Vakantie op de Veluwe

Het grootste natuurgebied van Nederland. En ondanks dat ons land niet zo groot is, hebben we het toch ergens over. 912 vierkante kilometer. Met maar liefst 2 nationale parken. De natuur is er bijzonder gevarieerd. Van grote stuifzandgebieden in het noordelijke deel. Tot heuvelachtige gebieden meer naar het zuiden met voor Nederland ongekende hoogten van boven de 100 meter. Tussen de natuur is er ook nog een hoop cultuur. Zoals het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Of leuke steden zoals Arnhem en Nijmegen. Vakantie op de Veluwe: je komt gegarandeerd tot rust!

Reisverhalen Veluwe

Wil je op vakantie op de Veluwe of wil je een lang weekend naar deze streek? En wil je het gemak van een volledig uitgewerkt reisplan? En alvast wat voorpret?

Abonneer je dan hieronder!

Je krijgt dan:

  • Toegang tot alle reisplannen die ik geschreven heb.
  • Elk reisplan bestaat uit een kant-en-klaar reisschema, waarin ik je van dag tot dag vertel wat jij kan doen.
  • Per dag leg ik uit wat je die dag kan doen: leuke stadjes, wandelingen, kastelen, sportieve activiteiten.
  • Van elke activiteit geef ik een uitgebreide beschrijving.
  • Elk reisplan bevat tips voor campings, huisjes en/of hotels in de streek.

Ik doneer 10% van al het geld dat ik binnen krijg aan goede doelen voor natuur- en cultuurbehoud.

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning!

Vakantie op de Veluwe: terug naar de natuur

Ik noemde het hierboven al even. Dit is één van de grootste natuurgebied dat ons land rijk is. Alleen het Waddengebied is groter.

De Veluwe is wat makkelijk te navigeren 🙂 Hier kan je op sommige plekken nog in de bossen lopen, zonder dat je in de verte auto’s hoort rijden.

Hier kom je ook de grote 4 van Nederland tegen: moeflons, wilde zwijnen, herten en reeën. En wanneer je het echt wild: de wisent. De Europese Bizon.

Tegen de Veluwe aan ligt Nationaal Park de Veluwezoom. Via de link vind je daarover meer informatie en wat je daar kan doen!

Wandelen op de Veluwe

Geen wonder dat het hier heerlijk wandelen is. In mijn reisverhalen geef ik je een paar goede tips. Zoals hier in de omgeving van Oosterbeek.

Hier vind je tips voor wandelingen op de Veluwezoom.

Bezienswaardigheden en stedentrips tijdens een vakantie op de Veluwe

De Veluwe heeft ook een groot cultureel aanbod. Het wereldberoemde Kröller-Müller Museum is er gehuisvest. Met een prachtige collectie van Van Gogh en modernistische kunst. Van Monet tot Picasso.

Verder is Arnhem een leuke stad om te bezoeken.

Vakantie met kinderen

Er is kortom ontzettend veel te doen op de Veluwe. Dat maakt het voor een vakantie met kinderen ook een ideale bestemming. De kids kunnen lekker struinen door de bossen en de natuur. Leuke musea bezoeken, zoals het Watermuseum in Arnhem en het Museonder op de Hoge Veluwe.

Leuke hotels op de Veluwe

In mijn blogs over de Veluwe geef ik je een paar leuke tips voor overnachtingen. Zoals hier in Arnhem. Scroll in mijn reisverhalen naar beneden voor tips voor leuke hotels.

Vakantiehuis op de Veluwe

Ook geef ik in mijn blogs over vakantie op de Veluwe leuke tips voor appartementen of vakantiehuizen. Zoals hier in het appartement bij Kasteel Doorwerth.

Camping op de Veluwe

En natuurlijk zijn er ook veel leuke campings op de Veluwe. Een bijzonder voorbeeld daarvan is de camping in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Lees daarover meer in deze blog.

 

Vakantie op de Veluwe: eeuwenoud natuurlandschap bij de Wodanseiken van Wolfheze
Vakantie op de Veluwe: de Doorwerthse Heide

Verwante thema's