5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent

Vakantie in Engeland, Vakantie in Zuid-Engeland
De mooiste kastelen van Engeland en Schotland Stedentrip in Engeland Vakantie met jonge kinderen Vakantie met tieners Wandelen op vakantie

We zijn voor het eerst in Engeland! We schrijven 2005. En dat betekent dat er nog geen tunnel onder het Kanaal ligt. We zijn daarom met de ‘Seacat’ van Calais naar Dover gevaren. Een jaar ook na de eerste kampeervakantie met onze oudste. En dat was geen succes. Elke ochtend half 5 wakker. Proberen hem rustig te houden, terwijl hij ‘Bob de bouwer’ aan het zingen is. Het was nogal vermoeiend. Dit jaar hebben we besloten naar een huisje te gaan. En toen was de beslissing voor Engeland snel genomen. Ik heb er zin in. Zoveel gelezen en gezien over dit Ancient Land, zoals The Lonely Planet het beschrijft. En zo barstensvol leuke geschiedenis. Van al die koningen en koninginnen met een typische dingen. Smullen gewoon. Wij gaan 5 leuke dingen doen in Sussex en Kent!

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Hever Castle

Het weer…

Tsja… we weten het. En het is toch wennen. We gaan de zon deze week de eerste dagen niet zien. Maar wat staat daar een prachtig groen landschap tegenover. Wanneer we vanaf de M20 The High Weald op de grens van Kent en East-Sussex in rijden, zijn we meteen verkocht aan dit land.

Wat een leuke, heuvelachtige weggetjes. En overal die heggetjes. Geweldig! Mijn vrouw moet in de bijrrijdersstoel wel even wennen aan al die auto’s die recht in haar lijken te rijden. Vanwege het rijden links. Ik wen daar zelf vrij snel aan. Hoe wel ik later in deze vakantie in Oxford wel bijna een ongeluk maak…

Naar Praktische informatie over Sussex en Kent
5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: De avondzon over Witherenden Hill bij Burwash in de High Weald in Kent
De avondzon over Witherenden Hill in de High Weald tijdens onze eerste avond...

Leeds Castle

De eerste dag willen we meteen wat moois zien. Daarom rijden we naar Leeds Castle. Dwarsdoor de Weald naar Maidstone. Een kasteel met een roemruchte historie. 

Ooit gecreëerd door de Normandische edelen ten tijde van Willem de Veroveraar. En in de 13e eeuw langzaam uitgebouwd door koningen en koninginnen.

Door de meeste koningen in de 13e en de 14e eeuw werd dit kasteel aan hun koninginnen gegeven. Aan bekende namen als Eleanor van Castilië, Margaret of France, Isabelle, Anne of Bohemia, Joan van Navarra en Catherina van Valois.

Allemaal namen waaraan je de politieke intriges en bondgenootschappen van die tijd kunt aflezen.

Wil je meer weten over dit kasteel? In mijn reisplan voor Zuid-Engeland (vormgegeven als een rondreis) lees je meer over Leeds Castle! Klik op de link voor meer informatie.

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Leeds Castle vanuit het omliggende park
Leeds Castle vanuit het omliggende park

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Rye

Een dag later is het weer helaas nog steeds niet veel beter. We besluiten daarom toch weer op stap te gaan. Rye ligt op iets meer dan een half uur van ons huisje. En op de rand van de High Weald en de kust.

Vakantietips voor de kerstvakantie: Rye op z'n meest pittoreske
Rye op z'n meest pittoreske

Eerste blik op Mermaid Street

We parkeren onze auto langs de A259 even ten zuidoosten van The Deals op de Strand Car Park. Daar lopen we aan de achterkant uit op The Strand en steken meteen Mermaid Street in. En dat is meteen superleuk. We houden dit lekkers alleen nog even over voor straks.

Ook het vervolg van het verhaal over Rye en wat je daar in de omgeving kunt doen, lees je in mijn reisplan voor Zuid-Engeland. Klik daarvoor hieronder op de link!

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Mermaid Street in Rye
Mermaid Street in Rye met rechts de Mermaid Inn

Wil jij op vakantie in Kent en Sussex?

