Vakantie in Italië

Glooiende heuvels, hooggelegen stadjes, grote marmeren pleinen en kathedralen. En natuurlijk warmte! Vakantie in Italië: wat wil je nog meer in een bestemming? Nou, wat dacht je van bergen! Doe die er ook maar bij, want ook daar heeft Italië er genoeg van. Van de Dolemieten in het noorden, tot de Monti Sibillini in het zuiden van de Marken. En eten…mmm…ja, eten! De Italiaanse keuken! Is het eten eigenlijk wel ergens in Italië niet lekker? Ze doen dan natuurlijk ook niet moeilijk wanneer je de kinderen bij je hebt. De bambini zijn altijd welkom! Het is toch familie? Italië is op die manier ideaal voor een vakantie met kinderen! Ik wil je in mijn blogs over Italië inspireren. Niet alleen over alle bezienswaardigheden in Toscane of alle bezienswaardigheden in Rome. Juist ook met de wat minder bekende gebieden in het zuiden van Umbrië en de Marken. En ik geef je ook tips voor een leuke camping of een mooi vakantiehuis. Hieronder vind je de streken waarover ik schrijf. En daarna geef ik algemene informatie en tips over een vakantie in Italië.

Streken in Italië

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Op vakantie in Italië met kinderen

Bambino! Ik hoor het Italiaanse vrouwen nog steeds vertederd zeggen, wanneer wij met onze jongens in Italië waren. Tenminste toen ze nog klein waren…

Samen met Engeland vind ik Italië het meest kindvriendelijke land. De kinderen horen erg gewoon bij. En zo hoort het!

Tussenstop?

Door de meestal lange reis, is het handig om van tevoren na te denken over een tussenstop. Net boven in Italië wanneer je diep Italië in gaat. Of in Oostenrijk of Zwitserland wanneer je iets minder ver hoeft.

Steden en bezienswaardigheden

Dat is toch wel de hoofdreden om op vakantie in Italië te gaan. Wat is er een hoop te zien in dit land! Ik geef in mijn blogs heel veel tips over mooie steden, stadjes, kathedralen, etc. Zoals hier in de Marken. Of heel specifiek in Umbrië: Orvieto met haar prachtige kathedraal.

Mooi weer garantie voor een vakantie in Italië

Tenminste wanneer je ten zuiden van de Po-vlakte zit. Ik heb het al die keren in Umbrië, de Marken en Toscane nog nooit slecht gehad. Behalve dan die keer dat we in de herfst in Toscane waren. Maar ja, dat is niet de zomervakantie.

En jij gaat heel waarschijnlijk met jouw gezin alleen in de zomer op vakantie in Italië. Dan is mooi weer gegarandeerd!

Wandelen in Italië

Dat is wellicht niet de eerste associatie die je met Italië hebt. Toch zijn er prachtige natuurgebieden in Italië waar je  geweldig kan wandelen. Zoals hier in de Monti Sibillini in het zuiden van Le Marche.

Lekker naar het strand tijdens een vakantie in Italië

Daar leent Italië zich natuurlijk heel goed voor. En het strand is in Italië nooit ver weg! Ik geef in mijn blogs een aantal tips. Zoals hier in Toscane. Of hier in de Marken. Scroll daarvoor helemaal naar beneden.

Kamperen en campings in Italië

Met dat mooie weer is het natuurlijk heerlijk om op de camping te zitten. Ik geef in mijn blogs daarom altijd een tip voor een leuke camping. Zoals hier in Toscane. Of hier in Umbrië. En hier in de Marken. Scroll daarvoor helemaal naar beneden in het reisverhaal.

Vakantiehuis in Italië

Hier ben ik in Italië wat minder scheutig mee. Heeft ook een beetje met mijn ervaringen te maken. Ik ken nog geen goede site waarvan ik kan zeggen: daar vind je altijd leuke huisje. Daarom geef ik alleen voor de Marken een goede tip voor een vakantiehuis. Klik hier!

Stedentrip in Italië: bijvoorbeeld in het bijzondere Orvieto met die prachtige Duomo
Vakantie met mooi weer: hier op de Piano Della Gardosa in de Monti Sibillini in het Zuiden van de Marken

Reisverhalen Italië