Vakantie in Zuid-Engeland

In deze regio begon mijn kennismaking met Engeland. In de tijd dat je het Kanaal alleen nog maar per boot kon oversteken. Eénmaal op Engelse bodem voelde het meteen goed. En de eerste week genoten wij van Kent en Sussex. Met al die mooie kastelen, oude steden en stadjes. Die heerlijke wegen met overal hagen om je heen. De prachtige kust met witte kliffen. En boven alles het glooiende landschap van de The Weald en de South Downs. Vakantie in Zuid-Engeland is kortom een mooie en inspirerende ervaring! Hieronder vind je mijn reisverhalen over deze streek. En wat verderop geef ik nog meer informatie over deze streek.

Reisverhalen Zuid-Engeland

Wil jij op vakantie in Zuid-Engeland? En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt?

Ontdek dan het gemak van mijn reisplan voor een rondreis in Zuid-Engeland! Klik daarvoor hieronder op de link!

Klik hier voor de ideale rondreis in Zuid-Engeland! En voor veel gemak en ontspanning!

Vakantie in Zuid-Engeland: de regio’s op een rij

Vakantie in Kent

The Garden of England. Dat is de bijnaam van deze provincie. En dan is het duidelijk dat hier veel aan landbouw wordt gedaan.

Het zegt ook iets over het prachtige landschap. Een landschap als een Engelse tuin. Afwisselend, glooiend en mooi vorm gegeven.

In Kent ligt de godsdienstige bakermat van Engeland: Canterbury. Hier resideert de aardsbischop van de Church of England. En bevindt zich de Sint Pieter van Engeland: Canterbury Cathedral.

Door de ligging onder de rook van Londen is het van oudsher een provincie waar een deel van de hofhouding woonde. Daardoor heeft het een paar prachtige kastelen, waarvan Leeds Castle de mooiste is.

Ook Hever Castle is mooi, de geboorteplek van de beruchte Anna Boleyn, moeder van Elisabeth I.

Qua natuur zijn de Kent Downs en The High Weald mooie gebieden. Waarbij vooral de laatste het minst verstedelijkt is.

De kenmerkende White Cliffs van Dover liggen ook in deze provincie.

Vakantie in Sussex

Eigenlijk valt deze regio bestuurlijk uiteen in East- en West-Sussex. Ik pak ze voor het gemak samen. Sussex is deels een voortzetting van wat in Kent begint. De natuur glooit alleen meer en de heuvels worden hoger.

De South Downs zijn daar het mooiste voorbeeld van. Ik vind het altijd een genot om daar doorheen te rijden. Hoe druk het er ook kan zijn vanwege de nabijheid van Londen. En je kunt hier prachtig wandelen! Klik daarvoor op de link.

De vergelijking met Kent gaat ook weer op aan de kust. Hier liggen de prachtige witte kliffen van Beachy Head en de Seven Sisters.

In Sussex ligt de basis van de Normandische overheersing van Engeland.

In Hastings kwam William de Veroveraar aan land en onderwierp vanuit daar in geen tijd Engeland.

De belangrijkste stad in de dit gebied is Brighton. Een stad die door zijn ligging vlakbij zee een relaxte sfeer heeft. Met als architectonisch hoogtepunt de oosters aandoende Royal Pavilion.

Een ander hoogtepunt is Arundel. Een leuk dorpje met een geweldig kasteel: Arundel Castle.

In het oosten is Rye een feest om doorheen te lopen.

Vakantie in Hampshire

Verder naar het westen ligt Hampshire.

Een provincie die een grote verstedelijking kent langs de kust door Portsmouth en Southampton.

Met The New Forest heeft deze regio ook qua natuur een troef in handen.

Weliswaar niet het meest spectaculaire nationale park van Engeland. Het is toch een heerlijke, Engelse ervaring. Zeker met de mooie dorpjes die er liggen, zoals Brockenhurst en Lyndhurst.

Vakantie in Wiltshire

Met Kent als bakermat van de godsdienst, Sussex als bakermat van de Normandische opmars, is Wiltshire de bakermat in Engeland van de prehistorie. Hier ligt het wereldwonder Stonehenge.

Salisbury is in Wiltshire een leuke stad om te bezoeken.

Allereerst vanwege de kathedraal. En zeker ook vanwege de compactheid van het centrum.

In het noorden van deze provincie liggen prachtige dorpjes, zoals Bradford-upon-Avon en Lacock.

Vakantie in Dorset

In Dorset gaat de historie nog veel verder terug dan in Wiltshire. Aan de zogenaamde Jurassic Coast zijn sporen te vinden van miljoenen jaren geleden.

Andere natuurfenomenen vind je langs de kust in de vorm van Old Harry’s Rock en Durdle Door.

Achter de kust ligt een prachtig glooiend landschap bezaaid met mooie dorpjes van honingkleurige huizen en rietgedekte daken.

Overnachten in Zuid-Engeland

Hoewel de streken prachtig zijn, is het leuk om ze tijdens een vakantie in Zuid-Engeland mee te nemen in een rondreis. Van huisje naar huisje, van hotel naar hotel of van camping naar camping.

Leuke hotels in Zuid-Engeland

Wij hebben vaak de hotels gepakt om vanuit één van deze streken verder te rijden. Daarom geef ik daar vooral aandacht aan in mijn reisverhalen.

Vakantie in Zuid-Engeland: Salisbury Cathedral
Vakantie in Zuid-Engeland: de New Forest bij Brockenhurst

Streken in de buurt

Verwante thema's