Vakantie in Devon, Dartmoor en Exmoor

Wildernis. Ongerepte, ruige natuur. En een klimaat dat daaraan bijdraagt. De zon die een riviertje laat schitteren op het ene moment. En donkere, dreigende wolken op het andere moment. Devon heeft met haar twee nationale parken het beste van twee werelden. Een prachtige, rotsige kust en ongerepte hoogveengebieden. En daar komen dan de culturele bezienswaardigheden nog bij. Leuke dorpjes, mooie landhuizen, met prachtige tuinen. Bijna teveel om op te noemen! Vakantie in Devon, Dartmoor en Exmoor is gewoon heel erg aan te raden!

Reisverhalen Devon, Dartmoor en Exmoor

Wil jij op vakantie in Devon?

En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt? Ontdek dan het gemak van mijn reisplannen! Ik heb voor Devon maar liefst twee reisplannen! De ene brengt je vanuit Zuid-Engeland in Exmoor. De andere combineert Zuid-Devon met Zuid-Cornwall.

Klik voor meer informatie op de link hieronder!

Klik hier voor een ontspannen vakantie in Devon! En veel gemak en voorpret!

Natuur!

Devon is door de twee Nationale Parken Dartmoor en Exmoor een ongelooflijk gevarieerde streek. Beide parken eindigen in een kustlijn.

En dat is er één van dramatische kliffen, hoge rotsen, prachtige besloten stranden en een heerlijke, blauwe zee. Met oneindige mogelijkheden om te wandelen. Zowel in de parken zelf als langs het South West Coastpath aan de kust.

Los van de kust zijn er ook mooie wandelingen te maken. Zoals hier in Exmoor. En hier langs verschillende rivieren in Dartmoor.

Ook buiten de parken is de natuur mooi. Zoals op het Hartland Peninsula.

Overigens ligt Exmoor voor een groot deel in Somerset. Vandaar dat ik mijn blog over de roadtrip door Exmoor ook onder die streek heb staan.

Bezienswaardigheden in Devon, Dartmoor en Exmoor

De natuur is natuurlijk een prachtige bezienswaardigheid. Ook wanneer het gaat over tuinen. Die je zeker in dit deel van Engeland moet bezoeken.

En Devon heeft een paar bijzondere. Zoals de Broomhill Sculpture Gardens.

Die tuinen liggen vaak ook bij prachtige landhuizen. Een mooi voorbeeld daarvan is Arlington Court.

Wat minder spectaculair maar ook zeker de moeite waard is Hartland Abbey.

En natuurlijk heeft Devon ook mooie dorpjes. De bekendste is misschien wel Clovelly vlakbij Hartland.

Ook Lynmouth ligt prachtig met zijn hoger gelegen evenknie Lynton.

Rondreis over Exmoor en Dartmoor

Beide parken lenen zich uitstekend voor een roadtrip. En dat zijn allebei aanraders. Je hebt gegarandeerd een afwisselende dag!

Met een flinke portie natuur en cultuur.

Lees hier mijn blog over de roadtrip door Exmoor en hier over de roadtrip door Dartmoor.

Vakantie met kinderen

Op vakantie in Devon, Dartmoor en Exmoor is ook perfect voor kinderen. Juist door de enorme variatie. En de mogelijkheden die dit geeft om steeds wat anders te doen.

Een roadtrip door Dartmoor of Exmoor op de ene dag. Wandelen op de andere dag. Een mooie tuin of een mooi landhuis bezoeken op de volgende. En één van die dramatische kuststranden bezoeken op de laatste.

Vakantiehuis in Devon, Dartmoor en Exmoor

Ik geef onderaan mijn blogs altijd een tip voor een vakantiehuis in Devon. Of beter gezegd: een cottage! In mijn reisplannen vind je natuurlijk de mooiste cottages!

Camping in Devon, Dartmoor en Exmoor

Ik vind kamperen in Engeland een uitdaging. Niet dat er geen leuke campings zijn. Het weer is gewoon erg onvoorspelbaar. En dat geeft een risico dat je moet willen nemen.

Toch geef ik meestal wel een tip voor een leuke camping. Met name in Dartmoor heb ik wel wat leuks gevonden.

Reisplan voor Zuid-Devon en Zuid-Cornwall: Uitzicht over Dartmoor vanaf Combestone Tor
Vakantie in Devon, Dartmoor en Exmoor: Watersmeet House in Exmoor

Streken in de buurt

Verwante thema's