Reisplan

Reisplan voor de Bourgogne

Vakantie in Frankrijk, Vakantie in de Bourgogne

Wat leuk dat jij interesse hebt in mijn reisplan voor de Bourgogne! Hieronder vertel ik je meer over mijn reisplannen in het algemeen. En mijn reisplan voor de Bourgogne in het bijzonder. Natuurlijk ook hoe je dit reisplan kunt aanschaffen! Lees snel verder!

Reisplan voor de Bourgogne
Vakantie in de Bourgogne: zicht op de Basilique Saint-Marie-Madeleine van Vézelay

Een ontspannen avontuur in de Bourgogne!

Dat is eigenlijk het doel van al mijn reisplannen. Er voor zorgen dat jij en jouw gezin een ontspannen vakantie hebben. In dit geval in de Bourgogne.

Waarin je alle mooie en bekende bestemmingen aandoet. En waarin je hier en daar ook op een ontspannen manier buiten de gebaande paden komt.

In de video hieronder kan je in zijn algemeenheid zien hoe mijn reisplannen eruit zien.

Reizen met kinderen

Reizen met Richard is reizen met het gezin.

Ik houd in al mijn reisplannen ook rekening met zowel jonge kinderen als tieners. Op sommige dagen geef ik specifieke tips voor wat je het beste met jonge kinderen kunt doen. Of wat je het beste met tieners kunt gaan doen.

Reisplan voor het Lake District: Op weg naar Stickle Tarn met een hele jonge Luuk in de rugdrager.
Op weg naar Stickle Tarn in het Lake District met een hele jonge Luuk in de rugdrager.
Reisplan voor het Lake District: Met een 14 jaar oudere Luuk op de terugweg vanaf Stickle Tarn.
Met een 14 jaar oudere Luuk op de terugweg vanaf Stickle Tarn in het Lake District.

Reisplan voor de Bourgogne

Wat ga je allemaal doen wanneer je mijn reisplan voor de Bourgogne gaat volgen?

In de Bourgogne is het vooral leuk om allerlei dingen te bekijken. Dat gaat van prachtige kerken, kloosters en kathedralen tot leuke stadjes en kastelen.

We nemen een flinke duik in de geschiedenis. Richting de Kelten en de Romeinen.

En we maken ook een paar leuke wandelingen. Neem in het geval je hele jonge kinderen hebt, daarvoor wel een rugdrager mee. Want met name de eerste wandeling gaat redelijk de berg op.

Verder maken we op de heenweg een supermooie tussenstop in de Elzas en de Vogezen. Waar we een leuke roadtrip maken. En ook mooie stadjes en een supergaaf kasteel gaan bekijken.

Natuurlijk rusten we af en toe ook uit. Want dit is een vakantie met een heleboel nieuwe en mooie indrukken! Die moeten af en toe ook verwerkt worden…

Highlights

 • Stedentrips naar Beaune en Dijon.
 • Bezoek aan Vézelay.
 • Wijnproeverij.
 • Bezoek aan Oppidum Bibracte.
Vakantie in Beaune en de Côte d'Or: Hôtel-Dieu de Beaune
Hôtel-Dieu de Beaune

Mijn reisplannen in het algemeen

Voor al mijn reisplannen geldt verder het volgende:

 • Ik zorg voor een mooie heen- en terugweg naar en vanaf jullie bestemming.
 • Eventueel zit daar een mooie tussenstop tussen, wanneer de reis te lang is.
 • Ik geef exact aan waar je kunt overnachten. Welk hotel je moet nemen, welk huisje het beste is of welke camping je het beste kunt nemen.
 • Voor elke dag geef ik tips over waar je uit eten kunt. Voor de lunch en/of voor het diner.
 • Elke dag geef ik verder aan hoe je precies naar de bestemming van die dag moet komen. Hoe je bijvoorbeeld tickets kunt bestellen. En geef ik aan de hand van mijn blogs of andere sites meer informatie over de specifieke bestemming.
 • In elk reisplan vertel ik verder wat over de geschiedenis van die streek. Over het klimaat. Lokale specialiteiten. Boeken, films of series, die je van tevoren of tijdens de vakantie kunt lezen of kijken die gaan over die streek.
 • En elk reisplan bevat ook nog eens een afspeellijst op Spotify. Met mijn muzikale herinneringen aan die streek.

Wanneer je hieronder mijn reisplan voor de Auvergne aanschaft, dan doe je dat met een maand- of jaarabonnement. Op die manier heb je meteen toegang tot al mijn reisplannen. Dat zijn er op dit moment al meer dan 10!

Ik vertel je daarover hieronder nog meer. Ook hoe het verder precies werkt bij aanschaf.

