Vakantie in Noord-Brabant

Vakantie in Noord-Brabant. Een vakantie onder de rivieren. En dat betekent voor mij toch altijd een meer Bourgondische ervaring. Stereotypen kloppen vaak niet en toch zit er in dit geval wel een kern van waarheid in. De katholieken hadden nu één keer een wat andere instelling ten opzichte van genieten van het leven dan calvinisten. Overdaad werd niet geschuwd. Ergens is dat doorgesijpeld naar het leven nu. En als calvinistische Veluwenaar met een Brabantse vrouw mag ik mij zelf daarin ervaringsdeskundige noemen… Brabant moet het ook vooral hebben van haar oude of grote steden met een groot cultureel en/of culinair aanbod. Provinciehoofdstad ’s Hertogenbosch en Bergen op Zoom zijn daarvan een aantal mooie voorbeelden. De natuur is daarmee niet de grootste troefkaart van Brabant. Er zijn mooie stukken zoals het Groene Woud, de Dommelvallei en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. En dat is het dan ook wel. Lees hieronder de reisverhalen over deze provincie. Met nog verder naar onder wat meer informatie over deze streek!

Reisverhalen Noord-Brabant

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Vakantie in Noord-Brabant: stedentrips!

Noord-Brabant heeft dus heel veel te bieden, wanneer het gaat over stedelijk schoon.

Den Bosch en Bergen op Zoom zijn oude steden met een rijke historie. Steden die in de middeleeuwen al van strategisch belang waren, vanwege hun ligging op de rand van het katholieke zuiden en de Hollandse provincies.

Gelukkig is van die historie heel veel bewaard gebleven. Zoals de prachtige Sint-Jan’s Kathedraal van Den Bosch en de bijzondere Markiezenhof van Bergen op Zoom. En Den Bosch heeft een grote troef in handen met het Noordbrabants Museum.

Eindhoven kan zich niet voorstaan op een rijke historie of mooie, oude gebouwen. Dit is een moderne stad die met beide voeten in de 21e eeuw staat. En het culturele aanbod past daarbij. Zoals het mooie Van Abbemuseum. Waarvan het gebouw zelf al een bezienswaardigheid is.

Eindhoven heeft ook slim de Philipshistorie omgezet in een modern aanbod. Strijp S is daarvan een goed voorbeeld. En ook het Philipsmuseum. Van daaruit kan je ook het bijzondere industriële erfgoed van de Witte Dame bekijken. Waarin de stadsbibliotheek is gevestigd.

Voor kinderen is er ook een hoop te doen in Eindhoven. Los van wat ik hierboven al genoemd heb, zijn er ook nog het Dierenrijk en het Prehistorisch Dorp.

En ik hoef natuurlijk niemand te vertellen dat De Efteling ook in Brabant ligt…

Vakantie in Noord-Brabant: de natuur in

De grootste troef van Brabant is Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Een typisch Hollands stuifzandlandschap. Waardoor het prachtig wandelen is. Zeker in combinatie met de nabijgelegen bossen. Kijk via de link naar fiets- en wandelroutes in de park.

Minder bekend is Het Groene Woud tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. In dit gebied heb je naast wandelen en fietsen ook de mogelijkheid om andere toeristische attracties te bezoeken. Zoals het Oertijdmuseum in Boxtel.

Natuurmonumenten heeft naast een bezoekerscentrum ook mooie wandelingen uitgestippeld in de buurt van Oisterwijk.

Hotels in Noord-Brabant

De meeste plekken in Noord-Brabant zijn vooral een bestemming voor een lang weekend.

En daarom geef ik vooral tips voor hotels. Met een enkel uitstapje naar een huisje of een B&B.

Kijk daarvoor steeds onderaan mijn blogs bij Praktische informatie.

Vakantie in Noord-Brabant: de Markiezenhof in Bergen op Zoom
Vakantie in Noord-Brabant: vlonderpad in de Moerputten vlakbij Den Bosch

Streken in de buurt

Verwante thema's