En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt? Ontdek dan het gemak van mijn reisplan voor een rondreis in Zuid-Engeland!

Klik dan hieronder op de link voor meer informatie!

Klik hier voor de perfecte vakantie in Zuid-Engeland! En voor ontspanning, gemak en voorpret!

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Canterbury

Dat we een regenachtige, eerste ontmoeting hebben met Engeland, is inmiddels wel duidelijk. Ook de volgende dag wil het nog geen mooi weer worden. Toch lijkt er voor morgen mooi weer in de lucht te zitten. Fingers crossed…

Reden voor ons om vandaag het verwachte, culturele hoogtepunt van deze week te bezoeken: Canterbury Cathedral. De Sint Pieter van Engeland.

Daar kan ik mij los het regenachtige weer erg op verheugen! En de stad zelf natuurlijk. Die overigens vanuit de High Weald wel een dik uur rijden is. Maar goed, met dit weer is dat geen punt.

Ook over deze stad en Canterbury Cathedral lees je meer in mijn reisplan voor Zuid-Engeland.

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Canterbury Cathedral
Canterbury Cathedral

Wandelen over Beachy Head, The Seven Sisters en Birling Gap

De High Weald is een prachtig, bosrijk en heuvelachtig gebied. Richting West-Sussex en het westen zakken de heuvels van de Weald eerst in. Om zich daarna weer op te heffen in de The South Downs. Dit nieuwste nationale park van Engeland is een treat voor de fans van Engelse Countryside.

Richting de kust vinden de South Downs hun dramatisch einde in de witte kliffen van de Seven Sisters. En de daaraan voorafgaande kliffen van Birling Gap en Beachy Head.

Doordat onze jongste nog klein is, blijft het in ons geval bij een ‘drive-by’ van deze prachtige natuurfenomenen.

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Beachy Head en de Seven Sisters in South Downs National Park
Beachy Head en de Seven Sisters in South Downs National Park

Drukte

Wanneer jij wel uitstapt, doe dat dan bij Belle Tout Car Park en loop zo ver als je wilt richting het westen. Je hebt gegarandeerd een spectaculaire tocht.

Houdt wel in de gaten dat je niet in de enige bent. En houdt in de gaten dat het aan de rand steil naar beneden gaat…

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Hever Castle
Hever Castle

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Hever Castle

Terug in de Weald gaan we de laatste dag van deze drukke, maar o zo leuke week in Engeland naar nog een kasteel. En dat is wederom een voltreffer. Ook qua weer overigens. Wat de zon schijnt zowaar! 

Hever Castle zal voor altijd geassocieerd worden met de vrouwen van Henry VIII. Waarvan er 2 in dit kasteel woonden. 

Onder andere de notorious Anna Boleyn. Waarvoor Henry VIII brak met de paus in Rome, omdat hij per sé met haar wilde trouwen. Terwijl hij nog getrouwd was met Catherina van Aragon. Overigens liet hij Anna een paar jaar later onthoofden…

Geschiedenis

Het kasteel dateert van origine uit de 13e eeuw. De herkenbare delen zijn pas in de 15e en 16e eeuw ontstaan. Daardoor is aan de binnenkant de Tudor-style nog te zien. En ook aan de buitenkant is de stenen-variant daarvan goed zichtbaar.

Uiteindelijk is het huidige, gerestaureerde aanzicht door Waldorf Astor gerealiseerd. Die van de hotels…

Klimop op de façade van Hever Castle
Klimop op de façade van Hever Castle

Het kasteel

Dit is weer zo’n kasteel waar we op ons gemak op af lopen. Door een prachtig, groen park, waarin het kasteel zich langzaam maar zeker laat zien. En dat aanzicht is mooi.

Aan de binnenkant is het ook genieten geblazen. Het geeft een prachtig beeld van het leven in deze tijd.

Details aan de binnen- en buitenkant van Hever Castle
Details aan de binnen- en buitenkant van Hever Castle

Hever Gardens

Maar met het kasteel zijn we er nog niet. Hever Castle heeft prachtige Hever Gardens. Met daarachter nog een gigantisch meer, voor wanneer je nog wat wilt lopen.