Overigens gaat 10% van mijn omzet naar goede doelen! Lees daarover meer via de link.

Reisplan voor de Bourgogne

Klik hier voor de aanschaf van jouw reisplan voor de Bourgogne!

Reisplan voor de Bourgogne

Inspiratie en voorpret

Met de aanschaf van een reisplan voor een streek, heb je ook meteen voorpret. Je kunt wanneer je wilt de weken of maanden voor jouw vakantie naar deze streek het reisplan nog even doorlezen. Heerlijk! Dat is dus dubbel genieten.

Naast een ontspannen vakantie kunnen mijn reisplannen ook inspiratie geven. Daarom is het ook zo mooi dat wanneer je op bovenstaande knop klikt, je toegang hebt tot al mijn reisplannen.

Dat zijn op dit moment reisplannen naar de volgende bestemmingen:

 • Arnhem en het zuiden van de Veluwe
 • Auvergne in Frankrijk
 • Bourgogne in Frankrijk
 • Bretagne in Frankrijk (Côtes d’Armor/Noord-Bretagne)
 • Cornwall en het Penwith Peninsula in Engeland
 • Franse Alpen
 • Lake District in Engeland
 • Loire en Loiredal in Frankrijk
 • Monti Sibillini en het zuiden van de Marken in Italië
 • Stedentrip naar Parijs
 • Franse Pyreneeën (Ariège)
 • Rondreis door Schotland
 • Zuid-Devon en Zuid-Cornwall
 • Rondreis door Zuid-Engeland
Stedentrip naar Dijon: het Palais des Ducs de Bourgogne met de Tour Philippe-de-Bon
Het Palais des Ducs de Bourgogne in Dijon met de Tour Philippe-de-Bon

Aanschaf van mijn reisplannen

De aanschaf van mijn reisplannen gaat door middel van een abonnement. Daarvoor maak ik gebruik van Substack. Dat is een dienst waarmee nieuwsbrieven kunnen worden uitgegeven die deels betaald zijn.

Het is een Amerikaans bedrijf, dus sommige dingen staan in het Engels. De reisplannen natuurlijk niet 🙂

Met deze dienst kan ik zowel mijn nieuwsbrieven als mijn reisplannen uitgeven.

Ben je nog niet ingeschreven op mijn nieuwsbrieven? Doe dat dan via de mogelijkheid die op deze pagina staat! Dat is gratis. De reisplannen niet 🙂

Je hebt voor het abonnement op mijn reisplannen 3 mogelijkheden:

 • Een jaarabonnement. Daarop krijg je op dit moment 50% korting, waardoor je slechts € 14,95 betaald!
 • Een maandabonnement. De kosten daarvan zijn relatief hoog, omdat de ervaring leerde dat sommige abonnementen na een maand al werden opgezegd. En wanneer de prijs dan te laag is, staat dit niet in verhouding met de enorme hoeveelheid werk die ik steek in het schrijven en onderhouden van mijn reisplannen, site, etc. Ook hierop krijg je momenteel ook 50% korting en betaal je maar € 9,95.
 • Je hebt ook de mogelijkheid om een hoger bedrag te betalen. Wanneer je mij extra wilt ondersteunen of wanneer je wilt zorgen dat ik extra geld kan geven aan goede doelen!

Hoe gaat het verder wanneer je op bovenstaande link klikt?

Klik je op bovenstaande link, dan krijg je eerst een korte preview van mijn reisplan over deze streek. Vervolgens kan jij je onderaan dan abonneren.

Klik je op dieoptie (Subscribe…),  dan kom je bij de betaalmogelijkheden terecht die ik hierboven heb aangegeven. Apple Pay staat vrij prominent in beeld. Net daarboven kan je via ‘Other subscription options’ ook regulier met andere credit cards betalen.

Helaas behoort Ideal nog niet tot de mogelijkheden. Ze willen dit binnenkort wel integreren en er staat soms een beta-versie live. Dus wellicht kan jij gewoon via Ideal betalen!

Ben je al geabonneerd, dan kan je meteen het reisplan lezen.

Periodiek (afhankelijk van de vorm van jouw abonnement) krijg je via de mail een melding wanneer jouw abonnement wordt verlengd. Daarin heb je dan ook de mogelijkheid (mocht je dat willen, maar die kans lijkt mij klein :-)) om jouw abonnement te stoppen.

Je kunt jouw abonnement ook altijd behoren op de site van Substack. Klik daarvoor op de link over hoe dat werkt. Substack heeft in ieder geval ook een uitgebreide support site. Die vind je via deze link.

Heb je verder nog vragen? Aarzel dan niet om mij te mailen via ‘contact’ helemaal onderaan deze pagina! Waar ook de links naar mijn social media-pagina’s staan.

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!