Over Richard en Reizen met Richard

Over Richard en Reizen Met Richard

Hoi! Ik ben Richard. En ik ben gek op reizen. En misschien nog wel meer op de voorbereiding van die reizen. 

Tijdens de Corona-crisis had ik de eerste weken tijd over en vielen er een aantal dingen op hun plek. Gesprekken die ik gevoerd had, ideeën waar ik langer mee rond liep. Het universum stond als het ware even helemaal in lijn…

Hoe dan?

Maar precies wist ik het nog niet. Ik wilde wat doen met de reizen die ik gemaakt heb met mijn gezin. Maar wat dan? Moest ik dan reizen gaan organiseren? Nee. Niks voor mij.

Ik kwam er ook achter dat ik het (online) marketing deel van mijn werk erg leuk vind. Kon ik het niet combineren? Ja, natuurlijk zou dat kunnen. Ik zou een soort digitale reisleider kunnen worden!

Dat idee had een hele zoektocht tot gevolg…

Reisverhalen en reisplannen

Na veel gesprekken met een aantal goede adviseurs, was ik eruit: ik ga reisverhalen schrijven en die reisverhalen ga ik bundelen tot een reisplan voor een regio of streek. 

Inspiratie voor jou en jouw gezin!

Met die reisverhalen wil ik jou allereerst inspireren. Zodat je op basis daarvan een goede keuze kan maken voor een streek of een bepaalde locatie. En ik probeer er voor te zorgen dat je ook net wat verder kijkt, dan de geijkte plekken. Een ontspannen avontuur vol inspiratie! Dat is wat ik je wil laten beleven.

Samen met jouw gezin. Want dat is bijna altijd mijn uitgangspunt. Reizen met Richard is reizen met kinderen! Zowel voor jonge kinderen als voor tieners.

De goede keuze maken voor jouw vakantie!

Door mijn reisverhalen kan je voor jezelf bepalen of jou die streek leuk lijkt. Dat geeft meteen al een hoop ontspanning en veel minder keuzestress! 

En wat ook handig is: ik geef tips voor een vakantiehuis of camping in die streek. Vaak ben ik daar ook geweest. Of ik heb er heel goed onderzoek naar gedaan. En daarmee weet je zeker dat je ook daarin de goede keuze maakt!

Schrijf je in!

Het is daarvoor wel handig dat jij je inschrijft voor mijn nieuwsbrief. Dat kan hieronder.

Daarmee houd ik je op de hoogte over nieuwe reisverhalen die ik geplaatst heb. Of andere nieuwtjes. Bijvoorbeeld welke nieuwe reisplannen ik heb gemaakt. Daarover hieronder meer.

Een ontspannen avontuur vol inspiratie zoals hier in de Pyreneeën
Een ontspannen avontuur vol inspiratie

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Voorpret

Wanneer je een keuze gemaakt hebt, kan je voor die streek een volledig uitgewerkt reisplan krijgen. Op dit moment heb ik voor 6 streken een reisplan uitgewerkt. Daarmee kan jij je vóór de vakantie al een beetje oriënteren. 

En vooral ook wat voorpret hebben! 

Een ontspannen avontuur vol inspiratie

Het zorgt óp vakantie voor een hoop ontspanning. Je hoeft niet steeds te bedenken wat jullie moeten gaan doen: ik geef per dag tips over activiteiten. Van bezienswaardigheden tot wandelingen. En van musea tot dierentuinen. En natuurlijk ook voor leuke restaurants.

Wat jij alleen maar hoeft te doen is ontspannen met jouw gezin genieten van al die leuke plekken en activiteiten!

En daar gaat vakantie toch om? Dat jullie het goed hebben samen en dat je helemaal uitgerust terugkomt. Een ontspannen avontuur vol inspiratie!

Schrijf je in!

Voor die reisplannen moet jij je abonneren op mijn betaalde nieuwsbrieven. Dat kan hieronder. Wanneer je dat doet, heb je meteen toegang tot alle reisplannen!

