Vakantie in Toscane

Ah ja, Toscane. Wat moet ik van jou zeggen? Bij onze eerste kennismaking was ik op slag verliefd. Ik weet het nog goed: het was in de herfst. We zaten in de heuvels boven Florence. Al die mooie steden en bezienswaardigheden waren prachtig. Maar jouw landschap. Dat maakte de meeste indruk. Het gefilterde licht van de herfst over jouw rollende heuvels. De mist die in de ochtend opsteeg uit jouw dalen. Dat! Dat heeft zich voor altijd vastgezet in mijn herinneringen. Helaas word je in de zomer overspoeld door toeristen. En dat maakt bijna dat ik geen aandacht meer aan je zou besteden En toch kan dat natuurlijk niet. Vakantie in Toscane. Ik vertel er in deze reisverhalen hieronder meer over.

Reisverhalen Toscane

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Vakantie in Toscane: hoe vermijd je de drukte?

Dat is toch een beetje de hoofdvraag. Het makkelijke antwoord is natuurlijk: ga buiten het hoogseizoen. Maar goed, jij wilt toch met jouw kinderen en partner in de zomer een lange vakantie nemen in deze streek.

Wat is dan de beste optie? Ik zou vooral zorgen dat je wat meer naar het zuiden van Toscane gaat. Dan zit je weliswaar wat verder weg van de hotspots. En tegelijkertijd zijn ze nog prima bereikbaar. En ik zou vooral Florence links laten liggen. Doe dat een keer samen met je partner in de herfst.

Vakantie in Toscane: binnenland of kust?

Alweer zo’n goede vraag. Het binnenland van Toscane is prachtig. Laten we dat voorop stellen. In de Chianti-streek boven Siena vind je het typische Toscaanse landschap met pijnbomen, lange lanen en eindeloos rollende heuvels.

Hier in het binnenland is het ook warm. En is er weinig verkoeling. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar de kust. En ik zou kiezen voor een plek ergens onder Livorno en boven Piombino.

Stedentrip en bezienswaardigheden

Ik ben gek op korte stedentrips. En zeker voor Toscane is dat ook een must. Je kunt in de zomer lastig een hele dag rondhangen in een stad. Daarvoor is het gewoon te warm. Het mooiste is om in de loop van de middag aan te komen, het stadje of de stad bekijken. Lekker eten en daarna nog genieten van de zwoele zomeravond en de gezelligheid van het leven dat zich buiten afspeelt. Klik hier voor een aantal tips!

Camping in Toscane

Ik ben hierboven al tot de conclusie gekomen dat de beste plek voor een vakantie in Toscane de zuidelijke kuststreek van Toscane is. Ergens tussen Livorno en Piombino. In dit reisverhaal geef ik daarvoor 2 goede tips.

Vakantie in Toscane: het Piazza del Campo in Siena met het Palazzo Pubblico
Struinen door de Via Matteo in San Gimignano

Streken in de buurt

Verwante thema's