Stedentrip en rondreis in Bretagne langs de Côte d’Émeraude

Vakantie in Frankrijk, Vakantie in Bretagne
Kamperen in Frankrijk De mooiste korte roadtrips van West-Europa Stedentrip in Frankrijk De mooiste stranden van West-Europa Vakantie met tieners Vakantie met jonge kinderen

Ik kan deze vakantie moeilijk tot rust komen. Achteraf is dat verklaarbaar. En eigenlijk had ik het vooraf ook kunnen weten: we hebben een paar maanden van verbouwen achter de rug. Blijkbaar heeft de boog meer gespannen gestaan, dan ik mijzelf heb gerealiseerd… Gelukkig is de zomer ons goed gezind: het weer is goed en we zitten in een prachtige omgeving. Ik neem je mee voor een stedentrip en rondreis in Bretagne die we deze vakantie hebben gemaakt.

Stedentrip en rondreis in Bretagne: uitzicht vanaf Pointe de Grouin bij Cancale

Pointe de Grouin

We besluiten deze vakantie eerst een paar kleine uitstapjes te maken. Afgewisseld met strand. Want het is bij tijd en wijlen heet.

Eerst besluiten we een korte trip te maken naar Pointe de Grouin, eigenlijk de laatste ‘cap’ van Bretagne, voordat de baai van Mont Saint-Michel begint. En de ruige rotskust van Bretagne overgaat in de wadden van Zuid-Normandië.

Naar Praktische informatie over de Côte d’Émeraude

 

Uitzicht vanaf de Pointe de Grouin richting Cancale
Uitzicht vanaf de Pointe de Grouin richting Cancale

Côte d’Émeraude

De Pointe de Grouin is daarmee ook een mooie kennismaking met de rotskust van Bretagne. Ruig, ongenaakbaar en voortdurend wisselend van vorm en kleur.

Dit stuk van de Bretonse kust heet de Smaragdkust. Vanwege de diepe kleur groen van delen van de kust. De wandeling naar de punt is gemakkelijk te doen. En zeker ook met jonge kinderen een leuk uitstapje. Het is vanaf de parkeerplaats een vlakke weg naar de punt.

En deze cap is mooi. We kijken doordat deze zo ver vooruit steekt enorm ver van ons af. Op een heldere dag zouden we Cap Fréhel kunnen zien liggen.

Op de terugweg lunchen we in de brasserie vlakbij de parkeerplaats. In de middag gaan we lekker naar het strand. We ontdekken in de loop van de week al snel dat het Plage du Guesclin het beste strand in de omgeving is.

Stedentrip en rondreis in Bretagne: Pointe de Grouin
De daadwerkelijke Pointe de Grouin

Stedentrip en rondreis in Bretagne: via Saint-Malo naar Cap Fréhel

De volgende dag voelen we ons wat meer uitgerust. We besluiten om op pad te gaan naar Saint-Malo. We doen dit via de D201. Vanuit Cancale geeft deze weg prachtig uitzicht op de kust die hier steeds ruiger wordt.

Een goede introductie op de rest van de dag.

Saint-Malo

Wanneer we op het oude centrum van Saint-Malo aan komen rijden, zijn we meteen onder de indruk. Wat een imposante vesting is dit!

Logisch dat deze stad eeuwenlang onneembaar is gebleken. Tenminste vanaf het land of de zee. De geallieerden hebben uiteindelijk vanuit de lucht een groot deel van de stad platgelegd.

Gelukkig is alles heel goed herbouwd. En krijgen we toch het gevoel alsof we in een middeleeuwse vesting rondloopt.

Stedentrip en rondreis in Bretagne bij Saint-Malo
Uitzicht op de Grand'Porte en het Palais Ducal vanaf de stadsmuren van Saint-Malo

Een ommuurde, oude stad

Wij kiezen er voor om over de stadswallen te lopen. Op deze manier lopen we om een groot deel van de stad heen. We zien zo bijna alles dat er te zien is.

We dwalen daarna nog even verder de binnenstad in. Het is hier gezellig met allerlei leuke winkeltjes. En we kunnen hier op veel plekken lekker eten.

Wanneer we hadden gewild, hadden we de hele dag kunnen blijven. Zeker omdat er kort bij ook verschillende stranden zijn.

Een ommuurde stad
Een ommuurde stad
Blik op de binnenstad van Saint-Malo vanaf de stadsmuren
Blik op de binnenstad van Saint-Malo vanaf de stadsmuren
Langzaam en heel zeker wordt de kust weer steeds ruiger en het uitzicht mooier.

Wil jij meer lezen over deze stedentrip en rondreis in Bretagne? En wil je het gemak van een volledig uitgewerkt reisplan?

Klik dan hieronder op de link voor mijn reisplan voor Bretagne!

Abonneer je hier op voorpret, gemak en ontspanning!