Vakantie met kinderen: wandelen langs de kust in Cornwall
Een ontspannen avontuur vol inspiratie

Abonneer je hieronder op het gemak van een reisplan! En alvast wat voorpret…

Je krijgt dan:

  • Toegang tot alle reisplannen die ik geschreven heb.
  • Elk reisplan bestaat uit een kant-en-klaar reisschema, waarin ik je van dag tot dag vertel wat jij kan doen.
  • Per dag leg ik uit wat je die dag kan doen: leuke stadjes, wandelingen, kastelen, sportieve activiteiten.
  • Van elke activiteit geef ik een uitgebreide beschrijving.
  • Elk reisplan bevat tips voor restaurants, campings, huisjes en/of hotels in de streek.

Ik doneer 10% van al het geld dat ik binnen krijg aan goede doelen voor natuur- en cultuurbehoud.

Klik hier op voorpret, gemak en ontspanning!

Waar gaan we naartoe?

Ik wil graag ook even toelichten wat ik wel en niet doe qua reizen. En waar ik wel en niet over schrijf. Ik heb besloten om mij voorlopig alleen op West-Europa te richten.

Waarom? Nou, vooral omdat het dichtbij is. Ik ben er in de loop van de jaren achtergekomen dat er in West-Europa nog heel veel valt te ontdekken. En ik heb op verre reizen gemerkt dat de ontmoeting met een andere cultuur of natuur tijdelijk een leuk gevoel geeft. Maar na verloop van tijd ook weer gewoon is. 

Een bewuste keuze!

Met de toegenomen aandacht voor milieu en duurzaamheid beginnen wij het ook steeds meer een verantwoorde keuze te vinden om ons te beperken tot datgene dat met de auto te bereizen is. Of het vliegen tot een minimum te beperken.

Een ontspannen avontuur vol inspiratie ligt letterlijk om de hoek!

Het negatieve effect van een vliegvakantie op het milieu is nu één keer enorm. En zoals gezegd: om de hoek of 500 kilometer verderop is er gewoon ook heel veel te ontdekken. Een ontspannen avontuur vol inspiratie ligt letterlijk om de hoek! Met de handigheid dat je geen uren opgepropt in een vliegtuig hoeft te zitten. 

Deze plek en dit moment

Ik kom er de laatste jaren ook steeds meer achter dat je ook niet voor niks op een plek bent geboren. Dat heeft een zin. En die zin kan je lang ontvluchten door van hort naar her te gaan. Uiteindelijk ga je er mee aan de slag en kom je tot de conclusie dat de zin hier is. Niet alleen in dit moment, maar ook hier: op deze plek.

Het avontuur om de hoek

Dus schrijf ik over bekende landen, streken, steden, stadjes, dorpen, nationale en regionale parken. Ze zijn ook niet voor niks bekend! Ik probeer wel om hier en daar de massa te omzeilen. En ook weer niet zo ver af te dwalen dat de spanning (vooraf of ter plekke) te groot wordt. Gewoon dichtbij blijven. Qua bestemming en ook bij jezelf. Een ontspannen avontuur vol inspiratie dus!

Een verantwoorde keuze!

10% van mijn omzet gaat naar goede doelen. En die goede doelen hebben te maken met mijn reizen. Het is bestemd voor natuur- en cultuurbehoud en -beheer. Nationaal Park de Hoge Veluwe is bijvoorbeeld zo’n doel. Bij mijn donaties laat ik mij leiden door de streken waar jullie graag naartoe gaan. Mits ik er wat over geschreven heb. Zo blijft het dichtbij mij en bij jullie!

Ik en mijn gezin

Wat kan ik verder nog over mijzelf vertellen? Ik ben al heel veel jaren gelukkig getrouwd met Femke en heb 2 zoons van 13 en 17: Luuk en Tristan. Ik heb daarnaast een eigen bedrijf; een groothandel voor de bouw met meerdere vestigingen in het land.

Oosterbeek, februari 2021

Uitzicht vanaf het Kerkepad op de uiterwaarden bij Oosterbeek
Vakantie in Nederland: Jachthuis Sint-Hubertus op de Hoge Veluwe