Vakantie in Cornwall

Een brok, zwart graniet, overwoekerd door groene heuvels en omzoomd door een blauwe zee. Barstensvol energie. Dat is een vakantie in Cornwall in een notendop. Een geweldige streek voor een vakantie met jonge kinderen of tieners in Engeland: heerlijke stranden, besloten baaien, dramatische rotskusten en kliffen, adembenemende dorpjes en prachtige tuinen. En overal kan je langs de kust wandelen op het Southwest Coastpath. Elke meter van dit kustpad is anders en een grote favoriet van onze kinderen.

Reisverhalen Cornwall

Wil je op vakantie in Cornwall?

En wil je het gemak van een volledig uitgewerkt reisplan? En alvast wat voorpret?

Klik dan hieronder op de link voor mijn reisplannen voor Cornwall!

Dat zijn er maar liefst twee. Eentje voor West-Cornwall en het Penwith Peninsula. En eentje voor Zuid-Devon en Zuid-Cornwall. Beide reisplannen zijn ook heel goed te combineren!

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning!

Klimaat Cornwall

Het klimaat van Cornwall is geweldig. Tuurlijk, dit is relatief, want je bent in Engeland… Het regent altijd wel een keertje. Het weer in Cornwall is wel altijd zacht, waardoor er overal palmbomen groeien.

Houdt wel rekening met temperaturen rond de 20 graden. Het is zelden ver boven de 25 graden.

Een streek met veel gezichten

Het landschap van Cornwall veranderd van oost naar west en van noord naar zuid voortdurend. In het noorden liggen voornamelijk brede, lange stranden. In het zuiden is de kust grillig.

Hier liggen de afgezonderde baaien, ingeklemd tussen rotsige heuvels. Afgewisseld met pittoreske vissersdorpjes.

In het oosten begint Cornwall op de grens met Devon groen in de Cardinham Woods. Dit stopt abrupt wanneer het landschap zich richting westen opheft bij de sobere en desolate Bodmin Moor.

Daarna komt weer een groen en ook dichterbevolkt stuk. Waarna het Engelse vaste land eindigt in het ruige Penwith Peninsula.

Tuinen

‘Dat is niks voor ons’, dacht ik altijd wanneer ik iets las over tuinen in een reisgids. Gelukkig vond mijn vrouw het tijdens onze eerste vakantie in Cornwall wel leuk om een keer een kijkje te nemen.

Wat een goed plan was dat! Wat zijn Engelse tuinen prachtig. Door het subtropische klimaat van Cornwall groeien er heel veel soorten planten en bloemen. En door het hoogteverschil richting kust is enorme afwisseling gegarandeerd.

Sommige tuinen zoals de Eden Project en Lost Gardens of Heligan zijn zelfs wereldberoemd. Vergeet dus niet om er 1 of 2 te bezoeken tijdens je vakantie in Cornwall!

Wandelen tijdens een vakantie in Cornwall

Langs de hele kust van Cornwall loopt een prachtig wandelpad: de Southwest Coast Path. Hier moet je zeker meerdere stukken van lopen. Al is het op een dag maar een half uurtje.

Heen en weer lopen is geen probleem, omdat elke richting weer ander uitzicht geeft.

Om elke hoek wacht een nieuw vergezicht. En overal die prachtige, diepblauwe zee. Lees daarover bijvoorbeeld meer in dit reisverhaal over wandelingen op het Penwith Peninsula en bij Land’s End.

Vakantiehuis in Cornwall

Bij elk reisverhaal geef ik tips voor een vakantiehuis. Of beter: cottage 🙂 Wij hebben op hele mooie plekjes gezeten! Zoals in dit reisverhaal! Klik daarvoor hierboven op één van de reisverhalen en scroll helemaal naar beneden.

Camping in Engeland?

Dik vraagteken! Durf jij het aan? Wij hebben het nog niet eerder gedaan. Toch geef ik je hiervoor ook tips! Niet bij elk reisverhaal, omdat ik het wel zeker moet weten!

Vakantie in Engeland: Trebah Garden op The Lizard Peninsula
Vakantie in Cornwall: hier bij Housel Bay

Streken in de buurt

Verwante thema's