Vakantie in Catalonië

Wat heeft een streek nog meer nodig dan de mooiste bergen, een rotsachtige kust met mooie baaitjes, prachtige steden en dorpjes en heel veel zonuren? Vrij weinig. Wellicht heeft Catalonië eerder teveel van al deze ingrediënten. Waardoor het hier en daar overspoeld wordt door toerisme. En wat is hier toch een hoop te beleven! Vakantie in Catalonië is een gegarandeerd succes. Tenminste wanneer je niet elke dag aan het strand hoeft te zitten… Hieronder vind je mijn reisverhalen over Catalonië. En lees ook verder, want daaronder vind je een korte introductie van deze streek.

Reisverhalen over Catalonië

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Barcelona

Ja, deze stad! Wat is er in deze heerlijke stad een hoop te zien. En wat een geweldige sfeer hangt er in Barcelona!

Catalonië is Barcelona en Barcelona is Catalonië. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. En een vakantie in Catalonië is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan deze stad.

Barcelona is Gaudi. De modernista, de art nouveau is een weergaloos onderdeel van deze stad. Die La Sagrada Familia; wat is dat een geweldig bouwwerk!

En Barcelona is ook El Gothic. De oude wijk met zijn slingerende, smalle straatjes. Waar je de schaduw van de wind kunt zien. Waar jij je in een boek van Carlos Ruiz Zafón kunt wanen.

Natuurlijk is Barcelona ook FC Barcelona. Want een bezoek aan deze stad is zonder voetbalwedstrijd niet compleet.

Girona

Wanneer je een grote broer hebt die je in alle opzichten te goed af is, waar blijf je dan zelf? Zelfs wanneer je een mooie kathedraal en een leuke, oude binnenstad hebt?

Dan laat je het gewoon over je heen komen. Want er is aan de Costa Brava drukte genoeg om in de zomer toch voldoende toeristen te trekken.

Girona is gewoon een mooie stad. Zonder gigantisch, bijzondere bouwwerken. Wel heel gezellig voor de zomer. Om hier door de schaduwrijke straten te lopen.

Vakantie in Catalonië aan de Costa Brava

De kuststrook van Catalonië wordt voor 200 kilometer ingenomen door de Costa Brava. En omvat daarmee een groot deel van de kust van Catalonië.

In het Spaans betekent het ‘Ruige kust’. En dat is het ook.

Hoezeer deze kust ook gecultiveerd is door mensen. En hoezeer een groot deel van de kust bezaaid is met  (lelijke) bebouwing. Op heel veel plekken is het uitzicht tussen die huizen door en er overheen adembenemend.

Ga vooral naar het Massís de les Cadiretes. En pak de GI-682 langs de kust. Dan ervaar je nog de ongerepte natuur van de Costa Brava in al zijn glorie. Ook zo kan een vakantie in Catalonië zijn.

De Pyreneeën van Catalonië

Achter de Costa Brava liggen in een groot deel van Catalonië de Pyreneeën. Of de uitlopers daarvan.

De ruigheid van de Franse Pyreneeën zal je hier wat minder vinden. De wandelingen die je hier kunt maken, bieden meer wijdse uitzichten en wandelingen op hoogte.

Hier is in de hete zomers nog wat verkoeling te vinden. Mits je hoog genoeg zit…

En tegen die uitlopers van die Catalaanse Pyreneeën liggen heel veel mooie dorpen en stadjes. Besalù bijvoorbeeld. Een vestingstadje dat vanuit het noordelijke deel van de Costa Brava makkelijk te bereiken is.

Stadswandeling door het oude Barcelona: Plaça Reial in Barcelona
Vakantie in Catalonië: De stadspoort van Besalù

Streken in de buurt

Verwante thema's