3 leukste dingen om te doen in The New Forest

Vakantie in Engeland, Vakantie in Zuid-Engeland
Wandelen op vakantie Stedentrip in Engeland Vakantie met tieners Vakantie met jonge kinderen

Er staat een paard op de weg. Inmiddels heeft zich achter ons al een lange file gevormd. Daar heeft dit paard geen boodschap aan. Hij neemt gewoon de tijd om over te steken. Even aan zijn partner te zitten. En weer door te schuifelen. Een ontzettend landelijk tafereel. Wat in schril contrast staat met de drukte achter ons. Maar de natuur krijgt hier haar tijd. En wij wachten daarom rustig tot het paard is overgestoken. Voordat we onze weg hervatten naar Buckler’s Hard. Eén van de 3 leukste dingen om te doen in The New Forest.

3 leukste dingen om te doen in The New Forest: The New Forest bij Sandy Down

Wat is The New Forest?

The New Forest is één van de nationale parken van Engeland. En hoewel de titel anders doet vermoeden is het al best oud. Bijna 1.000 jaar wel te verstaan.

William the Conqueror wees het al aan als een koninklijk bos. Meestal waren dat soort aanwijzingen destijds bestemd voor de jacht. Later werd het hout uit de bosrijke gebieden ook gebruikt voor de oorlogsschepen van de koning.

Daarover later meer onder 2 bij Buckler’s Hard…

Het mooie gevolg van deze vroege bestemming is eeuwenlange bescherming van het bos- en heidelandschap dat zo kenmerkend is van dit nationaal park.

Forest

Forest moet overigens worden begrepen in de oude zin van het woord. Net als dat in het Nederlands het geval is met ‘wold‘. Het gaat dan meer om het feit dat het een beschermt of gecultiveerd stuk grond is.

Want The New Forest bestaat niet alleen maar uit bos. Heel vaak ook uit ruige heide- en zandgronden.

Het meest kenmerkende aan de fauna van The New Forest zijn de pony’s waarover ik in de inleiding schreef. The New Forest Pony’s lopen overal in het park vrij rond.

Dat geldt overigens ook voor grote kuddes damherten. Die lopen alleen meestal niet over de wegen.

Naar Praktische informatie over de New Forest
Deze borden staan er dus niet voor niets...

1. Wandelen

Net als in elk natuurgebied in Engeland is de primaire bestemming toch wandelen. Wij gaan dat daarom de eerste dag dat wij hier zijn doen.

Wil je meer weten over deze wandeling? Klik dan op de link voor mijn reisplan voor Zuid-Engeland!

3 leukste dingen om te doen in The New Forest: New Forest landschap aan het begin van de Wiverley Wander
New Forest landschap aan het begin van de wandeling

2. Roadtrip naar Buckler’s Hard

De volgende dag gaan we op zoek naar mooie uitzichten in The New Forest. Daarvoor willen we naar Buckler’s Hard. Een oud dorpje waar ooit een scheepswerf was. En wat nu een volledig goed bewaard, Georgian geheel is.

Om daar te komen, kunnen we tegelijkertijd ook een mooie rondrit door de New Forest maken. Daarom pakken we vanuit ons hotel bij Burley de Beechwood Lane en de Lyndhurst Road naar de A35. Een prachtige rit door de bossen van de New Forest.

De A35 brengt ons snel in Lyndhurst. Eén van de grootste stadjes in de New Forest. En eentje met veel charme.

Vanaf Lyndhurst rijden we via de B3056 naar Beaulieu. Dit stuk laat ons vooral de andere kant van de New Forest zien met uitgestrekte, glooiende heidevelden.

3 leukste dingen om te doen in de New Forest: Buckler's Hard
Het openlucht museum van Buckler's Hard in The New Forest

The Master Builder’s

Via Buckler’s Hard Road komen we vanuit Beaulieu in het gelijknamige dorpje terecht.

Dit openlucht museum is vanaf de parkeerplaats te bereiken. Entree is gratis, alleen voor het museum en het parkeren betaal je wat (zie verder onder Praktische informatie).

Wij lopen eerst snel door het dorpje heen, om bij het aan de Beaulieu River gelegen hotel en restaurant te komen. Gelukkig is er buiten plek, zodat we met uitzicht op de rivier heerlijk kunnen lunchen.

Uitzicht vanaf het terras van de Master's Builder's in Buckler's Hard
Uitzicht vanaf het terras van de Master's Builders in Buckler's Hard

Maritime Museum

Na de lunch lopen we het dorpje weer in om de verschillende huisjes te bekijken om een indruk te krijgen van dit dorpje. In één van de huisjes van de scheepsbouwers zit een museum.

Dat museum geeft meer informatie over de boten die hier zijn gebouwd. De beroemdste daarvan hebben deelgenomen aan de Slag bij Trafalgar. Daar versloeg Admiraal Lord Nelson de vloot van Napoleon Bonaparte. Maar liet daarbij zelf ook het leven.

Het museum is geen groots opgezet, multimediaal spektakel. Wel leuk om even doorheen te lopen.

We sluiten dit bezoek af met een wandeling langs de Beaulieu River door een stuk van het wandelpad tussen Buckler’s Hard en Beaulieu te lopen. Een relaxte activiteit op deze mooie, zonnige dag.

3 leukste dingen om te doen in The New Forest: New Forest Pony's
Loslopende New Forest Pony's bij Brockenhurst

Terug via Brockenhurst

Vanuit Buckler’s Hard rijden we terug naar Beaulieu om daar via de B3055 naar Brockenhurst te rijden. Ook zo’n typisch stadje van de New Forest met veel karakter. En ook net zo druk…

Buiten Brockenhurst worden we opgewacht door een paar New Forest Pony’s die hier op hun gemak langs de weg grazen. En natuurlijk alle verkeer ophouden. Bijzonder hoe dit de jachtige drukte in dit gebied afremt.