Praktische informatie over de stedentrip en rondreis in Bretagne

Wandelen in Bretagne

Bij Cap Fréhel kan je een schitterende wandeling maken. Abonneer je daarvoor hierboven op mijn reisplannen!

Überhaupt is de hele kust van Bretagne omgord met de GR34. Overal kan je dus aan de kust beide kanten op. Dat betekent dat je bijvoorbeeld ook van Cancale naar de Pointe du Grouin kan wandelen of andersom.

Wil je nog meer weten of wandelen in Bretagne. Lees dan mijn blog over de Côte de Goëlo dat meer naar het westen ligt. Of lees hier mijn reisverhaal over de aangrenzende Côte de Granit Rose.

Ook in het zuiden van Bretagne kan je mooie wandelingen maken. Lees daarvoor hier mijn reisverhaal over wandelen in de Golfe du Morbihan.

Zwemmen langs de Côte d’Émeraude

In dit stuk van Bretagne zijn overal mooie stranden. Een paar tips zijn: Place Duguesclin tussen Cancale en Saint-Malo en Plage de Bon-Secours net buiten de muren van Saint-Malo.

En wanneer je wat meer op stand aan het strand wilt liggen, kan je het strand bij de boulevard van Dinard pakken.

Du Guesclin is een referentie aan de beroemde Franse veldheer die Engeland voorgoed verdreef uit Bretagne.

De kaart van de omgeving rondom D201, 35350 Saint-Coulomb, Frankrijk. Zoomniveau 13, lengtegraad -1.8945256448942, breedtegraad: 48.693685909596
Hier zie je de locatie van Plage Duguesclin

Dierentuin

In de omgeving ligt het Domaine de La Bourbansais. Een oud kasteel met daar omheen een dierentuin. Wij hebben vooral genoten van de verschillende voorstellingen die worden gegeven. Van valkeniers met zeearenden tot een nabootsing van een drijfjacht. Er is hier voor iedereen wat te zien. En dat alles tegen het prachtige decor van het oude château.

Kijk op: La Bourbansais.

Hotel aan de Côte d’Émeraude

Wij zaten in deze tijd in een vakantiehuisje dat Douets Fleuris heette. Inmiddels is het landhuis waar dit bij hoorde, omgebouwd tot hotel: Manoir des Douets Fleuris.

Dit hotel ziet er leuk uit en wij weten dat het leuke plek is, vlakbij de stranden van Cancale, Pointe du Grouin en Saint-Malo. Het hotel krijgt een uitstekende waardering. Wij zouden zo weer terug gaan 🙂

Kijk verder op Manoir des Douets Fleuris. Ze hebben ook een familiekamer.

Vakantiehuis in Bretagne en de Côte d’Émeraude

Vanuit het zuiden van Normandië zijn deze plekken ook goed te bereiken. Daar raad ik huisje MA51, MA37 of MA55 aan van Liberté vakantiehuizen.

Nummer MA51 ligt wat verder van de kust in de buurt van La Ferrière-Harang (zie ook de kaart hieronder; dat ligt bij Torigny-les-Villes). Het huisje is prachtig om te zien. En ik weet dat deze omgeving heel erg mooi is. Er ligt bovendien water bij het huisje. Het ziet er allemaal erg leuk uit. Ik zou het zo kunnen boeken.

Het huisje met nummer MA37 ligt wat zuidelijker en dus dichterbij de Baie de Mont Saint-Michel. Ten zuiden van Jullouville (zie kaart; dat ligt tussen Granville en Avranches). Het is een modern huis dat mooi ligt. En het uitzicht is prachtig.

MA55 ligt eigenlijk tussen de 2 andere huisjes in. En dus ook wat verder van de kust. Dit is een luxe keuze, omdat er een binnenzwembad bij zit. Het ligt mooi en ziet er goed uit.

Kijk verder op Liberté vakantiehuizen. En voer daar in het zoekvenster de code van het huis naar keuze in.

De kaart van de omgeving rondom champrepus. Zoomniveau 9, lengtegraad -1.321947, breedtegraad: 48.833795
De marker staat ongeveer in het midden van de 3 huisjes. Hier kan je goed de locatie zien ten opzichte van Saint-Malo en dergelijke.

Informatie over de Côte d’Émeraude

Wil je meer informatie over Bretagne, klik dan hieronder bij Handige Links op de betreffende link. Scroll iets naar beneden voor de interactieve kaart. Daarop vind je informatie over alle streken.

Klik op de streek en dan kom je op een kaart waar je kan inzoomen op specifieke plekken. Op deze manier kan je ook meer informatie vinden over bijvoorbeeld Saint-Malo.

 

Hieronder vinden de gebruikers van mijn reisplan voor het noorden van Bretagne het kaartje wat bij de betreffende roadtrip hoort.

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!