Roadtrip door Exmoor in Somerset

Vakantie in Engeland, Vakantie in Bath en Somerset
De mooiste korte roadtrips van West-Europa Wandelen op vakantie Vakantie met tieners Vakantie met jonge kinderen

Het landschap gaat langzaam over van lieflijk naar ruig. Dat gebeurt op de weg tussen Simonsbath en Dulverton. In hetzelfde tempo wordt de weg van vrij breed ook vrij smal. Het is mei en de heide bloeit (nog lang) niet. Wanneer de velden niet meer groen zijn van het gras, kleuren ze bruinig. We zouden dit somber of zelfs saai kunnen noemen. En toch heeft het dat gevoel niet. Dit is het gevoel van wildernis. En dat krijg je bij een roadtrip door Exmoor in Somerset.

Roadtrip door Exmoor in Somerset: Exmoor in de omgeving van Winsford

Tarr Steps

We rijden over de B3223. Een weg waar we van het ene mooie uitzicht in het andere rijden. Halverwege Simonsbath en Dulverton slaan we rechtsaf richting de Tarr Steps.

Even vragen we ons af of we goed zitten, omdat we nergens lijken uit te komen. Totdat we voor ons een boerderij zien opdoemen. Na dit gehucht komen we bij de River Barle en de Tarr Farm Inn uit. 

Hier stappen we uit om de Tarr Steps te bezichtigen. Een oude clapper bridge, zoals we ze heel wat jaren geleden ook in Dartmoor hebben gezien (lees daarover mijn blog). Dit zijn oude bruggen waarover paarden en kleine wagens konden rijden om de rivieren over te komen.

Zo’n plek heeft altijd iets bijzonders. We voelen hier de historie. Deze stenen brug ligt bovendien op een mooie locatie tussen de bomen en een mooie rivier. 

Naar meer informatie over Exmoor
Roadtrip door Exmoor in Devon: de oude brug bij Tarr Steps
De oude brug bij Tarr Steps

Roadtrip door Exmoor in Somerset: Dulverton

Na wat gedronken te hebben bij de inn, vervolgen we onze weg richting Dulverton.

Jaren geleden zijn we hier op doorreis gestopt. Om de All Saint’s Church te bekijken. En om koffie te drinken in The Copper Kettle.

Roadtrip door Exmoor in Somerset: de All Saint's Church in Dulverton
De All Saint's Church in Dulverton

Wheddon Cross

Vandaag rijden we door naar het kruispunt met de A396 in Exbridge. Daar slaan we linksaf richting Exton en Wheddon Cross.

Dit is een prachtige weg om te rijden. De weg slingert door allerlei rivierdalen, valleien en heuvels heen. En laat Exmoor van zijn lieflijke kant zien.

Wil je meer lezen over deze roadtrip door Exmoor in Somerset? Klik dan hier, voor mijn reisplan voor Devon en Zuid-Engeland. Via de link krijg je daarover meer informatie.

Exmoor in de buurt van Lynmouth
Exmoor in de buurt van Lynmouth

Roadtrip door Exmoor in Somerset: naar Lynmouth

Aan het einde van deze roadtrip krijgen we op de A39 één van de mooiste stukken. Alles wat Exmoor heeft te bieden krijgen we in een paar kilometer voor geschoteld.

Prachtige, slingerende wegen die door bossen lopen, hoge veenlandschappen met desolate vergezichten. En tenslotte uitzicht op hoge zeekliffen en de zee. 

Zo dalen we voldaan af naar Lynmouth. Daar zijn we deze vakantie al geweest (lees daarover mijn blog via de link).

Dus we pakken de B3223 die nog een paar keer mooi door de bossen slingert. En ons vanuit Watersmeet omhoog weer terug naar Simonsbath brengt. 

We hebben genoten van deze roadtrip door Exmoor in Somerset!

7 leukste dingen om te doen in Zuid-Engeland: Uitzicht op Lynmouth vanaf de A39 komend vanuit Porlock
Uitzicht op Lynmouth vanaf de A39 komend vanuit Porlock

Wil jij op vakantie in Exmoor en Somerset?

En wil je zeker weten dat je de juiste keuzes maakt? Ontdek dan het gemak van mijn reisplan voor een rondreis in Zuid-Engeland inclusief Exmoor!

Klik dan hieronder op de link voor meer informatie!

Klik hier voor een superleuke vakantie in Devon! En voor ontspanning, gemak en voorpret!

Praktische informatie over de Roadtrip door Exmoor in Somerset

Vanuit ons huisje in Combe Martin zijn we ’s ochtends eerst de B3358 opgereden, vanaf de A399. De B3358 gaat over in de B3223. De rest staat hierboven beschreven. En zo rijden we vanuit Simonsbath natuurlijk ook weer terug.

Wij waren deze vakantie al eerder in Exford geweest. Pak dat dorpje zeker even mee!

Hieronder vind je een interactieve kaart van de route. Daarop staan ook locaties die corresponderen met bestemmingen die ik beschrijf in mijn reisplan voor Devon en Zuid-Engeland.

Wandelen op de route van deze roadtrip door Exmoor

In mijn reisplan voor Devon en Zuid-Engeland vind je 2 prachtige wandelingen die je kan maken op de route van deze roadtrip door Exmoor.

Nog meer wandelen in Devon

In mijn andere blogs geef ik nog meer tips over wandelen in Devon. Zoals bij Watersmeet en The Valley of Rocks bij Lynmouth. Of bij Lee in de buurt van Ilfracombe.

Wandelen in Exmoor in Devon bij Watersmeet House in Exmoor
Watersmeet House in Exmoor

Uit eten in Exmoor

Op de beschreven route is de White Horse Inn in Exford de eerste goede pub waar je vlak langs komt.

Verderop moet je natuurlijk naar de Tarr Steps en daar kan je lekker eten bij de Tarr Farm Inn. En het uitzicht is hier bijzonder rustgevend.

In Dulverton kan je lekker thee en koffie drinken in The Copper Kettle. Heerlijk Engels ingericht met bloemen waar je ook kijkt.

Voor meer tips en nog betere tips, verwijs ik je naar mijn reisplan voor Devon en Zuid-Engeland!

Vakantiehuis in Devon en Exmoor

Wij zaten in Gull’s Way in Combe Martin. Een luxe huisje met prachtig uitzicht op een baai. Van alle gemakken voorzien. Te boeken via Holiday Cottages. Geef op de site de naam van het huisje in.

Vakantiehuis in Devon en Exmoor: uitzicht vanuit Gull's Way
Uitzicht vanuit ons vakantiehuis Gull's Way in Exmoor

Hotel in Exmoor en Devon

Daarvoor verwijs ik je naar mijn reisplan voor Devon en Zuid-Engeland. Daar heb ik het perfecte hotel voor jullie geselecteerd!

Kamperen in Exmoor en Devon

In mijn reisplan voor Devon en Zuid-Engeland heb ik een tweetal supermooie campings voor jullie uitgezocht! Klik op de link!

Informatie over Exmoor en Devon

Voor meer informatie over deze streek, ga je naar de Handige Links hieronder.

Reacties

Hi! Leuk dat je een bericht wilt achterlaten! Alleen jouw reactie zal zichtbaar zijn, niet jouw e-mailadres.

Het bericht dat je achterlaat, is niet direct zichtbaar. Omdat ik ze eerst wil bekijken. Ik wil zeker weten dat er geen dingen in staan die kwetsend, aanstootgevend of wat dan ook zijn. Ik zal uiterlijk binnen twee werkdagen reageren!