In de tuin zijn vooral de 4.000 rozen een prachtig gezicht. 

Zo sluiten we deze week in stijl af. Hoewel, met de zon heerlijk op ons gezicht is het een andere dag dan de rest van deze week. Maar Engeland is gewoon heerlijk, weer of geen weer!

Achter aanblik van het kasteel
Achter aanblik van het kasteel

Praktische informatie over 5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent

Hieronder vind je een interactieve kaart van de bestemmingen uit deze blog. Er staan ook meer bestemmingen op. Die refereren naar bestemming uit mijn reisplan voor Zuid-Engeland.

Leeds Castle

Voor meer informatie over Leeds Castle klik je op de link.

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Rye

Hierboven vind je locaties voor Rye. Waarom die van belang zijn, lees je in mijn reisplan voor Zuid-Engeland!

De Gloriette van Leeds Castle
De Gloriette van Leeds Castle

Canterbury

Canterbury heeft een hoop leuke plekjes. Meer daarover lees je in mijn reisplan voor Zuid-Engeland. Hieronder vind je nog een kaartje van de stad voor mijn abonnees!

Beachy Head, Seven Sisters en Birling Gap

Wil je meer weten over de wandelmogelijkheden langs de kust van de South Downs? Klik dan op de link.

Wanneer je hier in de buurt bent, kan je het ook combineren met een bezoek aan Brighton. Bekend van zijn pier (Engelser wordt het niet…) en het bijzondere Royal Pavilion. Het ‘pleasure palace’ van George IV. Toen monarchen zich nog konden veroorloven dit soort megalomane gebouwen neer te zetten. Bijzonder is het wel!

Royal Pavilion van Brighton
Royal Pavilion van Brighton
De kaart van de omgeving rondom Belle Tout, Eastbourne BN20 0AD, Verenigd Koninkrijk. Zoomniveau 14, lengtegraad 0.22060532514857, breedtegraad: 50.737505901008
De marker staat op Belle Tout Car Park. Rechts links Beachy Head. Links Birling Cap en de Seven Sisters.

Hever Castle and Gardens

Hever Castle vind je via de link. Via deze link vind je ook een interactieve plattegrond om je een wat beter beeld te geen van het kasteel en het park.

Wandelen in de High Weald

Wil je in deze omgeving wandelen? Klik dan op de link voor mijn reisplan voor Zuid-Engeland.

Uit eten in Kent

Over eten bij Leeds Castle lees je ook meer in mijn reisplan voor Zuid-Engeland.

Bij Hever Castle kan je op verschillende manieren uit eten. Het Moat restaurant is een buffelachtig geheel. Guthrie Café is wat stijlvoller Engels. Guthrie restaurant ziet er een beetje te chique en ook wat ongezellig kaal en groot uit.

Uit eten in East-Sussex

Voor de beste tips in Rye moet je ook weer mijn reisplan voor Zuid-Engeland hebben.

Hotels in East-Sussex

Mijn reisplan voor Zuid-Engeland heb ik vormgegeven als een rondreis. Daarin vind je dus de beste tips voor hotels in de omgeving. Ook voor het perfect hotel in Arundel dat wat meer naar het westen ligt.

Arundel en Arundel Castle: zicht op Arundel Castle vanaf Arundel Cathedral
Zicht op Arundel Castle vanaf Arundel Cathedral

Kamperen in Kent en Sussex

In mijn reisplan voor Zuid-Engeland geef ik ook tips om te kamperen in Kent en Sussex. Klik daarvoor op de link!

Vakantiehuis in Kent

Verder heb ik 2 opties voor je geselecteerd qua huizen in de Weald. Orchard Cottage in Stonegate heeft een prachtige tuin met uitzicht. En is voor de rest ook leuk ingericht.

Het huis wat er naast staat heet Little Bardown en is net wat duurder. Maar heeft dezelfde leuke features. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de eerste door de tuin.

Ik heb zelf meerdere keren via Holiday Cottages geboekt en dat is altijd heel fijn gegaan.

Informatie over Kent en Sussex

Hieronder vind je onder de Handige Links meer informatie over Kent en East-Sussex.

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!