Leukste dingen om te doen in de Highlands van Schotland

Vakantie in Schotland, Vakantie in de Highlands

Wow! The Highlands! Eén van de mooiste plekken op deze aarde. En zeker van Europa. En al helemaal van West-Europa. Hier kan je echt de wildernis nog voelen. Voelen hoe het is om geen mens om je heen te hebben. En tegelijkertijd is het ook weer niet zo ver weg, dat het een te ruig avontuur wordt. Meer een ontspannen avontuur dus. Dat is ook precies waar Reizen met Richard voor staat! Hieronder vertel ik jou over de leukste dingen om te doen in de Highlands!

Leukste dingen om te doen in de Highlands: Foinaven

Roadtrip(s)

Schotland en met name de Highlands lenen zich uitstekend voor het maken van roadtrips. Deze streek is zo overweldigend mooi. Dat het geweldig is om er doorheen te rijden.

Het is absoluut één van de leukste dingen om te doen in de Highlands!

De mooiste roadtrips die ik heb gemaakt zijn die naar en door de vallei van Glen Coe, door de wildernis in het noorden van de Highlands en door het onaards mooie Assynt.

Waarbij ik wel moet aangeven: keuzes maken is hier moeilijk. Want ook de Trossachs zijn prachtig. En de Bealach-na-Ba bij Applecross is ook een beleving op zich!

Natuurlijk kan je ook van jouw vakantie één grote roadtrip maken. Dat doe je wanneer je mijn reisplan voor Schotland volgt! Meer weten? Klik op de link!

Kastelen

De Highlands zijn berucht om de voortdurende oorlogen die daar zijn uitgevochten. Tussen rivaliserende clans. Al die clans hadden natuurlijk hun eigen fort en kasteel.

Dat maakt dat de Highlands bezaaid zijn met kastelen. Dat is vooral bijzonder omdat het voor de rest zo dunbevolkt is. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat een deel ervan in een ruïne is veranderd…

In het noorden is Dunrobin Castle een prachtig en ook goed onderhouden kasteel. Wat verder naar beneden ligt het van de serie Highlander bekende Castle Leod. In de buurt van Beauly en de Black Isle.

Nog weer wat verder naar beneden staat het iconische Eilean Donan Castle. En wanneer we voor het gemak Argyll ook tot de Highlands rekenen, dan vinden we daar het sferische Kilchurn Castle aan het prachtig Loch Awe. En nog wat verder naar het oosten Inveraray Castle.

Tenslotte ligt aan de oostelijke rand van de Highlands het prachtig Stirling Castle.

Vanzelfsprekend leid ik jullie in mijn reisplan voor Schotland langs alle mooie kastelen van Schotland en de Highlands!

Bezienswaardigheden in de Highlands: Eilean Donan Castle
Eilean Donan Castle aan Loch Duich
Roadtrip naar Glen Coe via Argyll, Loch Awe en Kilchurn Castle
Moody Kilchurn Castle

Leukste dingen om te doen in de Highlands: wandelen

Wanneer de midges het toelaten is dit een geweldige activiteit. In bijna al mijn blogs over de Highlands geef ik tips voor de mooiste wandelingen.

Mijn persoonlijke favoriet is de stevige en tegelijk ook niet te lange wandeling naar Stac Pollaidh. Een wandeling waarbij je voortdurend een geweldig uitzicht hebt over de lochs and beinn’s van Assynt.

Het hoeft niet allemaal de heuvel op. Want de Highlands kennen ook prachtige kusten stranden waar je naartoe en langs kunt wandelen. Hoe dan ook: wandelen in de Highlands is fantastisch!

En: vanzelfsprekend ga je met mijn reisplan voor Schotland de mooiste wandelingen maken. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met het hele gezin. Of draag ik alternatieven aan, voor wanneer je onder weg bent met kleine kinderen!

Wandelen in the Highlands: uitzicht vanaf de Stac Pollaidh
Uitzicht op Loch Lurgainn vanaf het plateau tussen de twee punten van Stac Pollaidh

Tuinen, treinen, cruises, etc., etc…

Vanzelfsprekend biedt de natuur ook nog allerlei andere mooie mogelijkheden om te doen. Mooie tuinen, korte zee- of lochcruises (meestal om de mooiste natuur te zien), grotten en ga zo maar door.

Ook in dit geval geldt: met mijn reisplan voor Schotland ga je ook allemaal van dat soort dingen doen!

En dan heb ik het nog niet over wat je in dit land natuurlijk ook moet doen: whiskey proeven. Of gin, wanneer je daar meer fan van bent!

Natuurlijk moeten we ook die beroemde trein niet vergeten. Die van Harry Potter, over het Glenfinnan Viaduct.

Reken er maar op dat ik je daar ook naartoe breng in mijn reisplan! En die whiskey of gin komt ook goed!

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!