Vakantie met mooi weer

In deze categorie vind je al mijn blogs die gaan over een vakantie met mooi weer.

Een goede vriend van mij moppert meestal op het moment dat de omgeving waar we terecht komen veel te groen is. En uiteindelijk heeft hij vaak gelijk: we hebben dan toch vaker dan gemiddeld regen. Is dat erg? Niet heel. Even aanpassen, autoritje plannen, etc.

En toch: het is wel lekker wanneer er geen gedoe is over het weer. Gewoon ontspannen en leuke dingen doen met je gezin. Zonder dat je na hoeft te denken over het weer. En dat is toch wat je wilt!

Ik geef je hier tips over streken waar het altijd zonnig en warm is.

Mooi weer!

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

De Marken en de Monti Sibillini

Tuurlijk, wanneer je naar de Côte d’Azur, de Costa Brava of Toscane gaat, dan heb je altijd een vakantie met mooi weer. En toch zijn er heel wat minder bekende streken waar het eigenlijk ook altijd mooi weer is.

Neem de Monti Sibillini in de Marken in Italië: hier komen je niet veel Nederlanders tegen, terwijl wij het hier flink warm hebben gehad. Lees bijvoorbeeld deze blog over dit gebied.

Vakantie met mooi weer: ook in het Loiredal

Dit is een klimaat van andere orde. Het Loiredal ligt relatief noordelijk in Frankrijk. En toch zeggen de Fransen dat in de Loire het zuiden begint. Qua weer dan. Is het hier altijd boven de 30 graden? Nee, en toch hebben wij hier zelden regen gehad. Bovendien kan je in deze streek veel doen. Vooral veel mooie kastelen bekijken. Maar ook naar een leuke dierentuin. Of gewoon fietsen. Klik op de link voor meer informatie en reisverhalen over deze streek.

Cévennes en Grand Causses

Rij je in de zomer over de Causse Méjean richting de Gorges du Tarn? Dan zie je meteen dat het hier in de zomer altijd warm is.

Kurkdroge grasvelden die staan te bakken in de zon. In deze streek heb je hooguit een keer een onweersbui. En je kan hier hele leuke dingen doen.

Vakantie met mooi weer! Ook in het Loiredal is het vaak mooi weer. Dus ook bij Château De Chambord.
Vakantie met mooi weer. Hier in de Gorges de la Jonte bij de Gorges du Tarn is het bijna altijd mooi weer.

Verwante thema's