in het Lake District

The Great Outdoors. Daar gaat het hier om. Iedereen is hier primair voor één ding: wandelen. Dat zie je overal. Aan de vele wandelaars op straat. Aan de enorme hoeveelheid outdoorwinkels.

Lake District National Park. Want dat is het ook. Een fantastische samenwerking tussen tal van organisaties om dit gebied voor iedereen leefbaar te houden. En om de natuur te beschermen. Lees daarover meer via de link.

Wandelen!

Zoals gezegd: daarom ben je hier.

Wellicht wil je een horseshoe maken? Zo noemen ze een rondwandeling over meerdere pieken. Ik geef daar in het reisverhaal over Langdale een voorbeeld van die gaaf is om te lopen: de Great Langdale Horseshoe

Of wil je gewoon op en neer de berg op? Lees daarover meer in dezelfde blog over de beklimming van Loughrigg Fell.

Of langs een mooi meer lopen. Daarover heb ik ook een paar blogs geschreven.

Zoals deze over Buttermere. En mijn blog over de wandeling rondom Rydal Water.

Tenslotte vertel ik in deze blog over onze wandeling rondom het idyllische Tarn Hows.

Alles kan hier. En voor alle niveau’s zijn hier wandelingen. Ook voor kleinere kinderen. En natuurlijk zijn een heel aantal van mijn tips daar ook voor!

Vakantie in het Lake District: bezienswaardigheden

Er staan een paar prachtige landhuizen in deze streek. Brantwood bij Coniston Water is er één. En de bekendste is Brockhole bij Lake Windermere. Dit is ook het visitors centre van het park. En hier is daarom ook veel te zien. Bovendien kan je er lekker eten!

Verder geef ik in mijn reisverhaal over Eskdale en Wasdale nog een tip over Muncaster Castle. Een mooi kasteel met een leuke dierentuin erbij voor uilen.

En dan zijn er natuurlijk nog een heleboel leuke dorpjes. Daarvan staat Hawkshead bovenaan. Lees daarover dat reisverhaal.

Het weer in het Lake District

Dat is nat. Laat daar geen misverstand over bestaan. Het regent hier bovenmatig veel.

Kies voor een vakantie in Cornwall, wanneer je naar Engeland wilt en ook nog redelijk weer wilt hebben.

Stel je hier dus op in. En laat je er ook niet door uit het veld slaan. Daarvoor is het hier echt te mooi!

Zorg dat je regenkleding bij je hebt. En ook echt altijd bij je. Want het weer slaat snel om!

Vakantiehuis in het Lake District

Tsja, want ik zou echt voor een cottage kiezen in deze omgeving. Een camping is echt heel riskant in verband met het weer.

Ik heb jaren na onze vakantie ook een fantastische site gevonden met mooie vakantiehuizen. Onderaan mijn blogs kan je daarover meer lezen.

Camping in het Lake District

Ja, het kan! Ik zou het niet snel doen. In ieder geval niet voor langere tijd. Met een camper kan ik mij er alles bij voorstellen.

Houdt echt rekening met het weer. Want het kan soms echt wel 2 of 3 dagen achter elkaar regenen. Ik geef wel in mijn reisverhalen onderaan tips voor campings.

Muncaster Castle and Gardens
Vakantie in het Lake District: Uitzicht vanaf Carron Crag in Grizedale Forest

Streken in de buurt

Verwante thema’s