Vakantie in Northumber-land

In het uiterste noorden van Engeland ligt langs de grens het wilde Northumberland. Ver weg van de metropolen van Engeland lijkt dit haast een vergeten provincie. Net als de Schotse Borders is dit lang betwist gebied geweest. In de vele oorlogen tussen Engeland en Schotland. En nog vroeger liet Keizer Hadrianus in deze uithoek zijn ruim 100 kilometer lange muur bouwen. Om diezelfde Schotten buiten de deur te houden. Deze muur slingert door het prachtige landschap van deze streek. Over rotsige heuvels die hier crags heten. En door lieflijke dalen. Hier en daar bots je bijna zonder dat je er erg in hebt op culturele parels. Daarmee staat een vakantie in Northumberland voor een erg afwisselend avontuur!

Reisverhalen Northumberland

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat je zelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Culturele parels tijdens een vakantie in Northumberland

Naast het hierboven al genoemde, zeer interessante culturele erfgoed van Hadrian’s Wall, liggen naar het noordoosten prachtige landgoederen en kastelen. Cragside bij Rothbury, Alnwick Castle en nog verder naar het noordoosten Bamburgh Castle.

Om helemaal in het topje uit te komen bij het bijzondere en mythische Holy Island. Alleen te bereiken wanneer het getij dat toelaat.

Rothbury en Alnwick zijn ook meteen twee mooie dorpen. Waar het heerlijk doorheen wandelen is. Leuke boekenwinkels worden afgewisseld met andere ‘independent shops’ en tea rooms.

Vakantie in Northumberland National Park

Een groot deel van Northumberland bestaat uit het gelijknamige National Park. In het zuidwesten tipt dit park Hadrian’s Wall aan. Waar prachtige natuur te bewonderen is rondom deze muur in de vorm van Crag Lough en Sycamore Gap.

Verder naar het noordoosten liggen de eindeloze naaldwouden van Kielder Forest. Rondom de A68 maakt dit naaldwoud plaats voor lome, langgerekte heuvels. Bedekt met gele of paarse vlekken afhankelijk van het seizoen.

Nog verder noordoostwaarts maken deze heuvels plaats voor de kale heuvels van de Cheviot Hills.

Richting kust maakt het park plaats voor de Northumberland Coast Area of Outstanding National Beauty. De naam zegt genoeg…

Kamperen in Northumberland

Dat is over het algemeen een genot! De campings zijn hier wat minder dicht bezaaid dan in de meer toeristische streken van de Yorkshire Dales of het Lake District.

In deze blog vind je meer informatie over mooie campings in deze omgeving.

Hotels in Northumberland

Ik heb weer een paar mooie hotels in deze streek gevonden. Klik daarvoor op de link.

Mooiste bestemmingen in Northumberland: Cragside House vanaf de Iron Bridge
Vakantie in Northumberland: Uitzicht over de Cheviot Hills op de B6341 vlak voor Alnwick

Streken in de buurt