Activiteiten in Bretagne: roze wintergloed aan de Côte de Granit Rose

Vakantie in Frankrijk, Vakantie in Bretagne
De mooiste korte roadtrips van West-Europa Wandelen op vakantie De mooiste stranden van West-Europa Vakantie met jonge kinderen

‘Hoe hebben we dit bedacht?’, zeggen mijn vrouw en ik tegen elkaar, wanneer we ruim 1.000 kilometer achter de rug hebben. En we doodmoe en op een koude avond aankomen op onze bestemming. We hebben net een kind van 3 maanden en sjezen nu alweer naar Bretagne. In alle overmoed hebben we dit ruim voor de geboorte van onze jongste al afgesproken. Toen waren we het gevoel van de eerste maanden na een zwangerschap al zeker 4 jaar weer kwijt. Nu weten we absoluut weer hoe het voelt. De adrenaline van de eerste weken is er al lang vanaf. De moeheid van de gebroken nachten blijft over. En dan toch naar Bretagne. We lijken wel gek. Maar goed, we zijn hier nu toch… en het is ook altijd zo leuk om met onze vrienden weg te zijn! En laten we dan ook maar wat van die leuke activiteiten in Bretagne ondernemen…

Activiteiten in Bretagne: het Plage Saint-Guirec aan de Côte de Granite Rose

Activiteiten in bretagne: wandelen bij Plougasnou

We hebben een ruim huis geboekt in Plougasnou. De kust is op loopafstand en daar maken we de eerste twee dagen flink gebruik van. De beroemde GR34 loopt ook hier langs de kust. Dit is het lange afstandspad wat rondom heel Bretagne loopt. En wandelen is één van de leukste activiteiten in Bretagne. Lees daarvoor ook mijn andere reisverhaal over de aanpalende Côte de Goëlo.

Het mooie aan dit stuk van het pad is dat het niet overal bovenop de kust loopt. Het loopt regelmatig halverwege de heuvel, waardoor we wat meer gevoel hebben dat we aan zee lopen.

[jumpto link=”praktische-informatie”]Naar Praktische informatie over de Côte de Granit Rose[/jumpto]

Pointe de Primel

Op de tweede dag hebben we het mooiste uitzicht vanaf de Pointe de Primel. Een rotspunt die ver vooruitgestoken in zee ligt. Vanaf hier kan je grote stukken van de omringende kusten zien liggen. Met hier en daar dorpjes en huizen en aan de andere kant weer rotsen en eilandjes die hier overal lijken te zijn neergekwakt.

Aan het eind van de middag zetten we het haardvuur aan, spelen Carcassonne, klaverjas en Koehandel en eten goed en veel. We zijn nog steeds moe en knappen hier toch wel heel erg van op.

De kust bij Plougasnou met uitzicht op de Roche du Chevalier

Tumulus de Barnénez

Op oudjaarsdag willen de meesten bij ons huisje blijven. Samen met één van mijn vrienden en onze oudste kinderen besluiten we richting Barnénez te rijden. We hebben het idee dat de Tumulus de Barnénez een mooi gezicht moet zijn.

De wandeling is wat lieflijker dan bij Plougasnou. Zeker in deze tijd van het jaar is de kust daar ruiger. Hier is meer gras en lopen we door een mooi landschap. Het uitzicht op de Tumulus is ook bijzonder.

We laten de Cairn de Barnénez even voor wat het is. Dat is een prehistorische begraafplaats, zoals ze veel zijn te vinden in Bretagne.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Bretagne? Klik dan hieronder op de link!

Al met al is de omgeving van Barnénez één van de leuke activiteiten in Bretagne.

We keren weer huiswaarts waar we met onze vrienden oud en nieuw vieren. En ondanks dat het laat wordt, geeft het samen zijn met onze vrienden en alle kinderen ons veel energie.

Wil je op vakantie in Bretagne? Klik dan hieronder op de link voor mijn reisplan voor Bretagne!

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning!
Activiteiten in Bretagne: de Cairn en Tumulus de Barnénez
Uitzicht op de Tumulus de Barnénez

Korte roadtrip: Corniche de l’Armorique en Corniche Bretonne naar Perros-guirec

Op nieuwsjaarsdag besluiten we richting Perros-Guirec te gaan. We rijden eerst richting Locquirec om vanuit daar de Corniche de l’Armorique te pakken. Dit is de D64 en vanaf Toul-an-Hery de D42. De kust is hier wat minder hoog dan waar we vandaan komen. De uitzichten zijn ook mooi.

Bij het kruisen van de D786 bij Saint-Efflam slaan we linksaf richting Lannion. We rijden zo langs een groot uitgestrekt strand met mooie heuvels omringd. Erg leuk om te rijden. Vanaf hier begint een wat saaier stuk.

