5 leukste dingen om te doen in het Lake District

Vakantie in Engeland, Vakantie in het Lake District

Eén van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Dat durf ik zonder meer over het Lake District te beweren. De combinatie van grote meren die (soms…) liggen te glinsteren in de zon, knoestige rotspunten met daaronder groene velden die richting de dalen golven en bochtige weggetjes langs mooie dorpjes. Dat maakt deze streek tot een unieke ervaring. Een ervaring die ik niet zou willen missen. Dit is Engeland op haar best. Lees snel verder over de 5 leukste dingen om te doen in het Lake District!

Wandelen in het noorden van het Lake District: Uitzicht over Buttermere richting Honister Pass

1. Wandelen

Daar kom je hier voor! Alles wat je hier om je heen ziet, is te beklimmen. En dat geeft een geweldig gevoel.

Van dat gevoel is overigens niet veel meer over, wanneer je halverwege de wandeling staat te puffen. Tenminste… dan is het heerlijk om van het uitzicht te genieten.

Maar: wat gaan die wandelpaden in Engeland toch altijd stijl omhoog. Van haarspeldbochten hebben ze hier niet gehoord. Gewoon, hup, kaarsrecht naar boven.

Persoonlijke favoriet is de wandeling in Great Langdale naar Stickle Tarn. Of die naar Loughrigg Fell. Er zijn nog veel meer opties!

In mijn reisplan voor het Lake District heb ik de mooiste wandelingen voor jou en jouw gezin uitgezocht. Met alternatieven voor jonge en oudere kinderen!

2. Stadjes en dorpen

Vanzelfsprekend heeft dit deel van Engeland ook de nodige mooie dorpen en stadjes. Als eerste moet ik dan aan Hawkshead denken. Tussen Coniston Water en Lake Windermere.

Veel drukker en toch leuk zijn Ambleside en Keswick. En hoewel Bowness zo mogelijk nog drukker is, is dit ook een aanrader. Zeker vanwege de ligging aan Lake Windermere. Tenslotte is Grasmere ook een leuk dorpje.

In mijn reisplan voor het Lake District laat ik jou en jouw gezin natuurlijk kennis maken met de mooiste stadjes en dorpen! Ook om ’s avonds uit eten te gaan!

Activiteiten in het zuiden van het Lake District: de mooie, witte huizen van Hawkshead
De mooie, witte huizen van Hawkshead
5 leukste dingen om te doen in het Lake District: de mooie huisjes langs Compston Road in Ambleside
De mooie huisjes langs Compston Road in Ambleside

5 leukste dingen om te doen in het Lake District: Roadtrips

Een andere manier om die prachtige natuur te ontdekken is natuurlijk door het maken van roadtrips. De mooiste is die vanuit Langdale naar Wast Water. Met daarin de spannende Hard Knott Pass.

Een andere mooie route is die door Borrowdale naar Buttermere. Via de net iets minder spannende Honister Pass.

Vanzelfsprekend zijn er nog tal van andere mooie routes om te ontdekken in dit prachtige gebied. Daarvoor moet je echt mijn reisplan voor het Lake District volgen. Dan weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Kastelen en landhuizen

Het Lake District is relatief mager bedeeld met kastelen en landhuizen. Tenminste in vergelijking met de rest van Engeland. Muncaster is bijna het enige voorbeeld van een serieus landhuis in het Lake District.

Verder is Brockhole Visitors Centre een aanrader. Hier vind je een mooie combinatie van een bezoekerscentrum, leuk restaurant, mooie tuin met wandelmogelijkheden en een museum.

In mijn reisplan voor het Lake District geef ik nog wel een andere tip op dit vlak!

Muncaster Castle and Gardens
Muncaster Castle and Gardens

5 leukste dingen om te doen in het Lake District: andere bezienswaardigheden

Voor jong en oud is er verder nog van alles te doen in deze streek.

Laten we daarbij vooral de boottochten over de Lakes niet vergeten. Over Coniston Water en Lake Windermere varen is een leuke ervaring. Zeker wanneer je dit combineert met bezoekjes aan parken, landhuizen, etc.

Verder zijn er een heel aantal leuke musea te vinden.

In mijn reisplan voor het Lake District laat ik je kennismaken met de mooiste boottochten, stoomlocomotieven, leuke musea, prachtige landhuizen. Los van de natuur natuurlijk! Klik op de link voor een abonnement op mijn reisplannen!

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!