Vakantie op de Wadden­eilanden

Vakantie op de Waddeneilanden. Ik vind het heerlijk. Dat begint al op het moment dat ik van de boot afstap. Ik stap dan in een ander ritme. Een relaxter ritme. Het is net alsof alle drukte en stress met de overtocht zijn weggewaaid. En heel snel heb ik mij dan overgegeven aan het subtiele trekken en duwen van de zee. Overgegeven aan de natuur en haar ritme. En dat voelt goed! Hieronder vind je wat meer informatie over de eilanden. En natuurlijk mijn reisverhalen over de verschillende eilanden. Het is wat langer geleden dat ik op Ameland ben geweest, dus daar ga ik over bloggen, wanneer ik daar weer ben geweest!

Reisverhalen Waddeneilanden

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Vakantie op de Waddeneilanden op Terschelling

Terschelling is de grootste van de mooiste eilanden. Daardoor kan jij je er prima een week of zelfs wel 2 weken vermaken.

In mijn blog lees je meer. Hier alvast een tipje van de sluier van wat je zoal kan doen.

Vanzelfsprekend moet je de Brandaris zien. Een stoere vuurtoren die middenin ‘West’ staat, zoals de eilanders West-Terschelling noemen. En dat betekent dat je ook meteen dit leuke stadje kan bekijken.

West-Terschelling heeft leuke winkels van kleding tot sieraden en van boeken tot woonaccessoires.

Vanzelfsprekend kan je op Terschelling goed wandelen.

Los van het strand is het Hoornsebos een mooie plek. De wandeling die ik in mijn reisverhaal over Terschelling beschrijf, geeft een mooie combinatie van eilandbos, duinen, heidegebied, etc.

En fietsen natuurlijk! Ik raad op Terschelling een elektrische fiets aan. Dan kan je makkelijk het hele eiland over. Zeker wanneer je de auto niet bij je hebt, is dat makkelijk!

Schiermonnikoog

Wanneer je de Waddeneilanden kort en krachtig wilt ervaren, dan is Schiermonnikoog de beste keuze.

In een weekend kan je het hele eiland verkennen. En je hebt dan het hele Wadden-gevoel gegarandeerd meteen te pakken.

Schiermonnikoog is autovrij. En dat maakt wellicht ook dat je hier meteen in het ritme van de eilanders zit.

En dan doe je wat je op alle eilanden doet: naar het strand, wandelen, fietsen. Vooral dat laatste is heerlijk over al die schelpenpaden!

Vakantie op de Waddeneilanden: Vlieland

Hoewel de meningen er wat over verdeeld zijn, lijkt Vlieland toch het kleinste eiland te zijn. Zo voelt het voor mij ook.

Het is wellicht niet zoveel kleiner als Schiermonnikoog. Het voelt wél kleiner wanneer je er overheen fietst. En de mogelijkheden daarvoor zijn ook wat beperkter.

Tegelijkertijd heeft dat te maken met één van de leukste attracties van het eiland: de Vliehors.

Het grote, eindeloze strand aan de westkant van het eiland. Te bezoeken met de aparte Vliehors-expres. Een aanrader om te doen!

Vlieland wordt sinds Corona wel overspoeld door hippe westerlingen. En wordt daardoor ook wel ‘Vliebiza’ genoemd. Dat is overigens geen oordeel. Gewoon iets waar je al dan niet rekening mee kan houden!

Texel?!

Tsja, Texel. Is het nou een echt Waddeneiland of niet?

Daarover vertel ik jou meer in mijn blog over dit eiland. In de vorm van een roadtrip op Texel!

Want hoe dan ook is er op Texel een hele hoop leuks te beleven!

Vakantiehuis op Terschelling of Schiermonnikoog

Voor beide eilanden geef ik in mijn blogs een uitstekende tip voor een mooi huis. Houdt wel in de gaten dat je ver van tevoren moet boeken.

Hotels op Terschelling en Vlieland

Ook hiervoor geef ik in mijn blogs goede tips! Op Terschelling zijn wij al een paar jaar naar hetzelfde hotel geweest en dat bevalt altijd weer uitstekend!

Ook op Vlieland hadden we een erg leuk hotel.

Campings op de Waddeneilanden

Je kunt op de eilanden heerlijk terug naar de natuur. Vooral Staatsbosbeheer heeft mooie campings op Schiermonikkoog en Terschelling. Vanzelfsprekend kan je ook voor glamping terecht op de eilanden.

Hier vind je een mooie camping op Texel.

Vakantietips voor de herfstvakantie: de stoere vuurtoren van Terschelling: De Brandaris
Het beroemde drenkelingenhuisje in de Vliehors op Vlieland

Streken in de buurt

Verwante thema's