Vakantietips voor de kerstvakantie

Vakantie keuzehulp, Tips voor alle vakantie-periodes

Kerst! Een gezellige tijd. Een tijd van heerlijk en lang met elkaar zijn. Als gezin. En vaak ook met de rest van jouw familie of vrienden. Een tijd om lang te ontspannen. Ondanks de drukte van de feestdagen. En hoewel het niet altijd past, is het ook een heerlijke tijd om met vakantie te gaan. Tenminste naar bestemmingen die ook in de winterse grauwheid echt iets te bieden hebben. In sfeer of in uitzicht. En naar die bestemmingen neem ik je mee in deze vakantietips voor de kerstvakantie.

Vakantietips voor de kerstvakantie: de leuke straatjes van Rye in East-Sussex

1. Zuid-Limburg en het Geuldal

In Zuid-Limburg ben je altijd net even anders op vakantie in Nederland. Zeker met kerst kan het hier echt wel aanvoelen als buitenland. Ideaal dus! Met een dagje Maastricht maak je de kerstexperience in ieder geval compleet.

Want in Maastricht vieren ze kerst uitbundig. En doordat de stad hier en daar erg oud is, heb je echt dat knusse kerstgevoel! Ga daarvoor zeker naar de Onze  Lieve Vrouwe Basiliek op het Onze Lieve Vrouweplein of de Sint Servaas Basiliek op het Vrijthof.

En op dat laatste plein is normaal gesproken (dat wil zeggen zonder Corona) een grote kerstmarkt. Klik voor actuele informatie op de link.

Vakantietips voor de kerstvakantie: de oude straatjes van Maastricht
De oude straatjes van Maastricht

Geuldal

In het Geuldal zijn er heel veel mogelijkheden om te wandelen. Lees daarvoor via de link mijn blogs. En in Valkenburg moet je rondom de kerst zeker naar één van de grotten toe. Onderaan deze blog (onder Museum) geef ik daarvoor de juiste tip!

En wanneer je er nog niet genoeg van hebt: hier vind je nog een mooie wandeling in het Geuldal.

En speciaal voor de kerst geef ik je bij deze ook nog een tip voor een vakantiehuis dat romantisch in de Zuid-Limburgse heuvels ligt: het Gele Hoes van Beaujean Vacances. Dit zijn twee 4-persoonsvakantiehuizen onder 1 dak. Ideaal dus met een gezin of met jouw gezin met vrienden.

Kortom: in Zuid-Limburg heb je een gezellige kerstvakantie met voor elk wat wils!

2. Vakantietips voor de kerstvakantie: Straatsburg en de Vogezen

Duitsland in Frankrijk. Dat is ideaal voor de kerst! Duitse kerstmarkten met een Franse twist. En de Vogezen binnen handbereik. Gegarandeerd een afwisselende kerstvakantie!

Ga in ieder geval naar Straatsburg en Colmar. En doe dat laatste via de Route du Vin. Dan heb je zeker een mooi kerstgevoel. Heel veel leuke dorpjes en stadjes, waarin ze uitbundig kerst vieren.

In Straatsburg is ook een grote kerstmarkt. Klik daarvoor op de link.

En wanneer je wat anders wilt doen dan cultuur en kerst opsnuiven, dan duik je de Vogezen in voor een stevige wandeling. Vindt daarvoor onderaan deze blog over de Vogezen de juiste tips!

Vakantietips voor de kerstvakantie: de mooie vakwerkhuizen langs de Ill in Straatsburg
De mooie vakwerkhuizen langs de Ill in Straatsburg
Vakantietips voor de kerstvakantie: de al even mooie vakwerkhuizen van Colmar.
En de al even mooie vakwerkhuizen van Colmar

3. Arnhem en het zuiden van de Veluwe

Mijn thuisbasis en daarom vind ik eigenlijk dat dit voor elke vakantie en optie is! Arnhem biedt in combinatie met Nationaal Park de Hoge Veluwe en leuke dorpjes als Oosterbeek heel veel variatie voor de kerst.

Bovendien heeft het Openlucht Museum altijd een kerst- en winterprogramma. Vaak in combinatie met een kleine ijsbaan bij de ingang. En op Kasteel Doorwerth is er met kerst altijd wat leuks te doen!

Wanneer je wilt wandelen, staat er in elke blog hierboven wel een optie. Zowel in de stad als diep in de natuur van de Hoge Veluwe.

Voor deze regio heb ik een reisplan geschreven. En daar geef ik je zowel voor een lang weekend, als voor een midweek én een week uitgebreid informatie over hoe je dat kunt invullen. En boordevol tips natuurlijk voor accomodaties, restaurants, etc.

Klik hier voor een abonnement op mijn reisplannen!

Langs het Watermuseum onderaan Sonsbeekpark
Langs het Watermuseum in Arnhem...
De oude watermolen in Sonsbeekpark in Arnhem
... en de Witte Watermolen onderaan Sonsbeekpark

4. Kent en Sussex in Engeland

Vanuit de Kanaaltunnel en Calais sta je zo op Engelse bodem. Waardoor je in een kleine 5 uur zomaar in een compleet ander kerstverhaal zit.

En in Engeland weten ze echt wel wat kerst vieren is! Bovendien heb je vanuit deze hoek ook nog de mogelijkheid om met de trein naar Londen te gaan. En dan is je kerstervaring compleet!

Kent en Sussex (zowel East- als West-) zijn prachtige provincies. Vooral wanneer je in de High Weald of de South Downs zit. Daarover geef ik mijn reisverhaal over Kent en Sussex ook uitgebreid tips. Zowel voor bezienswaardigheden, wandelingen, als voor huisjes, restaurants en hotels.

Op de kastelen waaraan ik aandacht geef in deze blogs, wordt stuk voor stuk ook aandacht gegeven aan kerst. En natuurlijk in stadjes en steden die ik behandel ook. Klik daarvoor in de blogs onderaan op de betreffende sites.

5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Hever Castle
Hever Castle vanuit het omliggende park
5 leuke dingen om te doen in Sussex en Kent: Beachy Head en de Seven Sisters in South Downs National Park
Beachy Head en de Seven Sisters in South Downs National Park

5. Vakantietips voor de kerstvakantie: Terschelling

Vaak net wat verder weg door de overtocht. En daardoor zijn de Waddeneilanden ideaal voor de kerstvakantie. En dan voor een midweek of lang weekend. Of zelfs een week in het geval van Terschelling.

Klik op de link om meer informatie te krijgen over wat je kan doen op de eilanden!

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!