Vakantie in de Marken en de Monti Sibillini

Zon en warmte! Cultuur en natuur! Dat is wat een vakantie in de Marken en de Monti Sibillini aantrekkelijk maakt. Hier kan je genieten van de natuur. En wat typisch Italiaanse stadjes en steden te bieden hebben. Je struikelt over de oude bezienswaardigheden in steden als Ascoli Piceno en Macerata. Een uurtje verderop ben je diep in een kloof. Die zo uit een fantasy film lijkt te komen. Een half uurtje verder, heb je vast en zeker een prachtig vergezicht. Kortom: afwisseling is de grootste troef van dit deel van Italië. Een ideale plek dus voor een vakantie met jonge kinderen of tieners. Hieronder vind je mijn reisverhalen over deze streek. En daaronder extra informatie en tips over deze streek.

 

Wil je op vakantie in de Marken en de Monti Sibillini? En wil je het gemak van een volledig uitgewerkt reisplan? En alvast wat voorpret?

Klik dan hieronder voor mijn reisplan voor deze streek!

Klik hier voor voorpret, gemak en ontspanning.

Reisverhalen de Marken en de Monti Sibillini

Vakantie in het echte Italië

Toscane, Umbrië en het noorden van de Marken zijn populaire vakantiebestemmingen. In het zuiden van de Marken kom je in het echte Italië terecht.

De winkels gaan hier nog tussen de middag dicht. En het eten is gewoon Italiaans. Foodketens zijn hier niet of nauwelijks te vinden. Vakantie in de Marken en de Monti Sibillini. Welkom in het echte Italië!

Uit eten

Tsja, dat echte Italië. Dat betekent ook wat voor het eten. Ik heb in deze streek nergens slecht of matig gegeten. Er zijn weinig toeristische hotspots. Je kunt je hier gewoon overgeven aan dat heerlijke, Italiaanse eten!

Op avontuur in de Monti Sibillini

Diep in de Sibillini-keten kom je onherbergzame gebieden tegen. Daar heeft de natuur vrij spel. Hier komen buiten het seizoen nauwelijks mensen. Laat staan toeristen. Lees hier mijn reisverhaal over de spectaculaire Gole dell’Infernaccio voor een voorproefje!

Deze natuur leent zich uitstekend voor korte en lange wandelingen. Wandelingen door prachtige kloven en dalen. En over hoge bergtoppen. Ik geef je in dit reisverhaal 3 tips voor mooie wandelingen.

Bezienswaardigheden en stedentrip

In het zuiden van de Marken liggen een aantal prachtige steden. Letterlijk zo oud als de weg naar Rome.

In dit reisverhaal vind je ook nog een goede tip voor een leuk stadje: Sarnano.

Korte rondreis

In dit reisverhaal geef ik je een goede tip voor een mooie roadtrip door de Monti Sibillini. Zo kom je onder andere in de prachtige Piano Grande van Castelluccio di Norcia. Ook nog zo’n leuk stadje in het zuiden van de Marken!

Vakantiehuis in de Marken

In elk reisverhaal geef ik altijd tips over een vakantiehuis. Kijk daarvoor onderaan mijn reisverhalen van deze streek.

Camping in de Marken

Datzelfde geldt voor een camping. Kijk daarvoor ook onderaan mijn reisverhalen van deze streek.

Vakantie in de Marken: de Piano della Gardosa met daarachter de Monte Vettore
Vakantie in de Marken: uitzicht op de Monti Sibillini vanuit San Ginesio

Streken in de buurt

Verwante thema's