Vakantie in Luxemburg

De natuur van Luxemburg is mooi. Zeker wanneer je vanuit Nederland naar het zuiden rijdt. Na de hier en daar wat saaie Ardennen. Met hun lange heuvels en langs de snelweg vaak eentonige naaldwouden. In Luxemburg gaat de natuur een versnelling omhoog. De heuvels worden niet zozeer hoger als wel korter. Wat het landschap interessanter maakt. Naaldbomen maken plaats voor (meer) loof. En kloven worden talrijker. Wat ook meteen opvalt is de netheid. Wij zijn geen dorp in Luxemburg tegengekomen waar de straten niet netjes waren. Of waar bouwvallen aan hun lot werden overgelaten. Of dat mooi(-er) is laat ik aan jou over 🙂 En dan is er nog de stad Luxemburg zelf. Ooit ontstaan vanwege de strategische ligging. Op de hoge rotsen die de rivieren Alzette en Pétrusse hier hebben laten ontstaan. Kortom: een vakantie in Luxemburg biedt voldoende afwisseling voor een week of twee weken lang verblijf. En laten we ook een ander belangrijk argument niet vergeten: het is niet zo ver weg! Lees hieronder snel verder. Of klik op de blogs voor meer informatie over Luxemburg, het Mullerthal en nog veel meer!

Reisverhalen over Luxemburg

Inspiratie nodig voor jouw volgende vakantie? Of jouw volgende weekendje weg? Met jou en jouw gezin?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

De natuur in!

EĂ©n van de belangrijkste redenen om naar Luxemburg af te dalen is toch wel de natuur. Een vakantie in Luxemburg geeft jou heel veel keuzes om van de natuur te genieten.

Vanzelfsprekend staat het Mullerthal dan bovenaan het lijstje. Hier is het kalksteen door miljoenen jaren van erosie door water in allerlei vormen gebracht. En dat levert spectaculaire rotsformaties op.

De natuur is ook op een andere manier te bewonderen. Door bijvoorbeeld via de N10 de rivier l’Our te volgen. Dat levert regelmatig spectaculaire vergezichten op. Hetzelfde geldt voor de N27 en de Sauer/SĂ»re.

Kastelen en kloosters

Luxemburg staat vol met kastelen. Vaak strategisch gelegen in mooie dalen. Hoog op een heuvel. Zoals het prachtige kasteel van Vianden. Met een duidelijke connectie met de koninklijke familie van Nederland.

Ook de kasteelruĂŻne die de Bock-kazematten zijn in Luxemburg stad is spectaculair.

Verder zijn er wat meer ruĂŻneuze kastelen te bewonderen. Zoals die van Larochette en Beaufort.

Ook is er nog het beroemde klooster van Clervaux. Eeuwenlang een belangrijk religieus centrum. In het kasteel van dit dorp is bovendien een bijzonder museum gevestigd.

Steden en dorpen

Hier houdt het voor Luxemburg een beetje op. Luxemburg-stad zelf is interessant. En ook niet meer dan dat. De stad is niet veel groter dan Arnhem, Den Bosch of Haarlem. En er is dus ook niet veel meer te zien. Misschien zelfs nog wel minder.

Leuk voor een bezoek van een dag wanneer je in het Mullerthal zit. Of voor de heen- of terugweg vanuit Frankrijk.

Verder is er qua steden en dorpen niet veel te beleven. Over Echternach wordt in diverse reisgidsen hoog op gegeven. Evenals over Esch-sur-Sûre of Wiltz.

Verwacht er allemaal niet teveel van. Op een leuk centraal plein, een toren of kasteelruĂŻne na, houdt het snel op. Leuk om wat te lunchen of te dineren. En om als uitvalsbasis te gebruiken voor een wandeling. Meer niet.

Vakantie in Luxemburg: met kinderen!

Een vakantie in Luxemburg is om meerdere redenen met kinderen een heel goed idee.

Allereerst is het niet zover rijden. In 4-5 uur ben je zeker op de plek van bestemming. Heb je dus nog kleine/jonge kinderen? Die niet zo lang in de auto kunnen zitten? Ga naar Luxemburg!

Ze zullen zeker ook genieten van het geklauter over de paden in het Mullerthal. Want er zijn ook veel korte wandelingen daar te maken!

Links en rechts zijn er ook heel wat mooie kastelen te bewonderen. Dat maakt de fantasie van de meeste jonge kinderen ook wel los.

Alleen voor jonge kinderen dus? Nee, zeker wanneer je tieners hebt die wel van wat avontuur en wandelen houden. Dan kan je hier je hart ophalen. Met lange en ook mooie wandeltochten door de natuur. En zij vinden stiekem die kastelen natuurlijk ook nog wel gaaf!

Gratis openbaar vervoer in Luxemburg

Het Openbaar Vervoer in Luxemburg is helemaal gratis! Daarmee kan je dus ook heel makkelijk een wandeling maken en aan het einde van de wandeling de bus terugpakken. Dat doet bijna iedereen! Hier vind je meer reisinformatie!

Kamperen in Luxemburg

Vanzelfsprekend kan je tijdens een vakantie in Luxemburg heel goed kamperen. De campings missen een beetje de Franse flair. En toch zijn ze over het algemeen goed.

In het Mullerthal zit er wel veel kaf tussen het koren. Dus ga vooral naar de campings die ik in mijn blogs aangeef.

Vakantie in Luxemburg: De Budelerkummer in de omgeving van Consdorf en het Mullerthal
Het kasteel van Vianden

Streken in de buurt

Verwante thema's