Vakantie in het Geuldal van Limburg

Het buitenland in Nederland. Dat is voor mij Zuid-Limburg. Een prachtige omgeving van heuvels, mooie rivieren, vergezichten en leuke dorpjes. En dus ook een andere omgeving dan we gemiddeld in Nederland gewend zijn. Het materiaalgebruik bij de bouw van de huizen is anders. Je komt er nog echte, oude vakwerkhuizen tegen. De tongval wordt zuidelijker. En mensen kleden zich, tsja, netter dan de gemiddelde Hollander. Kortom: op vakantie in het Geuldal van Limburg ben je er echt tussenuit!

Reisverhalen Geuldal en Zuid-Limburg

Stel je voor dat je de verkeerde keuze maakt voor een vakantie…

Tsja, dat wil je niet! De vakantie is hét moment dat jezelf tot rust kunt komen. En ontspannen met jouw gezin samen kan zijn. Dan moet het ook kloppen! Toch?

Laat mij jou helpen!

Hoe? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief! Dan krijg jij inspiratie voor een ontspannen vakantie.

Natuur in het Geuldal

Een rivierenlandschap kunnen we op veel plekken in Nederland vinden. Een rivierenlandschap met heuvels is een zeldzaamheid. En zeker met zoveel heuvels als in Zuid-Limburg.

Daar komt nog eens de bijzondere kalksteen bij waaruit de Zuid-Limburgse bodem bestaat. De zogenaamde mergel.

Deze bodem zorgt voor hele andere begroeiing en daarmee ook voor hele andere fauna dan in de rest van Nederland.

Op vakantie in het Geuldal van Limburg is daarmee meteen een andere vakantie dan je gewend bent in Nederland.

Wandelen in het Geuldal

Die heuvels en dat andere landschap maakt het een streek waarin het heerlijk wandelen is. Zeker waar de Geul zich met flinke bochten een weg baant door het landschap.

De Geul stroomt hard en slijt de bochten flink uit. Wat vaak een prachtig gezicht is.

Zeker waar het gelige mergel aan de oppervlakte komt. Dat geeft met het groen van de bomen een bijzonder contrast. Klik hier voor mijn blog over een prachtige wandeling langs de Geul.

Vakantie in het Geuldal van Limburg: bezienswaardigheden

In het Geuldal liggen leuke dorpjes. Valkenburg is natuurlijk de bekendste. Dit is een beetje de hoofdstad van het Geuldal.

En in het Geuldal is Maastricht nooit ver weg. Altijd een mooie en fijne stad om te zijn. Klik hier voor een andere bezienswaardigheid: de Grand Canyon van het Geuldal.

Hotels in het Geuldal

Ik geef onderaan mijn blogs een aantal tips voor hotels en een camping. Scroll daarvoor in mijn blogs helemaal naar beneden.

Vakantiehuisje in het Geuldal

In het Geuldal liggen ook prachtige vakantiehuisjes. Vlakbij Vijlen heb ik een paar hele mooie voor jullie geselecteerd!

Vakantie in het Geuldal van Limburg: het Gerendal
De Daolkesberg in het Geuldal

Verwante thema's