Kamperen in Italië

Kamperen! Eén van mijn favoriete bezigheden! En zeker in een land waar het weer bijna altijd goed is. Dat is het voordeel van kamperen in Italië! Want het is wel handig dat ik deze aantekening maak: ik ben geen back-to-basic-type. Ik houd wel van enig comfort met kamperen. Een paar jaar geleden was dat een grote, eigen tent, op een ruime plek met elektra en liefst ook een koelkast. Tegenwoordig is dat een camper. En in de jaren dat we een beetje aan het twijfelen waren, omdat de oudste nu niet bepaald een goede slaper was, was een huurtent heel fijn. Hieronder vind je mijn favoriete plekken, waar wij gekampeerd hebben of waar kamperen eigenlijk de beste of leukste optie is. Daarna geef ik je nog wat tips. Waar wij rekening mee houden, wanneer we gaan kamperen.

Kamperen in Italië

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Tips voor het kiezen van de juiste camping

 • Zoom in op de streek van jouw keuze via Maps van Apple of Googlemaps en type ‘campings’ in, zodat je alle campings in de omgeving krijgt.
 • Selecteer alleen campings met een score boven de 4.
 • Kijk op de foto’s om te bepalen of de camping aan één van de criteria voldoet, die ik hierboven heb genoemd.
 • Kies een camping aan het water. Bij voorkeur een riviertje dat mooi kabbelt en niet als een gek stroomt. Niets is zo rustgevend als opstaan en met uitzicht op een riviertje met de zon erop koffie drinken.
 • Lukt bovenstaande niet, dan is het volgende in ieder geval een vereiste:
  • Vlakbij het strand. Zoals hier in het zuiden van Toscane.
  • Mooi uitzicht.
  • Met een mooie, parkachtige indeling. Zoals hier in de Marken.
  • Zo min mogelijk asfalt.
  • Met zo min mogelijk rechte wegen die over de camping lopen.
 • Houdt bij campings in Italië goed in de gaten dat de plekken vaak klein zijn. Kies dus altijd een grote plek!

Kamperen in Italië: check op Zoover

Zoek eventueel de camping nog op, op Zoover. Laat je dan niet afleiden door de hele slechte recensies. Loop die even door, om te bepalen of er iets bij staat dat ook in de goede recensies terugkomt. Dan is het iets om rekening mee te houden.

In mijn reisverhalen waar ik een camping tip, geef ik ook altijd de link naar de betreffende camping op Zoover.

Enne..

…vergeet niet: uiteindelijk gaat het erom dat je samen met je gezin een ontspannen vakantie hebt gehad, vol van inspiratie. De plek is van belang. En toch telt uiteindelijkdat je samen bent geweest en het goed hebt gehad!

Kamperen in Italië bij Montescudaio

Verwante thema's