Vakantie in Vlaanderen

Ah, de Vlaamse gotiek. Wat een rijkdom om dit in één van die mooie Vlaamse steden of stadjes te mogen aanschouwen. De uitbundige beeldhouwkunst van de stadhuizen. Omhoog priemende en rijk versierde Belforts. Prachtige geveltjes van huizen. Om over de schilderkunst nog maar te zwijgen. Vlaanderen heeft een heel rijk verleden. En: stedentrips zijn natuurlijk niet het enige wat je tijdens een vakantie in Vlaanderen kan doen. Vlaanderen heeft ook voldoende natuur. Er zijn tal van Provinciale domeinen en natuurparken waar je uitgebreid en ook mooi kunt wandelen. Lees over beide kanten van Vlaanderen hieronder meer.

Reisverhalen Vlaanderen

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Stedentrips tijdens een vakantie in Vlaanderen

Ik schreef het hierboven al: stedentrips naar één van de mooie steden of stadjes is heerlijk.

Brugge staat daarbij voor mij bovenaan. Klein, gezellig.

Net wat verder naar het oosten ligt haar grotere broer Gent. Bijna net zo mooi. Met wat meer rafelrandjes. Dat goed wordt gemaakt door de gezelligheid en de levendigheid die de studenten deze stad bezorgen.

Nog groter en nog meer naar het oosten is er natuurlijk Antwerpen. De wereldstad met haar haven. En groot-stedelijke allures.

Met het prachtige Museum aan de Stroom (MAS). En de moderne architectuur die dit Dok-gebied kenmerkt. Waaronder ook het bijzondere Havenhuis.

En vanzelfsprekend ligt er meer naar het zuiden of zuidwesten ook nog van allerlei moois. Zoals Mechelen of vlakbij de Franse grens Doornik (Tournai).

Natuur proeven bij een vakantie in Vlaanderen

Jaja, het Vlaamse landschap lijkt hier en daar saai. Toch is er echt nog wel wat moois te beleven.

Net over de Noord-Brabantse grens is er het Grenspark Kempen-Broek. Via de link kom je meteen bij een mooie wandeling terecht rondom de Luysen.

Wat verder naar beneden over de grens bij Maastricht is er in Lanaken ook van alles te beleven. Via de link kom je bij de Waterburcht Pietersheim terecht. Ook hier kan je een mooie wandeling maken.

Om nog een voorbeeld te noemen: in de buurt van Brugge is het Provinciaal Domein Bulskampveld een mooie plek voor wandelingen. Hier vind je onder andere een vlonderpad.

Hotels en B&B’s in Vlaanderen

Vanzelfsprekend geef ik bij mijn blogs weer tips over hotels of leuke B&B’s. Met name van de laatste zijn er heel wat in de Vlaamse steden.

Bijvoorbeeld deze leuke in Brugge. Of deze in Gent.

Vanzelfsprekend zijn er ook mooie hotels. Zoals deze in Antwerpen.

De Notre-Dame kathedraal van Doornik
Het Lam God’s van de gebroeders Van Eyck in de Sint-Baafs Kathedraal van Gent

Streken in de buurt

Verwante thema's