Vakantietips voor de herfstvakantie

Vakantie keuzehulp, Tips voor alle vakantie­periodes

Herfst, dat is het zo! Voor je het weet beginnen de dagen korter te worden. Wordt het koeler. En is het opeens herfstvakantie. Ik wil jou in deze blog helpen om de juiste keuze te maken voor een ontspannen herfstvakantie voor jou en jouw gezin! De nadruk ligt daarbij voor mij op een vakantie in ons eigen land. Want mocht je in de herfstvakantie naar het buitenland gaan, dan is dat toch vaak wat verder weg. En met het vliegtuig. En vliegvakanties probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Dat gezegd hebbende: hierbij vakantietips voor de herfstvakantie! In binnen- en buitenland!

Vakantietips voor de herfstvakantie: Het strand bij Paal 8 op Terschelling

1. De Waddeneilanden

Vaak net wat verder weg door de overtocht. En daardoor zijn de Waddeneilanden ideaal voor de herfstvakantie. En dan voor een midweek of lang weekend.

Of zelfs een week in het geval van Terschelling of Texel.

Klik op de link om meer informatie te krijgen over wat je kan doen op de eilanden!

2. Vakantietips voor de herfstvakantie: Normandië

Ruim 5 uur rijden en je staat op de prachtige krijtrotsen van Normandië. Met als grote voordeel dat je vanuit daar ook heel makkelijk nog wat verder kan doorsteken.

Bijvoorbeeld richting de landingsstranden van D-Day. Of de leuke stad Bayeux. Of zelfs de ruige kusten van West-Normandië.

Meer naar het westen is Rouen een leuke stad om te bezoeken. Met een prachtige kathedraal. En leuke, oude straatjes in het centrum. Op de heenweg kan je ook de prachtige kathedraal van Amiens bezoeken. Waar je praktisch langs komt. Ook Amiens heeft een leuk centrum.

Een andere route voor de heen- of terugreis is via de kust. En dan in het bijzonder de Côte d’Opale. Met prachtige uitzichtpunten bij Cap Gris-Nez en Cap Blanc Nez. Wisant en Wimereux zijn daar leuke dorpjes om te lunchen en rond te lopen.

Hoe dan ook: Normandië is een perfecte bestemming voor de herfstvakantie. Heerlijk uitwaaien langs die mooie stranden. En vervolgens leuke stadjes bezoeken. Met als grote voordeel: weinig drukte! Want in de zomervakantie is het in Étretat qua drukte vaak niet te doen…

Vakantietips voor de herfstvakantie: krijtrotsen van Normandië bij Étretat: de krijtrotsen vanaf Cap Fagnet bij Fécamp
De krijtrotsen vanaf Cap Fagnet bij Fécamp
De landingsstranden van D-day in Normandië
De prachtige, groene heuvel en de helder blauwe zee bij de landingsstranden

3. Arnhem en het zuiden van de Veluwe

Hier kan je voor de vakantie een mooie combinatie maken tussen een stedentrip en het genieten van de natuur. Arnhem is een stad waar je heel wat kan doen. Van dierentuin tot mooie architectuur.

En er omheen ligt het unieke Nationaal Park de Hoge Veluwe. En leuke plaatsjes zoals Oosterbeek. Met een rijk verleden en prachtige natuur.

Voor elk wat wils dus! Deze combinatie. Voor deze regio heb ik een reisplan geschreven. En daar geef ik je zowel voor een lang weekend, als voor een midweek én een week uitgebreid informatie over hoe je dat kunt invullen. En boordevol tips natuurlijk voor accomodaties, restaurants, etc.

Klik op de link voor meer informatie over dit reisplan!

Stedentrip en bezienswaardigheden in Arnhem: de imposante toren van de Eusebiuskerk
Oud en nieuw: de imposante toren van de Eusebiuskerk met op de voorgrond Focus Filmtheater

4. Stedentrip naar Brugge

Wat verder weg dan Arnhem en wat dichterbij dan Frankrijk is Brugge ook een mooie bestemming. Zeker wanneer je geen hele week weg wilt. Brugge is dan ideaal voor een lang weekend.

Het fijne aan Brugge is de combinatie van een kleine, oude stad met een hele goede sfeer. Dat maakt dat je hier ook lekker tot rust kunt komen.

Klik op de link voor meer informatie!

Vakantietips voor de herfstvakantie: Uitzicht vanaf de Groenerei op het centrum van Bruge
Uitzicht vanaf de Groenerei op het centrum van Bruge
Het Minnewater in Brugge
Het Minnewater in Brugge

5. Parijs

Nog een paar uur verder is Parijs natuurlijk ook een heerlijke locatie voor een lang weekend of kleine week weg.

Al die mooie tuinen van Parijs zijn dan in herfstkleuren gehuld. En dat geeft Parijs een dromerige aanblik.

Bovendien kan het weer wat verder naar het zuiden nog best lekker zijn!

Stedentrip naar Parijs: De Conciergerie aan de Seine met op de achtergrond de Eiffeltoren
De Conciergerie op de Île de la Cité aan de Seine

6. Weekendje Assen en Drentsche Aa

Lees mijn reisverhaal over dit prachtige natuurgebied voor tips voor mooie wandelingen, een roadtrip en wat je zoal in Assen kan doen.

Ga zeker ook naar dat leuke Drentsch Museum! Daarover vind je onderaan mijn blog over de Drentsche Aa meer info!

7. Vakantietips voor de herfstvakantie: Bourgogne

Wil je nog wat verder weg, dan vind ik de Bourgogne een goede tip. Hier kan je in de Morvan genieten van de herfstkleuren. En genieten van al die mooie steden en stadjes die hier liggen: Beaune, Vézelay, Charité-sur-Loire. En op de heen- of terugreis of tussendoor kan je naar de prachtige hoofdstad van deze regio: Dijon.

Voor de Bourgogne heb ik ook een reisplan geschreven. Daarin vertel ik wat je hier in 2 weken kan doen. Dat staat natuurlijk ook boordevol tips die jij kunt gebruiken in de herfstvakantie.

Klik op de link voor meer informatie!

Bezienswaardigheden en activiteiten in de Bourgogne: Basilique Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay
Basilique Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!