Vakantie in Umbrië

Glooiende, groene heuvels met prachtige, stadjes en de bergen binnen handbereik. Dat is vakantie in Umbrië. Hier ben je verder weg van het toerisme van Toscane. En hoe zuidelijker je afdaalt in Umbrië, hoe minder toeristisch het wordt. En opeens ben je dan maar anderhalf uur met de trein van Rome verwijderd. Dat is de streek waarop ik mij focus voor een vakantie in Umbrië.

Reisverhalen Umbrië

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Weer en klimaat in het zuiden van Umbrië

Het weer laat hier nog zuidelijker natuurlijk niets te wensen over. Richting de Apenijnen kan er wat verkoeling zijn. Voor de rest is het hier in de zomer gewoon warm.

Prachtige bezienswaardigheden bij een vakantie in Umbrië

Het zuiden van Umbrië is rijk aan mooie stadjes en dorpen. Narni is daarvan een mooi voorbeeld. Lees daarover dit reisverhaal. Bovendien herbergt het één van de mooiste kathedralen ter wereld: die van Orvieto. Daar lees je in dit reisverhaal meer over.

Wandelen tijdens een vakantie in Umbrië?

Umbrië is niet meteen een steek waar je makkelijk en veel gaat wandelen. Naar het oosten kom je natuurlijk onvermijdelijk in de Apennijnen terecht. De Monti Sibillini liggen voor een klein deel in Umbrië. Wil je wandelen, dan moet je daar naartoe.

Lees daarvoor mijn reisverhalen over deze streek.

Dit verhaal over Norcia en Castelluccio di Norcia speelt zich deels in Umbrië af.

Vakantiehuis in Umbrië

In elk reisverhaal geef ik altijd tips over een vakantiehuis of een hotel. Scroll daarvoor naar het einde van het verhaal.

Camping in Umbrië

Datzelfde geldt voor een camping. Kijk daarvoor onderaan mijn reisverhalen van deze streek.

Stedentrip in Italië: bijvoorbeeld in het bijzondere Orvieto met die prachtige Duomo
Korte rondreis in de Monti Sibillini naar Piano Grande van Castelluccio di Norcia

Streken in de buurt

Verwante thema's