Stedentrip in Nederland

Wat is er nog een hoop te zien in Nederland! Ik verbaas mij elke keer weer, wanneer ik in een leuk stadje kom dat ik nog niet ken. Neem bijvoorbeeld Bergen-op-Zoom. Een stad met een behoorlijke historie en een leuk en gezellig centrum. Kan je hier een weekend zoet maken? Nee, dat niet. Wel superleuk voor een dagje weg. En dat is vooral de bedoeling van dit thema. Er zitten een paar steden bij die door de grootte of de omgeving zich uitstekend lenen voor een lang weekend. Een heleboel ook niet.

Stedentrip in Nederland

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat je zelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Stedentrip in Nederland: wie het kleine niet eert…

Om meer eens een heel oud-Hollands spreekwoord aan te halen.

Laat er overigens geen misverstand over bestaan: ik vind het leuk om in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag rond te lopen.

Verder dan de grote steden

Buiten die grote steden is er nog een hoop leuks te zien. Zoals Arnhem in mijn eigen omgeving. Een leuke stad met een fantastische omgeving. Hier kan je makkelijk een lang weekend en zelfs een week vakantie vieren!

In de buurt van Arnhem ligt het oude Nijmegen. Een persoonlijke favoriet van mij. Maar goed, daar heb ik dan ook gestudeerd.

Nog wat meer naar het oosten ligt Deventer. Met een centrum dat prachtig bewaard is gebleven. En het mooie, authentieke Bergkwartier.

Wat meer naar het westen is Den Bosch ook volgepakt met historie en cultuur. Met natuurlijk die prachtige en unieke Sint-Janskathedraal.

In Noord-Holland ligt naast Amsterdam het mooie Haarlem. Ook al met zo’n rijke historie! En beroemd om haar vele hofjes. Een aanrader!

In diezelfde provincie ligt ook het oude stadje Enkhuizen. Met als extra trekker het Zuiderzeemuseum.

Verder verspreid door Nederland zijn er nog het genoemde Bergen-op-Zoom, Veere, Zutphen, Groningen en Maastricht.

De richting Brink glooiende Bergstraat
Stedentrip in Nederland: de Proveniershof in Haarlem

Verwante thema's