We nemen vanuit hier de Burley Road en komen zo weer lang de parkeerplaats van de Wiverley Wander. Vanaf daar pakken we de Station Road terug naar ons hotel.

Waar een heerlijke Gin & Tonic op mij wacht.

Een mooie dag waarin we alle kanten van de New Forest hebben gezien: bos, heide en water.

3 leukste dingen om te doen: Salisbury Cathedal
Salisbury Cathedral: een toonbeeld van de vroege, Engelse gotiek

3 leukste dingen om te doen in The New Forest: Salisbury

Op onze laatste dag in de New Forest zoeken we het net buiten dit park. Ik wil heel graag de kathedraal van Salisbury zien. En ook even kijken of er nog meer in deze stad te doen is.

We pakken daarvoor de A31 en de A338, waarmee we in een dik half uur op de plaats van bestemming zijn. Parkeren doen we op de parkeerplaats van de kathedraal.

Meer over Salisbury en haar prachtige kathedraal lees je in mijn reisplan voor Zuid-Engeland. Die vind je via de link hieronder.

Wil jij op vakantie in Zuid-Engeland? En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt?

Ontdek dan het gemak van mijn reisplan voor een rondreis in Zuid-Engeland!

Klik voor meer informatie op de link hieronder!

Klik hier voor een ontspannen rondreis door Zuid-Engeland!

Een aangename doorreis

Dit was voor ons The New Forest. Een leuke, echt Engelse bestemming om een paar dagen door te brengen. Meer is eigenlijk niet nodig.

Wij verheugen ons al op onze eindbestemming van deze vakantie: Cornwall en de prachtige kust en tuinen die we daar weer gaan ervaren.

Nog een laatste shot vanuit de auto van The New Forest

Praktische informatie over de 3 leukste dingen om te doen in The New Forest

The New Forest is een mooie plek om een aantal dagen te verblijven. En op een relaxte manier Engeland te leren kennen. Met als zijn leuke dorpjes, weggetjes en pubs.

Ik zie het wel vooral als een doorreisplek. Leuk om gezien te hebben, maar zeker niet het mooiste deel van Engeland.

Hieronder vind je een interactieve kaart met daarop de bestemmingen uit deze blog. De eerste letters corresponderen met de letters uit mijn reisplan voor Zuid-Engeland. Daar staat geen beschrijving bij. Daarvoor moet je dan in mijn reisplan zijn 😀 bij de andere letters kan je op de ballon klikken voor de informatie over die locatie.

Wandelen in The New Forest

Daarover vind je meer informatie in mijn reisplan voor Zuid-Engeland.

3 leukste dingen om te doen in The New Forest: Buckler’s Hard

Hier vind je meer informatie over Buckler’s Hard. Je kunt overigens vanuit het haventje voor het hotel ook nog een river cruise maken. Kijk daarvoor ook via de link.

Salisbury

In de kathedraal van Salisbury ligt ook één van de vier exemplaren van de Magna Carta. Wanneer je dus geïnteresseerd bent in de Engelse historie, moet je daar zeker gaan kijken. Het schijnt de best bewaarde kopie te zijn.

Overigens ligt een klein half uurtje boven Salisbury Stonehenge. Mocht je daar nog niet geweest zijn, is een detour natuurlijk aan te raden!

Nog meer leuke dingen om te doen in The New Forest

The New Forest heeft een aantal leuke stadjes in haar midden. Die zijn stuk voor stuk in het seizoen druk en overbevolkt. Wanneer je er wat langer bent dan de 3 dagen die wij er waren, zou ik er wel tijd voor vrij maken. Of ze aan doen op de roadtrip die ik heb beschreven om bij Buckler’s Hard te komen.

Het betreft dan vooral Lyndhurst en Brockenhurst. Lymington dat aan The Solent ligt is wat mondainer. En daarmee ook wel wat minder gezellig.

3 leukste dingen om te doen in The New Forest: wandelen met de Wiverley Wander
Wandelen in The New Forest

Nog meer leuke dingen om te doen in de omgeving van The New Forest

Dichtbij The New Forest ligt een conglomeratie van steden: van Southampton tot Portsmouth. Geen van deze steden is echt de moeite van het bezoeken waard. De laatste heeft wel een superleuk museum.

Dat is letterlijk om het van de bodem gelichte oorlogsschip van Henry VIII, The Mary Rose, gebouwd. Het wrak is behoorlijk goed geconserveerd.

Het museum is vooral heel mooi opgezet. En geeft veel informatie over het leven aan boord van een oorlogsschip in de middeleeuwen en alle verhalen daar omheen.

Klik voor meer informatie op de link.

The Mary Rose in het gelijknamige museum in Portsmouth
The Mary Rose in het gelijknamige museum in Portsmouth

Uit eten in The New Forest

Bij Buckler’s Hard kan je goed eten bij The Master Builder’s.

In het hotel waar we zaten (zie hieronder) hebben we ook elke keer goed ontbeten, geluncht en/of gedineerd.

Voor de mooiste plek in Salisbury verwijs ik je naar mijn reisplan voor Zuid-Engeland!

Thee bij The White Buck Inn
Thee bij ons hotel in The New Forest

Hotels in de New Forest

In mijn reisplan voor Zuid-Engeland geef ik jou de perfecte tips voor mooie hotels in de New Forest. Klik op de link!

Kamperen in de New Forest

Ook daarvoor verwijs ik je naar mijn reisplan voor Zuid-Engeland!

Informatie over The New Forest

Hieronder vind je bij de Handige Links meer informatie over het nationaal park The New Forest.

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!