4 leukste dingen om te doen in de Monti Sibillini

Vakantie in Italië, Vakantie in de Marken en de Monti Sibillini

Geweldige natuur. Prachtige stadjes en steden. Heerlijk eten. En dat gecombineerd met warm weer. Waar vind je dat? Nou, dat vind je in de Monti Sibillini in het zuiden van de Marken. Dit is zo’n gebied waar het toerisme zijn tanden nog niet gezet heeft in de lokale cultuur. Het Italiaanse leven gaat hier nog gewoon haar goddelijke gang. Een prachtige omgeving dus om te genieten van de natuur, van cultuur en van het mooie van het leven. Hieronder vind je de 4 leukste dingen om te doen in de Monti Sibillini.

 

 

 

 

 

 

 

Vakantie in de Marken: uitzicht op de Monti Sibillini vanuit San Ginesio

1. Wandelen

Los van de Dolemieten en de Italiaanse Alpen staat Italië voor de rest niet direct bekend als een wandelwalhalla. En dat is bijzonder. Het nationaal park van de Monti Sibillini leent zich hier bij uitstek voor.

Rivieren als de Rio Sacro en Tenna hebben hier prachtige kloven uitgesleten in het kalksteen van deze bergen. Hoogtepunt is de Gole dell’Infernaccio.

Andere wandelingen gaan door uitgestrekte hoogvlaktes richting het hart van dit berglandschap. Dat gevormd wordt door pieken als de Monte Vettore en de Sibillini zelf.

Wanneer je mijn reisplan voor de Monti Sibillini en het zuiden van de Marken volgt, weet je zeker dat je de mooiste wandelingen maakt in dit gebied! Klik op de link voor meer informatie!

Vakantie in de Marken: de Piano della Gardosa met daarachter de Monte Vettore
De Piano della Gardosa met daarachter de Monte Vettore
De prachtige kloof van de Rio Sacro
De prachtige kloof van de Rio Sacro

2. Steden en dorpen

Je bent natuurlijk in Italië. En dat betekent dat alle charmes van Italië ook ter beschikking staan. Waaronder prachtige steden en dorpen.

Deels moet je daarvoor wat verder naar het oosten rijden. Daar liggen de juwelen van de Marken: Ascoli Piceno, Fermo en Macerata.

Daar houdt het zeker niet op! Ik kan zo nog een stuk of 10 stadjes en dorpen noemen die erg de moeite waard zijn. In ieder geval om aan het einde van de middag naar toe te rijden. Om er lekker te gaan eten.

In mijn reisplan voor de Monti Sibillini en het zuiden van de Marken laat ik jou en jouw gezin natuurlijk kennis maken met de mooiste steden en dorpen! Ook om ’s avonds uit eten te gaan!

In het Sibillini-gebergte zelf liggen ook leuke plekjes. Waarvan Sarnano wel het mooiste voorbeeld is. Castelluccio was dat ook, maar helaas heeft een aardbeving veel schade aangericht aan dit dorpje.

Steden, stadjes en dorpen bezoeken zijn in ieder geval één van de 4 leukste dingen om te doen in de Monti Sibillini.

Stedentrip in Italië: hier op het prachtige Piazza del Popolo in Ascoli Piceno
Het prachtige, marmeren Piazza del Popolo in Ascoli Piceno
4 leukste dingen om te doen in de Monti Sibillini: Uitzicht op de Monti Sibillini vanuit de mooie straatjes van Sarnano
Uitzicht op de Monti Sibillini vanuit de mooie straatjes van Sarnano

3. Roadtrips

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier van de natuur genieten. Dat is door het maken van roadtrips.

De Monti Sibillini lenen zich daar bij uitstek voor. Het stikt van de leuke weggetjes met prachtige vergezichten en door mooie dorpjes. De Piano Grande van Castelluccio kan daarin natuurlijk niet ontbreken!

Bedenk van tevoren wel dat het fikse afstanden zijn die je aflegt over de kronkelige weggetjes door deze bergen… Je kunt daarom het beste mijn reisplan voor de Monti Sibillini en het zuiden van de Marken volgen. Dan weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Korte rondreis door de Monti Sibillini naar de Piano Grande van Castelluccio di Norcia
De Piano Grande van Castelluccio di Norcia

4 leukste dingen om te doen in de Monti Sibillini: zwemmen

Je hebt natuurlijk af en toe verkoeling nodig in de warme zomers van Italië. Dat kan vrij eenvoudig door naar de kust te rijden.

In de Sibillini zelf zijn gelukkig ook meertjes te vinden. Met als hoogtepunt het Lago di Fiastra.

Wandelen in de Monti Sibillini en de Marken en afkoelen in het Lago di Fiastra
Afkoelen in het Lago di Fiastra

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!