Vakantie met tieners

Reizen met Richard staat nagenoeg gelijk aan reizen met kinderen. Bijna alle reisverhalen die ik beschrijf zijn een verslag van een vakantie met kinderen. Met onze jongens wel te verstaan: Luuk en Tristan. Zij zijn inmiddels 15 en 19 jaar oud. Volop tieners dus! En soms ook met nog meer tieners; die van onze vrienden met wie we vaak op vakantie zijn geweest. Hieronder vind je alle reisverhalen over bestemmingen, waarvan ik vind dat ze erg geschikt zijn voor tieners. Daarna geef ik tips over een vakantie met tieners. Tenminste hoe wij het altijd hebben gedaan. Of misschien ook wel hoe we het hadden willen doen…

Vakantie met tieners

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat je zelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Tips voor een vakantie met tieners

Wanneer wij een vakantie plannen, houden we altijd rekening met een aantal dingen. Die wil ik graag met jou delen.

Wifi

Moeten we het hier over hebben? Eigenlijk niet, hè? Dit is een behoorlijke open deur. Probeer wel een plek te vinden met wifi.

En anders: bereid jouw tieners heel goed voor op de eventuele gebeurtenis van een wifi-loze camping. Waar ze niet ongelimiteerd kunnen streamen…

Zorg voor afwisseling

Voor elk wat wils en ook over de dagen heen verschillende soorten activiteiten, zoals stadjes, wandelingen, dierentuin, strand, etc.

Zorg voor voldoende rustdagen

Wellicht moet ik dit vooral tegen mezelf zeggen. Ik heb de neiging om de vakantie nogal vol te plannen… Het is vakantie, Richard…

Zoek de leuke plekjes op om uit eten te gaan

Dat is in Engeland en Italië niet echt een probleem. En in Nederland ook niet echt.

In Frankrijk moet je daar wel wat meer moeite voor doen. Niet alles is daar altijd even kindvriendelijk.

Kijk daarom in mijn reisverhalen onderaan voor tips voor restaurants onder ‘Uit eten in…’. Zoals hier in Cornwall. Of hier in de Lake District. Of hier in de Loire.

Zorg voor uitdaging

Maak dan bijvoorbeeld wat vaker een stevige bergwandeling of ga naar een klimpark. Zoals hier in de Auvergne in Frankrijk. In Frankrijk kan je natuurlijk ook in de Pyreneeën en de Franse Alpen prachtige wandelingen maken.

Engeland en Schotland lenen zich ook uitstekend voor mooie wandelingen. Aan de kust is het Southwest Coastpath in Cornwall prachtig om stukken van te lopen. En in het noorden lenen het Lake District in Engeland en de Highlands in Schotland zich hier goed voor.

Vakantie met kinderen: tussenstop aan het Vierwoudstedenmeer
Vakantie met kinderen: afwisseling met Donjon des Aigles in de Pyerneëen

Verwante thema's