Bij Lannion nemen we de D65 richting Trebeurden en na Trebeurden de D788. Zo komen we bij Penvern op de Corniche Bretonne. Deze weg voert overal vlak langs de kust, waardoor we uitzicht hebben op deze mooie kust. Deze korte roadtrip is absoluut één van de leuke activiteiten in Bretagne!

In mijn reisplan over het noorden van Bretagne lees je meer over deze roadtrip. Klik daarvoor op de link. Daar vind je ook meer informatie over wat een reisplan inhoudt.

Plage Saint-Guirec
Plage Saint-Guirec

[jtdestination link=”praktische-informatie” /]

Praktische informatie over Activiteiten in Bretagne

Hieronder vind je een interactief kaartje met alle bestemmingen uit deze blog.

Wandelen in Bretagne

Bretagne is omringd door de GR34 en feitelijk is deze overal aan de kust te belopen.

Plougasnou en de Pointe de Primel en de Roche de Chevalier

Ik vond de wandelingen vanaf ons huisje mooi om te maken. Je kunt ze zo lang maken als je zelf wilt. De kust die je bereikt vanaf het huisje in Plougasnou is vrij hoog en de paden lopen deels langs de kustwand.

Wanneer je ergens anders zit, kan je deze wandelingen maken vanuit Primel-Trégastel. Parkeer dan aan de Promenade de la Meloine.

Cairn en Tumulus de Barnénez

Bij de Cairn zit een parkeerplaats. Wanneer je vanaf die parkeerplaats honderd meter terugloopt in zuidelijk richting, kom je op een kruispunt met verharde en één onverharde weg aan je rechterhand.

Die onverharde weg sla je in om naar het strand te lopen. Vanaf de Pointe de Barnénez kan je landinwaarts lopen en dan loop je over de verharde weg weer terug. Doorlopen kan ook bij laag water en dan kan je om de hele punt heenlopen en ongeveer bij het kruispunt weer terugkomen.

Perros- en Saint-Guirec

In mijn reisplan van deze streek geef ik ook een omschrijving van een mooie wandeling bij Perros- en Saint-Guirec. Klik daarvoor op de link. Hieronder vind je daarvoor het kaartje.

Rondreis langs de Côte de Granit Rose

In het eerste kaartje hierboven (direct onder Praktische informatie) is de Corniche Bretonne goed te volgen.

Stranden aan de Côte de Granit Rose

Het strand ligt vanuit het huisje in Plougasnou ook op loopafstand. Loop gewoon naar de kust en vervolgens naar rechts en je bent binnen een kwartiertje vanuit huis aan het strand.

Plage Saint-Guirec is een fantastisch strand is.

Eten en drinken aan de Côte de Granit Rose

In Saint-Guirec kan je lekker eten aan het strand bij Le Coste Mor. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht over het hierboven beschreven mooie strand.

Gîte Kerguelen in Plougasnou

Vakantiehuis aan de Côte de Granit Rose

Het huis dat ik hierboven beschreven heb, is voor 10 personen en daarmee een groot huis. Prima geschikt om met 2 of 3 gezinnen in te verblijven. Vooral omdat de keuken ruim is en de tuin groot. De woonkamer was voor de winter wat aan de kleine kant. Het betreft Kerguelen te boeken via Gîte Kerguelen.

Een paar jaar laten hebben wij in de kuststreek die meer naar het oosten ligt (Côte de Goëlo) in een huisje gezeten op een geweldige locatie aan zee. Vanaf daar is Perros-Guirec ook heel goed te bereiken.

Het huisje zelf is erg gezellig. De ouderlijke slaapkamer is op de eerste verdieping en geeft prachtig uitzicht vanuit het dakraam op de baai. Hier hebben we ‘s avonds tot laat nog heel lang uit het raam zitten kijken. De slaapkamer van de jongens was in een aparte slaapkamer die alleen buitenom te bereiken was. De jongens waren nog jong, dus die vonden dat niet zo prettig. We hebben daarom de bedden gepakt en in de woonkamer neergelegd. Die gebruikten we voor de rest toch niet, omdat de keuken ook voldoende groot was.

Het huisje heeft code CO39 bij Liberté Vakantiehuizen. Kijk voor meer informatie op Liberté Vakantiehuizen en voer daar de code van het huisje in.

Lees hier het reisverhaal over die streek.

Het vakantiehuis bij Port de la Chaîne...
...in de avondzon.

Informatie over de Côte de Granit Rose

Wil je meer informatie over deze streek, kijk dan hieronder bij Handige links. Scroll iets naar beneden voor de interactieve kaart. Daarop vind je informatie over alle streken. Klik op de streek en dan kom je op een kaart waar je kan inzoomen op specifieke plekken.

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!