Vakantie in Drenthe

We hebben in Nederland niet heel veel streken waarin de prehistorie dominant aanwezig is. Drenthe is één van de weinige provincies waar dat wel het geval is. Hunebedden. Daar draait het dan om. Laten we het daarbij, dan doen we Drenthe tekort. Deze provincie heeft wel geteld 3 Nationale Parken. Alleen Friesland kan dit aantal evenaren. En het barst dus ook van de natuur. Dat is ook de belangrijkste reden om hier te komen. Vakantie in Drenthe: terug naar de natuur!

Reisverhalen Drenthe

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Wandelen in Drenthe

En natuur betekent natuurlijk wandelen! In veel parken is geprobeerd om het landschap weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat.

Vooral in de Drentsche Aa levert dat een bijzonder en heel gevarieerd landschap op. Daar zijn weer natte gronden ontstaan. Doordat de weilanden weer aan elkaar gekoppeld zijn. En riviertjes hun natuurlijke loop mogen nemen.

Dit levert prachtige wandelgebieden op. Lees via de link hierboven mijn blog over de wandeling die we hebben gemaakt in de Drentsche Aa.

Ook in het Drents-Friese Wold kan je prachtig wandelen. Dit Nationale Park heeft een mooie afwisseling tussen oer-Hollandse stuifzandgebieden, bos en heide.

Vakantie in Drenthe: op zoek naar de bezienswaardigheden van Drenthe

Los van de natuur is er in Drenthe natuurlijk ook het nodige te doen. Ik noemde ze al even: de Hunebedden. Dat zijn attracties op zich. Lees daarover meer via de link.

Daar houdt het niet op. Hoewel Assen geen hele mooie stad is, heeft het wel een fantastisch museum. Met bijna altijd een bijzondere tentoonstelling.

Lees daarover meer onderaan het reisverhaal via de link hierboven.

Korte rondreis

De mooie natuur van Drenthe levert zich ook nog uitstekend voor iets anders: een roadtrip van een dag. Ik heb daarvan een voorbeeld gegeven in mijn reisverhaal over de Drentsche Aa.

Klik op de link en scroll naar de Praktische informatie onderaan de blog.

Ook meer naar het zuidwesten kan je een mooie rit maken. In deze blog beschrijf ik een roadtrip van het Drents-Friese Wold naar Nationaal Park Dwingelderveld.

Op deze manier kan je beide nationale parken ook bekijken. En het prachtige landschap van deze mooie provincie.

Hotel in Drenthe of camping in Drenthe?

Die vraag kan ik nog niet zo goed voor je beantwoorden. Er zijn een aantal prachtige natuurcampings in Drenthe.

Met hotels heb ik wat minder ervaring. Ik geef wel een aantal tips voor hotels, waar ik zelf graag naartoe zou gaan!

Wandelen in Drenthe: door de Drentsche Aa bij Oudemolen
Vakantie in Drenthe: de twee wachters bij het Anlooër Diep

Verwante thema's