Vakantie in Durham en de North Pennines

Richting het noordoosten van Engeland wordt de natuur ruiger. De Yorkshire Dales hebben vaak nog iets lieflijks. Met hun stenen muurtjes door glooiende velden. Gevlekt met plukjes schapen. Daarna worden de heuvels kaler. Minder bevolkt door levende wezens. Dit is het landschap van de North Pennines. De noordelijke uitloper van deze bergketen die zich ergens in het Peak District opheft. Om niet meer om laag te komen. Totdat de Schotse grens is bereikt. Deze streek wordt oostelijk afgegrensd door steden. Darlington in het zuidoosten. Newcastle in het noordoosten. En daar tussenin het oude, middeleeuwse Durham. Een stad dat met de omliggende dales een provincie op zich is. Zich dat van oudsher heeft toegeëigend. Wij gaan beide facetten van deze streek verkennen. Vakantie in Durham en de North Pennines!

Reisverhalen Durham en North Pennines

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat je zelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Stedentrip naar Durham

Durham is een kleine stad. En heeft toch altijd meer invloed gehad dan de grootte zou doen vermoeden.

In de Anglicaanse Kerk is de bisschop van Durham een belangrijke persoon. Vertaald naar de middeleeuwen begeef je je qua macht dan dichtbij de koning.

Geen wonder dus, dat hier een grote en oude kathedraal staat. En een flink kasteel. En dat allemaal op een heuvel. In de bocht van de River Wear.

Dat geeft deze stad een bijzonder en mooi aanzicht.

Durham is ook een universiteitsstad. En dat maakt de binnenstad ook levendig.

Vakantie in Durham en de North Pennines Area of Outstanding National Beauty

Engeland heeft behalve prachtige nationale parken, ook andere natuurgebieden. Dat zijn de ongeveer 40 AONB’s. Die qua schoonheid vaak niet onderdoen voor de nationale parken.

Eén daarvan is de North Pennines. Een bijzonder gebied van hoogveenlandschappen, snel stromende rivieren, watervallen en dales.

Het strekt zich uit van grofweg Carlisle tot Darlington. En het is een walhalla voor natuurliefhebbers.

Met prachtige wandelpaden. Waar vergezichten regelmatig de adem benemen.  En waar prachtige rivieren en watervallen het hard sneller doen kloppen.

Mijn favoriet in dit gebied is Teesdale. Lees daarover in mijn blog via de link.

Kamperen in de North Pennines

Wie niet bang is voor af en toe wat regen, moet in dit gebied zeker gaan kamperen. In mooie natuur is het heerlijk om er ook dichtbij te verblijven.

In dit reisverhaal lees je over een mooie camping in dit gebied.

Hotels in Durham en de North Pennines

Vanzelfsprekend kan een stedentrip ook gecombineerd worden met een verblijf in een hotel. In mijn blog over Durham lees je daar meer over.

De River Tees en haar dale
Durham Castle en Durham Cathedral in één shot

Streken in de buurt