Vakantie op de Veluwe

Het grootste natuurgebied van Nederland. En ondanks dat ons land niet zo groot is, hebben we het toch ergens over. 912 vierkante kilometer. Met maar liefst 2 nationale parken. De natuur is er bijzonder gevarieerd. Van grote stuifzandgebieden in het noordelijke deel. Tot heuvelachtige gebieden meer naar het zuiden met voor Nederland ongekende hoogten van boven de 100 meter. Tussen de natuur is er ook nog een hoop cultuur. Zoals het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Of leuke steden zoals Arnhem en Nijmegen. Vakantie op de Veluwe: je komt gegarandeerd tot rust!

Reisverhalen Veluwe

Wil je op vakantie op de Veluwe of wil je een lang weekend naar deze streek? Klik dan hier voor mijn reisplan voor Arnhem en het zuiden van de Veluwe!

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning!

Vakantie op de Veluwe: terug naar de natuur

Ik noemde het hierboven al even. Dit is één van de grootste natuurgebied dat ons land rijk is. Alleen het Waddengebied is groter.

De Veluwe is wat makkelijker te navigeren 🙂 Hier kan je op sommige plekken nog in de bossen lopen, zonder dat je in de verte auto’s hoort rijden.

Hier kom je ook de grote 4 van Nederland tegen: moeflons, wilde zwijnen, herten en reeën. En wanneer je het echt wild: de wisent. De Europese Bizon.

Tegen de Veluwe aan ligt Nationaal Park de Veluwezoom. Via de link vind je daarover meer informatie en wat je daar kan doen!

Wandelen op de Veluwe

Geen wonder dat het hier heerlijk wandelen is. In mijn reisverhalen geef ik je een paar goede tips. Zoals hier in de omgeving van Oosterbeek.

Hier vind je 4 tips over wandelingen op het midden van de Veluwe.

En hier vind je tips voor wandelingen op de Veluwezoom.

Bezienswaardigheden en stedentrips tijdens een vakantie op de Veluwe

De Veluwe heeft ook een groot cultureel aanbod.

Het barst er in de eerste plaats van de kastelen. Zoals De Cannenburgh in Vaassen. Of Kasteel Staverden daar net onder. Of Kasteel Doorwerth aan de zuidrand van de Veluwe.

En laten we het prachtige Paleis het Loo niet vergeten. Franse grandeur in Nederland!

Verder is het wereldberoemde Kröller-Müller Museum gehuisvest op de Veluwe. Met een prachtige collectie van Van Gogh en modernistische kunst. Van Monet tot Picasso.

Ook is Arnhem een leuke stad om te bezoeken.

Ook leuk om te doen is het maken van roadtrip over de Veluwe. Klik daarvoor op de link!

Vakantie met kinderen

Er is kortom ontzettend veel te doen op de Veluwe. Dat maakt het voor een vakantie met kinderen ook een ideale bestemming.

De kids kunnen lekker struinen door de bossen en de natuur. Leuke musea bezoeken, zoals het Watermuseum in Arnhem en het Museonder op de Hoge Veluwe.

Leuke hotels op de Veluwe

In mijn blogs over de Veluwe geef ik je een paar leuke tips voor overnachtingen. Zoals hier in Arnhem. Of hier in de buurt van Apeldoorn.

Scroll in mijn reisverhalen naar beneden voor tips voor leuke hotels.

Vakantiehuis op de Veluwe

Ook geef ik in mijn blogs over vakantie op de Veluwe leuke tips voor appartementen of vakantiehuizen. Zoals hier in het appartement bij Kasteel Doorwerth.

Camping op de Veluwe

En natuurlijk zijn er ook veel leuke campings op de Veluwe.

Een bijzonder voorbeeld daarvan is de camping in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Lees daarover meer in deze blog.

Vakantie op de Veluwe: eeuwenoud natuurlandschap bij de Wodanseiken van Wolfheze
Vakantie op de Veluwe: de Doorwerthse Heide

Verwante thema's