Vakantie in de Highlands

Nergens heb ik in Europa de nabijheid van de natuur zo ervaren als in de Highlands. Hier zijn nog plekken waar de mens nauwelijks een hand lijkt te hebben gehad in haar omgeving. Plekken waar de stilte oorverdovend is. En civilisatie ver weg. Een plek waar je de natuur ook naar je hand wilt zetten. Door de toppen te beklimmen van al die prachtige bergen. Die bijna ook allemaal bereikbaar zijn. En een plek van passen die adembenemend zijn. Dat is vakantie in de Highlands!

Reisverhalen Highlands

Wil jij op vakantie in Schotland? En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt?

Ontdek dan het gemak van mijn reisplan voor Schotland! Klik daarvoor hieronder op de link!

Klik hier voor de ideale rondreis of vakantie in Schotland!

Vakantie in de Highlands: back to nature!

Dat is voor alles waarvoor je hier bent. Hier moet je de natuur proeven. De elementen overwinnen. Op toppen staan. Met je voeten in een Loch. En ga zo maar door.

En dan ’s avonds diezelfde elementen proeven in het glas whiskey of gin dat je voor je hebt staan.

Rondreis door de Highlands

Het mag ook wat minder groots en meeslepend. Een vakantie in de Highlands kan ook heel tof zijn, door er gewoon dwarsdoor te rijden. Een camper is in dat geval aan te raden. Dan kan je het op je gemak doen. En hoef je wat minder van tevoren uit te denken wat de beste plek is.

Feitelijk kan je voor een mooie rondreis door de Highlands mijn blogs achter elkaar zetten. In mijn blogs geef ik daarover meer informatie.

Wil je gewoon ideeën voor een roadtrip voor 1 dag? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over een roadtrip in het noorden van de Highlands.

Vakantie in de Highlands: van Glens…

Een Glen heeft voor mij een epische connotatie. En daarvoor moet je in Schotland zijn geweest.

Met stip op nummer 1 staat het schitterende Glen Coe. Mooier dan dit wordt een bergdal of kloof niet. Andere spectaculaire dalen tref je aan bij The Rest and be Thankful of de Bealach na Ba bij Applecross.

…en Lochs

Hier staan de Highlands wellicht het meest om bekend. En terecht. Wat is een vakantie in de Highlands onnavolgbaar mooi, wanneer je bovenop een berg staat. En overal om je heen water ziet schitteren in de zon. Dat is met geen pen te beschrijven.

Ik heb dit ervaren op de Stac Pollaidh. Maar ook aan zee kan mij in de Highlands hetzelfde euforische gevoel bekruipen. Zoals bij Clachtoll en Gruinard Bay.

Kamperen in de Highlands

Ook dat is back to nature. Niet overal. Ik heb in Glen Coe op een camping gestaan met uitstekende voorzieningen. Maar ik heb ook op een mooie plek in het noorden van de Highlands gestaan, waar het iets minder luxe was… Onderin mijn reisverhalen geef ik altijd een tip voor een camping!

Vakantiehuis in de Highlands

Ik geef onderaan mijn reisverhalen ook tips voor vakantiehuizen in de Highlands.  Op een locatie waar ik dan graag zou willen zitten.

Vakantie in de Highlands: de Three Sisters in Glen Coe
Vakantie in de Highlands: Sango Bay bij Durness

Streken in de buurt

Verwante thema's